Διαφήμιση
Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 21:16

40 ολοκαίνουργιες κεφαλές Synergy 5 Profile της DTS αποτελούν το νέο ‘φωτεινό’ απόκτημα του YTON The Music Show του Νίκου Βέρτη…

Το YTON The Music Show ήρθε πριν μερικά χρόνια για να κάνει τη διαφορά στη νυχτερινή Αθήνα. Και ως γνωστόν η διαφορά στον εν λόγω απαιτητικό κλάδο του entertainment γίνεται και με τη χρήση οπτικοακουστικού και φωτιστικού εξοπλισμού πρώτης γραμμής, ένας τομέας που η εταιρία Theama (που υποστηρίζει τεχνικά το YTON), επένδυσε στρατηγικά από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι το ΥΤΟΝ δεν συνεχίζει να επενδύει και να εξελίσσεται τεχνολογικά και αυτή τη φορά οι εταιρίες που διαχειρίζονται το χώρο και τις παραγωγές του Νίκου Βέρτη (Theama και Entertainment Productions), έκριναν ότι ήρθε η ώρα για μια δραστική αναβάθμιση στο φωτιστικό εξοπλισμό, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του χώρου όπως αυτή εκφράζεται από το ‘τσιτάτο’ που αναγράφεται στο δικτυακό του τόπο: «ΥΤΟΝ the music show κάτι παραπάνω από αυτό που περιμένεις…»
Έτσι λοιπόν, μετά από λεπτομερή έρευνα και συγκριτικές δοκιμές ανάμεσα σε φωτιστικά σώματα πρώτης γραμμής επέλεξαν να επενδύσουν στα Synergy 5 Profile της Ιταλικής DTS, αποκτώντας συνολικά 40 κομμάτια.

DTS Synergy 5 Profile
Το SYNERGY 5 PROFILE είναι μια ολοκαίνουργια ισχυρή και πραγματικά αθόρυβη κινούμενη κεφαλή Profile LED. Η μονάδα χρησιμοποιεί μια καθαρή λευκή πηγή LED 420W (7000K με απόδοση 16.500 Lumens), σε συνδυασμό με  μηχανικό γραμμικό ζουμ ευρέως φάσματος 4,6 ° - 43° με αυτόματη εστίαση. Αυτός ο προσεκτικά μελετημένος συνδυασμός προσφέρει φωτεινότητα 49,900 Lux (4,6 ° 5 m) με ομοιόμορφη δέσμη. Η μονάδα διαθέτει περιστρεφόμενο σύστημα framing με 4 λεπίδες.
Διαθέτει ποιοτικό σύστημα μίξης χρωμάτων CMY, CTO και δίσκο χρωμάτων. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής CRI>90 ή CRI>75 μέσω DMX.
Μια ακόμα πρωτοτυπία της DTS είναι το Dynamove FX. Ουσιαστικά πρόκειται για έτοιμα εφέ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προβολή πάνω σε σκηνικά καθώς και ξεχωριστό κανάλι (Blade FX) με έτοιμα εφέ για τα μαχαίρια. Υποστηρίζει Art-Net, sACN, RDM/DMX.

Ο Εμιλιάνο Μπίστρι, υπεύθυνος φωτισμού του YTON The Music Show, για τα Synergy 5 Profile
Το aLive ζήτησε τη γνώμη του Εμιλιάνο Μπίστρι, προγραμματιστή φωτισμού και χειριστή φώτων στο YTON The Music Show και ο Εμιλιάνο δήλωσε τα εξής στο aLive…
"Το YTON The Music Show” είναι ένας χώρος υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων. Φέτος δημιουργήθηκε η ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε ένα LED Profile, αλλά χρειαζόμασταν κάτι πολύ καλό. Δοκιμάσαμε αρκετά φώτα και καταλήξαμε στο DTS Synergy 5 Profile. Το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Νίκος Βέρτης έχει απαιτήσεις σε ότι αφορά τα σκηνικά αλλά και την ποιότητα του φωτισμού και της εικόνας. Ο σχεδιασμός έγινε για να καλύψει όλες τις ανάγκες αυτές.
Το DTS Synergy 5 Profile είναι για μένα η καλύτερη λύση σε ότι αφορά τον φωτισμό στον χώρο του θεάματος. Ο συνδυασμός εξαιρετικής ποιότητας οπτικών φακών και χρωμάτων το κατατάσσει στην πρώτη γραμμή κατά τη γνώμη μου. Το σύστημα framing του φωτιστικού εκτός από τις εφαρμογές θεάτρου και τηλεόρασης έχει και την δυνατότητα λόγω των Dynamoves και των Blade Effects να δημιουργήσει πάρα πολλά effects που δεν είναι συνηθισμένα. Μου έκανε εντύπωση το silent mode του φωτιστικού καθώς και η εξαιρετική ποιότητα του Dimmer. Κάναμε δοκιμή από το μηδέν έως το εκατό τις εκατό με fade time 20s και το αποτέλεσμα μας άφησε άφωνους".

Η εγκατάσταση του φωτιστικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Νοέμβρη, πριν την έναρξη των εμφανίσεων του Νίκου Βέρτη για την τρέχουσα σεζόν, με την πλήρη υποστήριξη της PA Solutions (και συγκεκριμένα του Μάκη Αναστασάκη, υπεύθυνου του φωτιστικού τμήματος της εταιρίας).

Μια γεύση από τους φωτισμούς και τα Synergy 5 Profile μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες της Κέλλυς Ελβανίδη…

Περισσότερες πληροφορίες ωστόσο για τα DTS Synergy 5 Profile θα σας δώσουν στην PA Solutions…

Επαφή
PA Solutions

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση