Διαφήμιση
Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 19:54

Oι κατασκευές της Metron στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Για τις ανάγκες του (αυθεντικού) Μαραθωνίου της Αθήνας η Metron Stages πραγματοποίησε και φέτος μια σειρά από ειδικές κατασκευές προκειμένου να καλύψει επαρκώς και με ασφάλεια τις ανάγκες της φετινής παραγωγής του αγώνα που είχε περισσότερες συμμετοχές αγωνιζόμενων από κάθε άλλη φορά στην ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, η Metron Stages εγκατέστησε αψίδα εκκίνησης στον Μαραθώνα με καθαρό άνοιγμα 12μ με την βοήθεια τράσας που στηρίζεται σε δύο πύργους Layher 2x2μ και ύψος 5μ. Οι δύο πύργοι διέθεταν στη βάση τους βαρέλια νερού για αντιστήριξη.

Στο Παναθηναικό Στάδιο η αψίδα τερματισμού ήταν ίδια με αυτή του Μαραθωνίου με υψομετρική διαφορά και τελικό ύψος 4,5μ.

Για της διευκόλυνση της εξόδου των αθλητών απο το Παναθηναικό Στάδιο στήθηκε ράμπα εξόδου πάνω απο το μαρμάρινο φράχτη του σταδίου με συνολικό μήκος 39μ με υψομετρική διαφορά από 0 έως 1,70μ και προστατευτικά κάγκελα απο την αριστερή και δεξιά μεριά της ράμπας. Παρόμοια ράμπα στήθηκε και στον Μαραθώνα για την είσοδο των αθλητών.

Μία διπλή πεζογέφυρα στήθηκε επί της Βασιλέως Κων/νου και δύο μονές γέφυρες στην Ηρώδου Αττικού με σκοπό την άνοδο και κάθοδο του κοινού. Οι πεζογέφυρες είχαν καθαρό άνοιγμα 8μ και ύψος 3μ. Η κάθε πεζογέφυρα αντέχει 500 κιλά κινητό φορτίο και 750/m2 σταθερό φορτίο. Περιμετρικά της γέφυρας καθώς και στις σκάλες ανόδου και καθόδου τοποθετήθηκαν προστατευτικά κάγκελα.

Σε διάφορετικά σημεία στήθηκαν διάφορα βάθρα για τις ανάγκες του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ που κάλυπτε ζωντανά τον Μαραθώνιο. Στη περιοχή του Καλλιμαρμάρου και του Μαραθώνα στήθηκαν πύργοι επόπτευσης και καθοδήγησης διαστάσεων 1,5x1,5μ με ύψος 2,5μ με πυροσβεστική σκάλα. Παράλληλα στην περιοχή που ήταν η διαδρομή του κλασσικού Μαραθωνίου καθώς και των 5 και 10χλμ στήθηκαν διάφορες εξέδρες για μουσικές εκδηλώσεις, ήχο και για τον αφέτη

Περισσότερες πληροφορίες για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και για τις κατασκευές αυτές καθ’ αυτές θα σας δώσουν στην εταιρία Metron Stages…

Επαφή
Metron Stages

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση