Διαφήμιση
Κυριακή, 08 Ιούνιος 2014 21:35

Την κεντρική διαχείριση του συνεδρίου Heart Vessels & Stroke Conference 2014 είχε το Pandora's Box. Ιδού γιατί…

Στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στο Καβούρι Αττικής, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο «HEART VESSELS & STROKE CONFERENCE 2014» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική εταιρία, στον τεχνικό τομέα του οποίου πρωταγωνίστησε ο server της Pandora's Box που είχε και τον κεντρικό έλεγχο της ροής του συνεδρίου. Την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού είχε αναλάβει η rental εταιρία Enlight του Δημήτρη Σουφλέρη που είχε εγκαταστήσει τον εξοπλισμό τόσο στην κυρίως αίθουσα του συνεδρίου, καθώς και στην αίθουσα με τους χορηγούς αλλά και τη βοηθητική αίθουσα παντός χρήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο Δημήτρης Σουφλέρης, «πρόκειται για ένα συνέδριο καρδιολογίας όπου μας ζητήθηκε να κάνουμε μια ακόμα μεγαλύτερη οθόνη απ’ ότι στο προηγούμενο συνέδριο, για αυτό το λόγο χρησιμοποιήσαμε μια οθόνη Stumpfl διαστάσεων 9x3, ενώ τα προβολικά μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν δυο Barco CLM και ακόμα έναν ως backup. Ο κεντρικός χειρισμός πραγματοποιήθηκε από μια Pandora LT στη Version 5, ενώ ο  τρίτος προβολέας που είχε το ρόλο του back-up οδηγήθηκε από ένα Pandoras Player στην έκδοση 5».

Η εν λόγω δρομολόγηση των σημάτων έδωσε τη δυνατότητα στους χειριστές να μπορούν να πάρουν παρουσιάσεις από 3 σημεία. Από το χειριστή, από το προεδρείο και από το πόντιουμ. Για αυτό υπήρχε ένας full HD μίκτης της Krammer που λάμβανε τα σήματα και τα οδηγούσε στην ‘Πανδώρα’ σε μια κάρτα Blackmagic design, Επίσης, όπως μας ανέφερε ο Δ. Σουφλέρης «ανοίξαμε ένα παράθυρο για να φαίνεται ο ομιλητής με μια Cannon κάμερα σε απλό σήμα PAL. Παράλληλα όλα αυτά split-άρονται και οδηγούνται και στη μια ‘Πανδώρα’ και στην άλλη, για να έχουμε συνέχεια, ώστε ότι και να συμβεί να εξακολουθήσει να υπάρχει ροή στο συνέδριο». Όλα αυτά ήταν ευθύνη ενός χειριστή, του Δημοσθένη Θεοχαρίδη, ο οποίος χειρίστηκε ένα media manager Pandora στο οποίο ‘έτρεχαν’ δυο ανεξάρτητα timeline, το ένα το συνέδριο και το δεύτερο για τη διαφήμιση.

Η εκμετάλλευση του pandora's box server στο συνέδριο
Ο πλέον αρμόδιος για να μας μιλήσει για το χειρισμό του συστήματος, ήταν ο Δημοσθένης Θεοχαρίδης που το χειρίστηκε. Ο Δημοσθένης λοιπόν, μας είπε τα εξής: «Μας ζητήθηκε σε συνέδριο να δημιουργηθεί wide screen προβολή (σε αντίστοιχη οθόνη) για τις παρουσιάσεις, μαζί με την ταυτόχρονη προβολή των ομιλητών αλλά και διαφόρων μηνυμάτων και βίντεο σε διαφορετικό χώρο από την αίθουσα. Οι επιλογές σαφώς ήταν πολλές αλλά προτιμήθηκε ο server pandora's box για συγκεκριμένους λόγους.

1. Μπορούσαμε να διαχειριστούμε όλη τη ροή του συνεδρίου τόσο μέσα όσο και έξω από την αίθουσα με έναν υπολογιστή.
2. Μπορούσαμε να αλλάξουμε την διάταξη εμφάνισης του wide screen μέσα από το widget designer εύκολα με ένα "κλικ".
3. Είχαμε πληθώρα επιλογών εισόδων sd, hd video.
4. Η αλλαγή από main server σε backup server δεν χρειαζόταν εμπλοκή του χειριστή και δεν θα γινόταν αντιληπτή από τους παρευρισκομένους, αν χρειαζόταν αλλαγή.

Για το όλο Project χρησιμοποιήθηκαν επίσης ένα pandora's box palyer pro που διαχειριζόταν τα διαφημιστικά βίντεο και μηνύματα των χορηγών στα διαλείμματα του συνεδρίου και πρόβαλλε σε ένα plasma wall samsung 46ut διαστάσεων 3x3. Στην αίθουσα για τη wide screen προβολή, χρησιμοποιήθηκε οθόνη προβολής 9 μετρα μήκος και 3 μέτρα ύψος της stumpfl, 2 Barco CLM-R10+ ενώ η μεταφορά σήματος γινόταν με HD-SDI από το presenter booth στον server.
Για τον ήχο χρησιμοποιήσαμε DPA 4098HB μικρόφωνα στο βήμα, Sennheiser ADN συνεδριακό σύστημα για το προεδρείο, Soundcract si expression+ για την μίξη του ήχου, ενώ επιλέχθηκαν οι ηχοστήλες της X-treme audio systems για την διακριτικότητα τους”.
Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν στην εταιρία Enlight-tpl.

Επαφή
Enlight-tpl

 

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση