Διαφήμιση
Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2014 01:10

Το Αμφιθέατρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσ/νίκης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει την τελευταία R-type που κατασκευάστηκε από την Cadac…

Το Αμφιθέατρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης αποτελεί το ‘σπίτι’ της τελευταίας αναλογικής κονσόλας Cadac R-type που κατασκεύασε η Αγγλική εταιρία. Ως γνωστόν το Αμιθέατρο αποτελεί τμήμα του νεότερου κτιρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και είναι μια αίθουσα χωρητικότητας 500 θεατών. Την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού επιμελήθηκε η εταιρία Τelmaco, η οποία προμήθευσε μια αναλογική κονσόλα Cadac R-type που όπως ανακοίνωσε ο κατασκευαστής πρόκειται για την τελευταία Cadac R-type που κατασκευάστηκε ποτέ από τη θρυλική βρετανική εταιρία. Σημειωτέον ότι μια ακόμα Cadac S-type έχει τοποθετηθεί από την Telmaco και στο κεντρικό control room του νέου κτιρίου ήδη από το 2010 όταν και άνοιξε τις πόρτες του.

Η συγκεκριμένη R-type του Αμφιθεάτου αποτελεί μια αναλογική κονσόλα με 48 mono και 3 stereo input channels, 16 dual groups, ένα monitor group, 16 DC masters και ένα VCA master. Όπως επισημαίνει η Cadac, πολλά από τα ιστορικά στελέχη / μηχανικοί της Cadac δούλεψαν για την κατασκευή της εν λόγω κονσόλας, όπως ο final test engineer Tony Waldren, για τον οποίο η υλοποίηση του εν λόγω μίξερ ήταν και το τελευταίο του project, καθώς συνταξιοδοτήθηκε μετά από 30 συναπτά έτη εργασίας στην Cadac. Επίσης ο purchase / stock manager Chris Hall, ήταν υπεύθυνος για την περισυλλογή των εξαρτημάτων που χρησιμοποιήθηκαν, πολλά εκ των οποίων ήταν δυσεύρετα στις μέρες μας.

Σχολιάζοντας σχετικά ο νέος development manager της Cadac, Richard Ferriday (πρώην στέλεχος της Midas μέχρι πρότινος) ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «παρά την κυριαρχία των ψηφιακών μίξερ, υπάρχει ακόμα ανάγκη στην αγορά για αναλογικές κονσόλες μεγάλου φορμά και υψηλής πιστότητας, αφού είναι αρκετοί οι πελάτες που επιθυμούν ποιοτικές αναλογικές λύσεις».

Γι’ αυτές τις ειδικές περιπτώσεις λοιπόν, η Cadac παραμένει ο μοναδικός ίσως κατασκευαστής μίξερ που μπορεί να παράξει αναλογικές κονσόλες μεγάλου φορμά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η θρυλική J-type των 256 εισόδων, αλλά και οι modular S-type κονσόλες, με την αναλογική γκάμα της εταιρίας να συμπληρώνουν οι compact κονσόλες LIVE1 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα. Περισσότερες πληροφορίες για τα μίξερ της Cadac, αναλογικά και ψηφιακά, θα σας δώσουν στην Telmaco…

Επαφή
Telmaco

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση