Διαφήμιση
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 11:24

Meyer Sound: μια νέα Constellation εγκατάσταση στο Union Theater του Πανεπιστημίου της Λουϊζιάνα...

Το Union Theater στο Baton Rouge, αποτελεί τον πολυχώρο συναυλιών και εκδηλώσεων του πανεπιστημίου της Louisiana. Εχει χωρητικότητα 1100 καθήμενων θεατών και φιλοξενεί κάθε είδους εκδηλώσεις και μουσικής από ένα ευρύ φάσμα (από κλασική, χορωδιακά σύνολο έως touring shows, μικρές ορχήστρες και κονσέρτα, αλλά και εκδηλώσεις των φοιτητών). Κατά την πρόσφατη ανακαίνισή του, οι υπεύθυνοι του χώρου, αποφάσισαν να λύσουν τα σημαντικά προβλήματα ακουστικής του χώρου, που οφείλοντας στις φυσικές διαστάσεις του θεάτρου και το χαμηλό ύψος της οροφής τους, γεγονός που δεν επέτρεπε την επίτευξη του επιθυμητού χρόνου αντήχησης ειδικά για συναυλίες κλασικής μουσικής, χορωδιών και ορχηστρικών συνόλων.
Προκειμένου να λυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα η εταιρία acoustical consultant BAi LLC από το Austin του Texas, πρότεινε το σύστημα Constellation της Meyer Sound ως το πλέον πρακτικό και ευέλικτο σύστημα για την ακουστική του χώρου, καθώς σύμφωνα με τον Charles Bonner, πρόεδρο της BAi, «οι Active acoustics εφαρμογές ήταν η μόνη λύση για να διορθωθεί το πρόβλημα της αντήχησης, διαφορετικά θα έπρεπε να το κάνουμε με φυσικό τρόπο, υψώνοντας κι άλλο την οροφή, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα περίπλοκο κατασκευαστικά, χρονοβόρο και φυσικά ιδιαίτερα κοστοβόρο...». 

Ετσι λοιπόν εγκατέστησαν ένα Constellation σύστημα το οποίο είναι ένα από τα πρώτα που περιλαμβάνουν την ψηφιακή πλατφόρμα D-Mitri της Meyer μεταξύ του συνολικού hardware εξοπλισμού, που περιλαμβάνει επίσης ένα DCP core processor, 3 DVRAS processors (που τρέχουν τους πατενταρισμέους αλγόριθμους VRAS  του συστήματος Constellation) και 4 DAIO-816 input/output frames. Στο auditorium έχουν εγκατασταθεί 10 καρδιοειδή και 14 omnidirectional μικρόφωνα, μαζί με 82 ηχεία MM-4XP (πρόκειται για τα γνωστά αυτοενισχυόμενα ηχεία μινιατούρες της Meyer), καθώς και 10 MM-10 miniature subwoofers για την αναπαραγωγή του reverberation των χαμηλών.
Το σύστημα σχεδιάστηκε και ρυθμίστηκε από την εξειδικευμένη ομάδα Constellation team της Meyer Sound ενώ την εγκατάσταση ανέλαβε η εταιρία Technical Services Group που εδρεύει στο Baton Rouge. Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα Constellation της Meyer Sound, αλλά και για όλα τα προιόντα της Meyer θα σας δώσουν στην εταιρία Φ. Νάκας...

Επαφή
Φ. Νάκας 
τηλ. 210-66.86.000

Rate this item
(8 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση