Διαφήμιση
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011 10:45

Ενα νέο JBL σύστημα, συνολικού κόστους 3,4 εκ. $, εγκαταστάθηκε στο περίφημο Staples Center του Λος Άντζελες...

 Το Staples Center είναι η πιο διάσημη αρένα του LA και ίσως και όλης της Αμερικής. Το περίφημο Staples Center αποτελεί την έδρα 4 διάσημων ομάδων του Λος Άντζελες, όπως οι Los Angeles Kings (NHL), οι Los Angeles Lakers και Clippers (NBA) και οι  Los Angles Sparks (WNBA), ενώ παράλληλα αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους πολυχώρους εκδηλώσεων της Αμερικής. Για να πάρετε μια ιδέα εκτός από τις παραπάνω ομάδες που το έχουν ως έδρα (με αποτέλεσμα να γεμίζει με χιλιάδες φιλάθλους δυο και τρείς φορές κάθε εβδομάδα), εκεί έχουν γίνει και μερικές από τις μεγαλύτερες συναυλίες στην Αμερική (Bruce Springsteen and the E Street Band – ο οποίος εγκαινίασε συναυλιακά την εν λόγω αρένα το Οκτώβριο του 1999-,  Prince, U2, Paul McCartney, Garth Brooks, Usher, Jay-Z, Kanye West, Taylor Swift, Roger Waters, Britney Spears, Beyonce, Mana, Sade και Justin Timberlake μεταξύ άλλων), shows, προεκλογικές εκδηλώσεις, μεγάλα συνέδρια, και κάθε είδους διοργανώσεις και τελετές, όπως για παράδειγμα η νεκρώσιμη ακολουθία του Michael Jackson κλπ.

Στο Staples Center λοιπόν ολοκληρώθηκε πρίν από μερικές εβδομάδες η ολική αναβάθμιση όσον αφορά το ηχητικό σύστημα κάλυψης του σταδίου, με την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος VerTec της JBL, το οποίο συμπλήρωσε την εγκατάσταση του νέου LIVE 4HD video scoreboard συστήματος της Panasonic.
Το νέο ηχητικό σύστημα, σχεδιάστηκε
όχι μόνο για να καλύψει τις ανάγκες του σταδίου με ήχο κατά τη διεξαγωγή των αγώνων των παραπάνω ομάδων που το χρησιμοποιούν ως έδρα, αλλά και για να καλύψει ή να συμπληρώσει ηχητικά τις διάφορες touring παραγωγές και τα δεκάδες shows που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Staples Center. Επιπλέον, το Staples Center θα παρέχει στους τεχνικούς των touring sound συστημάτων των παραγωγών που θα φιλοξενεί και Wi-Fi ταμπλέτες για τον ασύρματο έλεγχο μιας σειράς κρίσιμων παραμέτρων του μόνιμου συστήματος των JBL. Παράμετροι όπως delay times, EQ και στάθμες αναπαραγωγής θα μπορούν να ρυθμίζονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του εν λόγω ασύρματου χειριστηρίου για τις ανάγκες της εκάστοτε παραγωγής. Οπως προκύπτει λοιπόν, το νέο JBL VerTer σύστημα που εγκαταστάθηκε, έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία και να προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες της εκάστοτε παραγωγής που θα φιλοξενείται στο στάδιο.

Ολες οι δυνατότες ελέγχου λαμβάνουν χώρα μέσω του συστήματος HiQnet της Harman με αποτέλεσμα το σύστημα να είναι πλήρως ευέλικτο και άμεσα ρυθμίσιμο για τις ανάγκες κάθε παραγωγής, γεγονός που ήταν και το βασικό ζητούμενο για το σύστημα ενός πολυχώρου εκδηλώσεων σαν το Staples Center.

Το νέο JBL σύστημα του σταδίου Staples Center αναλυτικά 
Main Clusters:
8 array με VT4889DP-DA καμπίνες (3δρομες, ενεργές) χρησιμοποιήθηκαν ως main σύστημα του σταδίου. Κάθε cluster περιλαμβάνει από 11 έως 13 καμπίνες ανάλογα με την κάλυψη που πρέπει να επιτευχθεί στα επάνω διαζώματα. Συνολικά λοιπόν τοποθετήθηκαν 100 καμπίνες VT4889DP-DA ως κυρίως σύστημα.
Fill Clusters:
Δυο fill clusters χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη των κατώτερων καθισμάτων των θεατών ειδικά για τους αγώνες μπάσκετ, αφού οι κερκίδες αναδιπλώνονται. Κάθε array περιλαμβάνει 4 καμπίνες VT4889DP-DA.
Subwoofer Clusters:
Συνολικά εγκαταστάθηκαν 4 subwoofer arrays, με το κάθε ένα να περιλαμβάνει 6 JBL VT4880A sub, έκαστο με διπλό 18ιντσο γούφερ.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο David Scheirman της JBL, "όταν σχεδιάζαμε το νέο σύστημα VerTec είχαμε στο μυαλό μας χώρους πρώτης γραμμής όπως το Staples Center που απαιτούν ολοκληρωμένα και ευέλικτα ηχητικά συστήματα ήχου υψηλής πιστότητας. Το Staples Center είναι πλέον εξοπλισμένο με την τεχνολογία αιχμής των συστημάτων της JBL συνδυάζοντας διευρυμένες δυνατότητες networking και digital signal processing, μαζί με ενσωματωμένη οδήγηση και πλήρες λογισμικό ελέγχου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πλέον απαιτητική μόνιμη εγκατάσταση που έχει έως τώρα λάβει χώρα με JBL VerTec καμπίνες".

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της JBL θα σας δώσουν στο Bon Studio.

Επαφή
Bon Studio
info: www.jblpro.com

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση