Διαφήμιση
Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011 12:12

Η πρώτη μόνιμη εγκατάσταση του συστήματος Κ1 της L-Acoustics έγινε σ' εκκλησία...

Ο καθεδρικός ναός της εκκλησίας των Βαπτιστών στο Yonsei της Κορέας, αποτελεί την πρώτη μόνιμη εγκατάσταση για το ‘θηριώδες’ line array σύστημα Κ1 της L-Acoustics. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω ναός ήταν ο πρώτος που πρίν από χρόνια εγκατέστησε και το πρώτο V-DOSC σύστημα της Ασίας σε μόνιμη εγκατάσταση και πλέον αναβαθμίστηκε από V-DOSC σε Κ1...
Ο ναός που βρίσκεται στη Σεούλ της Κορέας, είναι ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς ναούς ολόκληρης της Ασίας, με συνολικό εμβαδόν 32.677 τμ, ενώ διαθέτει πάνω από 120 δωμάτια και είναι συνολικά εξοπλισμένος με 200 καμπίνες L-Acoustics. Το σύστημα K1 είναι εγκατεστημένο στον κυρίως χώρο του ναού, ο οποίος διαθέτει 13.000 θέσεις πιστών κι ένα μπαλκόνι που εκτείνεται και στα τρία επίπεδα του κτιρίου με πλήρη θέα προς το κεντρικό σημείο του ναού όπου βρίσκεται το ιερό.
Η διαδικασία της εγκατάστασης πάντως ξεκίνησε ως εξής: με δεδομένη την ύπαρξη του συστήματος V-DOSC στο ναό, οι τεχνικοί της εταιρίας Dream Sound που αντιπροσωπεύει την L-Acoustics στην Κορέα, κλήθηκαν να δώσουν λύση στην ανάγκη ενίσχυσης του ήχου στο πίσω τμήμα του ναού. Η λύση προέβλεπε την τοποθέτηση dV-DOSC delays στο πίσω τμήμα για την επίτευξη της επιθυμητής στάθμης ακρόασης.  Από τις μετρήσεις πάντως, προέκυψε το ότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το κύριο σύστημα των V-DOSC με το K1, καθώς το τελευταίο αναπαράγει κατά 3dB δυνατότερα από το V-DOSC, δημιουργώντας έτσι το αναγκαίο SPL και στο πίσω τμήμα του ναού που είχε το πρόβλημα κάλυψης, δίχως την ανάγκη εγκατάστασης των dV-DOSC delays. Επιπλέον, το ευέλικτο κρεμαστικό σύστημα των K1 έχει επιτρέψει τους εγκαταστάτες να τοποθετήσουν καθ’ ύψος το array στη σωστή θέση, κι έτσι καλύπτουν απευθείας και τις under balcony ανάγκες του χώρου, κάτι που, όπως ανέφεραν, δεν μπορούσαν να κάνουν με το V-DOSC...

Ετσι κι έγινε λοιπόν, με την εγκατάσταση να διαθέτει 9 καμπίνες Κ1 και 3 KARA WST ανά πλευρά, μαζί με 4 K1-SB subs (επίσης ανά πλευρά). Ολα τους οδηγούνται από LA8 ρακ. Στο πίσω τμήμα του ναού έχουν τοποθετηθεί οκτώ λευκά ομοαξονικά 8XTi σε δυο σημεία ανάρτησης. Σημειωτέον ότι τα εν λόγω ηχεία προέρχονται από τη σειρά Architectural Series της εταιρίας γι’ αυτό και είναι εναρμονισμένα αισθητικά και χρωματικά με το εσωτερικό του συγκεκριμένου ναού.

Περισσότερα για την L-Acoustics θα βρείτε εδώ: www.l-acoustics.com, ενώ πληροφορίες για το σύστημα που περιγράφουμε θα βρείτε στο site της Dream Sound: www.dreamsound.com.
Ωστόσο, περισσότερα για L-Acoustics στη χώρα μας θα σας πούν στην Ακουστική...

Επαφή
Ακουστική
www.akoustiki.gr

 

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση