Διαφήμιση
Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2010 00:31

Στη νεόκτιστη Οπερα της Guangzhou, οι Κινέζοι δεν έβαλαν ‘Κινέζικο’ ήχο…

Η νέα Οπερα της Guangzhou βρίσκεται στην πόλη του Pearl River και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα θέατρα της Κίνας περιλαμβάνοντας μια αίθουσα 1800 θέσεων και μια μικρότερη χωρητικότητας 400 θέσεων. Και στις δυο αίθουσες εγκαταστάθηκαν συστήματα ήχου της L-Acoustics, την εγκατάσταση των οποίων επιμελήθηκε η Rightway Audio Consultants (αντιπρόσωπος της L-Acoustics στην Κίνα) και οι εταιρίες Leifull Light και Sound Enterprises (αμφότερες επιμελήθηκαν της εγκατάστασης).  

Κυρίως Αίθουσα (Grand Theatre)
Στην κυρίως αίθουσα (Grand Theatre) της Οπερας, εγκαταστάθηκαν ως κύριο σύστημα 8 καμπίνες KUDO και 2 υπογούφερ SB28 ανά πλευρά, ενώ στο κεντρικό κανάλι τοποθετήθηκαν 10 καμπίνες dV-DOSC, με δυο dV-SUB να τοποθετούνται εκατέρωθεν του dV-DOSC array. Σημειωτέον ότι όλα τα ηχεία ‘κρύφτηκαν’ και έγιναν ένα με την οροφή, εναρμονιζόμενα πλήρως με τα αισθητικά πρότυπα των Κινέζων. Σε κάθε πλευρά της σκηνής τοποθετήθηκαν ακόμα 10 καμπίνες ARCS και δυο SB28 subs, ενώ συνολικά 28 8XT compact coaxial καμπίνες χρησιμοποιήθηκαν ως fill speakers σε όλα τα επίπεδα των θεωρείων του θεάτρου. Επιπλέον, 33 καμπίνες 12XTs και 2 SB28 subs εγκαταστάθηκαν ως περιφερειακά ηχεία στο χώρο για το κανάλι των sound effects, ενώ στη σκηνή χρησιμοποιήθηκαν τα 12XT και τα 115XT HiQ active stage monitors της L-Acoustics μαζί με δυο SB28 subwoofer.

Multi-function Theatre
Στο μικρότερο multi-function theatre του χώρου (χωρητικότητας 400 θεατών) χρησιμοποιήθηκε ένα φορητό σύστημα αποτελούμενο από 8x 115XT HiQ και 4 x SB118 subwoofers, με το set up να διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της παράστασης. Οσο για το stage monitor σύστημα, αυτό αποτελείται από 4 12XT και από ένα sound effects σύστημα που απαρτίζεται από δώδεκα 12XT και οκτώ 8XT ηχεία. Επιπλέον, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους πρόβας και στο news room της Όπερας, έχουν εγκατασταθεί τα αυτοενισχυόμενα ομοαξονικά 112P. Όλα τα συστήματα στο Opera House οδηγούνται από τους LA4 & LA8 amplified controllers της L-Acoustics.
Περισσότερα για L-Acoustics θα σας πούν στην Ακουστική.

Επαφή
Ακουστική
www.akoustiki.gr, www.l-acoustics.com

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση