Διαφήμιση
Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2010 00:49

Νέο L-Acoustic σύστημα στο κέντρο του Ελσίνκι

Το Old Student House κυριαρχεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Φιλανδικής πρωτεύουσα από το 1870 που λειτούργησε ως χώρος εκδηλώσεων. Σήμερα το Old Student House αναβάθμισε το ηχητικό του σύστημα με την εγκατάσταση 5 καμπινών KUDO κι ενός SB28 sub ανά πλευρά, ενώ για το centre fill έχουν χρησιμοποιηθεί τα ομοαξονικά 12XT οδηγούμενα (όπως και όλο το σύστημα) από πέντε LA8 amplified controllers. Η εγκατάσταση στον εν λόγω χώρο ήταν πραγματικά δύσκολη καθώς το Old Student House προστατεύεται από την National board of Antiquities της Φινλανδίας, κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύεται αυστηρά ακόμα και η παραμικρή παρέμβαση ή τροποποίηση στην κατασκευή του κτιρίου. Ο ηχολήπτης του venue, Sami Ahonen ανέφερε ότι η εγκατάσταση και η ρύθμιση του συστήματος αποτέλεσε μια πραγματικά δύσκολη διαδικασία λόγω των ανακλαστικών επιφανιών και του μεγάλου χρόνου αντήχησης του venue.
Επίσης, η οριζόντια διασπορά δεν έπρεπε να ξεπερνά τις 90 μοίρες ώστε να μην επιδρούν οι πλαινοί τοίχοι και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξε τα KUDO, τα οποία υποστηρίζουν επιλεγόμενη οριζόντια διασπορά μεταξύ 50/110° ή 80° και είναι ένα από τα λίγα συστήματα που υπάρχουν που επιτρέπει τη ρύθμιση της οριζόντιας διασποράς.
Για τη ρύθμιση του συστήματος βοήθησε τα μέγιστα η τεχνολογία K-LOUVER Modular Directivity Technology κι έτσι ρυθμίστηκε η διασπορά των δυο κατώτερων καμπινών στις 80°, σε αντίθεση με τις ανώτερες καμπίνες του array, των οποίων η οριζόντια διασπορά ρυθμίστηκε στις 50° προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες ανακλάσεις λόγω των πλαϊνών τοίχων. Περισσότερα για L-Acoustic στην Ακουστική

Επαφή
Ακουστική
www.akoustiki.gr, www.l-acoustics.com

 

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση