Διαφήμιση
Τρίτη, 25 Μάρτιος 2014 18:42

Ιδού το Club Sound σύστημα της Pioneer

Το νέο club sound σύστημα της Pioneer μας περίμενε στο Hall 8 (και όχι στο Hall 5 στο μεγάλο booth της Pioneer με τα DJing προϊόντα της εταιρίας) και νοερά μας πήγε πίσω αρκετές 10ετίες. Είχε πράγματι αρκετά ενδιαφέρον η όλη αντίθεση με τα μοντέρνα line array και point source συστήματα δίπλα του σε απόσταση αναπνοής στα διπλανά booth, να ξεπροβάλει από μια γωνιά το νέο GS-WAVE series της Pioneer με τον ‘φτερωτό’ κυματοδηγό φόρτισης και να δημιουργεί vintage συνειρμούς στους παλαιότερους τουλάχιστον, διότι κάποιοι πιτσιρικάδες το κοιτούσαν αποσβολωμένοι…

Ας πάμε στην ουσία
Με δεδομένη την παγκόσμια κυριαρχία της στο DJ’s front end πεδίο με τα decks, τους μίκτες, τα CD και τους DJ controllers, τα στελέχη της Pioneer αποφάσισαν να μπούνε δυναμικά και στον τομέα των ηχητικών συστημάτων ειδικά σχεδιασμέων για τις απαιτήσεις των Club και των απαιτητικών DJ sets. Κάπως έτσι παρουσίασαν τα συστήματα της φωτογραφίας που αποτελούνται από δυο σειρές παθητικών ηχείων: τη σειρά GS-WAVE και την XY series. Το σημαντικό είναι ότι πίσω από τα εν λόγω συστήματα κρύβεται τεράστια τεχνογνωσία και μερικοί εξειδικευμένοι & επώνυμοι συνεργάτες. 
Σύμφωνα με την Pioneer λοιπόν, για να δημιουργηθεί το ‘απόλυτο’ club sound σύστημα, η εταιρία συνεργάστηκε με τον Gary Stewart της εταιρίας Gary Stewart Audio (GSA), του οποίου τα ηχητικά συστήματα βρίσκονται εδώ και χρόνια στα κορυφαία club του κόσμου, όπως το Zouk στη Σιγκαπούρη και το Club Vertigo στην Costa Rica, καθώς και με την Ιταλική εταιρία Powersoft προκειμένου να σχεδιάσει ενισχυτικά για τη μέγιστη απόδοση του συστήματος (ουσιαστικά πρόκειται για τους K-Series DSP amplifiers, στους οποίους έχουν ενσωματωθεί τα απαραίτητα pre-set data για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των συστημάτων της Pioneer).

Vintage συνειρμοί με το μεγάλο σύστημα Pioneer GS-WAVE
Οπως είπαμε, τα ηχεία της Pioneer ανήκουν σε δυο σειρές: Τη μεγάλη σειρά GS-WAVE series και τη σειρά XY series. Τα GS-WAVEs είναι dance floor stacks με διευρυμένη διασπορά, σχεδιασμένα να αποδίδουν υψηλό και ποιοτικό SPL σε όλο το φάσμα. Η σειρά XY περιλαμβάνει πιο compact μεγέθους υλοποιήσεις δίχως όμως εκπτώσεις στην πιστότητα και στο επίπεδο της ηχητικής στάθμης. Αμφότερα και συνδυαστικά, μπορούν να καλύψουν κάθε πιθανή ανάγκη ενός club ανεξαρτήτως μεγέθους. Τα νέα συστήματα της Pioneer έκαναν ντεμπούτο πρίν από ένα 6μηνο περίπου στην Plasa του Λονδίνου και στην AudioLab Arena. Πλέον, μετά την παρουσία τους και στην Prolight+sound εδώ στη Φρανκφούρτη, είναι έτοιμα για clubbing όπως μας είπαν και τα στελέχη της Pioneer.
Ωστόσο περισσότερες πληροφορίες στα μέρη μας θα σας δώσουν στην Intersys που ως γνωστόν αντιπροσωπεύει τα προιόντα της Pioneer στη χώρα μας...

Επαφή
Intersys

 

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση