Διαφήμιση

Η άποψή σου μπορεί να ενδιαφέρει περισσότερους απ’ όσους φαντάζεσαι. Γι’ αυτό μην την κρατάς για τον εαυτό σου. Μοιράσου τη μαζί μας μέσω της συγκεκριμένης στήλης. Περιμένουμε ενυπόγραφες γνώμες, σχόλια και απόψεις σχετικές με το αντικείμενο του aLive (επαγγελματικός ήχος, φωτισμός, εικόνα, μουσική τεχνολογία, djing κλπ), στο e-mail: alive@alive.gr. Ιδανική συνοδεία στο κείμενο που θα μας στείλετε θα ήταν μια φωτογραφία (είτε δική σας, είτε σχετική με το θέμα στο οποίο αναφέρεστε…)

Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2019 18:46

iNTERLiNKED Expo 2019

του Βασίλη Λαδονικόλα

Concept: iNTERLiNKED Southeastern Europe
Πού; Ζάππειο Μέγαρο
Πότε; 30 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2019
Αγαπητοί, φίλοι, συνεργάτες και αναγνώστες του aLive,
αφουγκραζόμενοι τις διεθνείς εκθεσιακές εξελίξεις, τις προοπτικές του ευρύτερου κλάδου και τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, οι διοργανωτές της έκθεσης Music World Expo (μεταξύ αυτών και το aLive ως συνδιοργανωτής), τροποποίησαν το όνομα και τις κατηγορίες της επιτυχημένης έκθεσης σε iNTERLiNKED Southeastern Europe, εστιάζοντας περισσότερο σε αναπτυσσόμενους κλάδους όπως: Audio-Visual, Lighting (Entertainment & Architectural), Integration, Digital Signage, Broadcast media, Smart building και του ευρύτερου Installation, καθώς και τη δικτύωσή και τον έλεγχό τους τους μέσω IT.

Η ‘Ελλάδα των ευκαιριών’ με οδηγό την Τεχνολογία
Είναι κοινά αποδεκτό από τις αγορές, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ‘η Ελλάδα της κρίσης’ θα μετατραπεί με σταθερά βήματα στην ‘Ελλάδα των ευκαιριών’, και η διαδρομή αυτή θα έχει ως οδηγό την Τεχνολογία, κυρίως λόγω της δεδομένης ωρίμανσης της σύγκλισης και της συμβατής διασυνδεσιμότητας μεταξύ των επιμέρους τεχνολογιών και εφαρμογών…

Γιατί Southeastern Europe?
Γιατί η στρατηγική θέση  της Ελλάδας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, η σταθερότητα που θα προσφέρει, αλλά και το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός εταιριών του ευρύτερου Τεχνολογικού κλάδου της χώρας μας δραστηριοποιούνται ήδη σε χώρες του εξωτερικού (Νοτιανατολιική Ευρώπη, Κύπρος, Μέση Ανατολή κλπ), είναι στοιχεία που αποτελούν τους πυλώνες για το σταδιακό ‘χτίσιμο’ ενός πιο ‘διεθνούς’ χαρακτήρα της έκθεσης, αλλά και ένα μεγάλο κίνητρο για εκθέτες και επισκέπτες που επιθυμούν να εκφράσουν εμπράκτως την ανάγκη τους για εξωστρέφεια.

b2b χαρακτήρας
Άλλη μια σημαντική καινοτομία είναι ότι η διοργάνωση μετατρέπεται πρωτίστως σε επαγγελματική (b2b). Ως εκ τούτου, κρατά τον χαρακτήρα που είχε σε σχέση με το κοινό των επαγγελματιών του ήχου, του φωτισμού και της εικόνας, ενώ παράλληλα επεκτείνει τις προσπάθειες προσέλκυσης νέου κοινού που ενδιαφέρεται επαγγελματικά για τους κλάδους του Audio / Visual / Lighting / Installation / Digital Signage / Broadcasting / Smart Buildings. 

Νέα Ημερομηνία

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που κατά γενική ομολογία ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία και με τις υπηρεσίες του πυρήνα των εκθετών να έχουν μεγάλη ζήτηση την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού, αποφασίσαμε να μετακινήσουμε την διοργάνωση νωρίτερα, λίγο πρίν το τέλος της χρονιάς, προκειμένου οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των εταιριών και των επαγγελματιών του κλάδου του audio – lighting-visual και των εγκαταστατών να είναι πιο περιορισμένες σε σχέση με τα τέλη της Άνοιξης που ήταν η προηγούμενη ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης.
Επίσης, την εν λόγω περίοδο (Νοέμβριος) αρκετές εταιρίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι (εστίασης, φιλοξενίας, venues, clubs, bar κλπ) βρίσκονται συνήθως σε αναζήτηση λύσεων και εξοπλισμού για την επερχόμενη ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σεζόν, συνεπώς ο χρόνος τέλεσης της διοργάνωσης είναι θεωρητικά καλύτερος, με βάση τα δεδομένα του κλάδου, αλλά και της ευρύτερης αγοράς στην οποία απευθύνονται οι εταιρίες και οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στην έκθεση.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Έχοντας κάνει ένα σημαντικό βήμα στην προηγούμενη διοργάνωση, πραγματοποιώντας 4 συνεδριακές ενότητες σε δυο ημέρες με περισσότερους από 40 διακεκριμένους ομιλητές, προετοιμάζουμε και αναπροσαρμόζουμε πλήρως το συνεδριακό πρόγραμμα της επερχόμενης διοργάνωσης. Στα σχέδια μας είναι η προσέλκυση έγκυρων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα μπορέσουν να δώσουν με τις ομιλίες τους μια σαφή και έγκυρη εικόνα από τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις στον κάθε κλάδο, αλλά και να παρουσιάσουν αναλυτικά τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες. Τα στοχευμένα συνέδρια θα αποτελέσουν ένα ισχυρό κίνητρο για τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και για ιδιώτες που αναζητούν ολοκληρωμένες οπτικοακουστικές τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για το χώρο και την επένδυσή τους. 
Παράλληλα με το 2ήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, workshops και hands on από τους διοργανωτές και από τις συμμετέχοντες εταιρίες που ενδιαφέρονται να έχουν μια πολύπλευρη και ολοκληρωμένη εκθεσιακή παρουσία.

Οι Στόχοι της διοργάνωσης για το 2019
Οι βασικοί στόχοι των διοργανωτών για την έκθεση iNTERLiNKED Southeastern Europe 2019 είναι:
* Εμπλουτισμός του περιεχομένου της έκθεσης με τη συμμετοχή περισσοτέρων εκθετών, προϊόντων και υπηρεσιών.
* Ακόμα περισσότερο και πιο στοχευμένο κοινό.  
* Διοργάνωση περισσότερων και πληρέστερων εκπαιδευτικών – ενημερωτικών
συνεδρίων & σεμιναρίων.
* Πιο ολοκληρωμένη οργάνωση demos εξωτερικού χώρου και events.
* Προσπάθεια γνωστοποίησης της έκθεσης στο εξωτερικό με παρουσία διακεκριμένων
επισκεπτών / ομιλητών αλλά και εκθετών.
* Η φετινή διοργάνωση να θέσει τα θεμέλια, προκειμένου η iNTERLiNKED Southeastern
Europe 2019 να παγιωθεί ως η μεγάλη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών, όχι μόνο της
Ελλάδας αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω, προσβλέπουμε βεβαίως και στην αμέριστη συμπαράσταση, συνεργασία και εμπιστοσύνη των εκθετών και του κοινού (των επαγγελματιών του ευρύτερου κλάδου που αποτελεί την ‘ψυχή’ κάθε έκθεσης), όπως άλλωστε συνέβη και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Ολες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση iNTERLiNKED Southeastern Europe 2019 θα τις βρείτε ΕΔΩ (σε Ελληνικά και Αγγλικά)…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση