Διαφήμιση

Η άποψή σου μπορεί να ενδιαφέρει περισσότερους απ’ όσους φαντάζεσαι. Γι’ αυτό μην την κρατάς για τον εαυτό σου. Μοιράσου τη μαζί μας μέσω της συγκεκριμένης στήλης. Περιμένουμε ενυπόγραφες γνώμες, σχόλια και απόψεις σχετικές με το αντικείμενο του aLive (επαγγελματικός ήχος, φωτισμός, εικόνα, μουσική τεχνολογία, djing κλπ), στο e-mail: alive@alive.gr. Ιδανική συνοδεία στο κείμενο που θα μας στείλετε θα ήταν μια φωτογραφία (είτε δική σας, είτε σχετική με το θέμα στο οποίο αναφέρεστε…)

Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 03:18

Music World Expo 2017

του Βασίλη Λαδονικόλα

Ανακοινώσατε έκθεση? Όχι ακόμα…? Μην αργείτε, άλλωστε η προηγούμενη έκθεση ήταν super…

Καλά πάλι στο Ζάππειο? Εκεί δεν έχουμε που να παρκάρουμε… 
Δεν νομίζω να κάνετε κανένα αστείο και να φύγετε από το Ζάππειο, ιστορικός χώρος που αναβαθμίζει την έκθεση και τον κλάδο και του δίνει άλλη υπόσταση και σεβασμό. Στο κέντρο της Αθήνας με εύκολη πρόσβαση για όλους… 
Στο αεροδρόμιο να πάτε, κατεβαίνω από το αεροπλάνο και σε 5 λεπτά είμαι στην έκθεση…

Καλά πάλι Μάιο? Τι πάει να πεί ότι λίγο πριν είναι η Prolight +Sound, το Πάσχα και η Πρωτομαγιά… 
Απρίλη να την κάνετε πάντα, ή μάλλον τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα μπορείτε και Οκτώβρη για την αγορά που ανοίγει τη χειμερινή περίοδο…

Εννοείται ότι πλέον θα περιμένουμε την έκθεση κάθε χρόνο, είναι το μόνο γεγονός που ενώνει έναν κατακερματισμένο κλάδο σαν το δικό μας… 
Δείτε τη συχνότητα γιατί κάθε δυο ή καλύτερα ακόμα και τρία χρόνια θα ήταν μια καλή περίοδος διεξαγωγής…

Θέλαμε να δούμε κι άλλα ηχεία και μίξερ ήχου, υπήρχαν ελλείψεις… Πήξαμε στα ηχεία και τα μίξερ ήχου, μουσικά όργανα δεν είχατε πολλά, να το δείτε…

Ωραία παρουσία είχε το DJing στο Ζάππειο… Βάλτε κι άλλο DJing η αγορά αυτή είναι τεράστια…

Καλή προσπάθεια αλλά δεν ήταν σαν τη Namm ή τη Φρανκφούρτη που πηγαίνουμε εδώ και δεκαετίες. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό, απλά αντιγράψτε τη Namm και θα απογειωθεί η έκθεση…

Θα είναι και ο Thomann φέτος? Γιατί δεν τον φωνάζετε κι αυτόν?... Καλά είναι δυνατόν, ξεχάσατε να καλέστε το Νάκα?

Φοβερά τα περίπτερα όλων σχεδόν των εταιριών που συμμετείχαν, το επίπεδο θύμισε εξωτερικό… (παρεμπιπτόντως σ’ αυτό συμφώνησαν όλοι, δεν υπήρξε καμία απολύτως διχογνωμία…)

Αυτά είναι λοιπόν μερικά μόνο από τα ‘ντεσού’ και το feedback που πήραμε από την έκθεση Music World Expo 2016.
Το πρώτο που κάναμε είναι ότι αμέσως πετάξαμε τα συχαρίκια και τους ‘επαίνους’ από επισκέπτες και εκθέτες, διότι όλα αυτά μεν σε γεμίζουν με δύναμη και αυτοπεποίθηση, αλλά για να προχωρήσεις μπροστά οφείλεις να γίνεις ακόμα καλύτερος επαγγελματίας και να εστιάσεις στις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις και συστάσεις που γίνονται με σοβαρή επιχειρηματολογία και εποικοδομητική διάθεση από όλους όσους συμμετείχαν, στήριξαν, ‘επένδυσαν’ στη MWE 2016 ή απλά την επισκέφτηκαν ως επαγγελματίες ή απλοί καταναλωτές και φίλοι της μουσικής και της τεχνολογίας της. 
Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε κι εμείς ως διοργάνωση και να προχωρήσουμε ένα – δυο βήματα πιο μπροστά, έχοντας απόλυτη επίγνωση για το ποιοι είμαστε, ποια είναι η έκθεση και που μπορεί να φτάσει, για το μέγεθος και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς που απευθυνόμαστε, για την οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα, αλλά συνάμα και για τις προοπτικές που υπάρχουν. 

Εχοντας βάλει όλα αυτά τα θέματα πάνω στο τραπέζι όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο και έχοντας ακούσει προσεκτικά (τις εκ διαμέτρου αντίθετες πολλές φορές) συστάσεις και παραινέσεις όλων, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση της επόμενης Music World Expo το Μάιο του 2017, λαμβάνοντας υπόψιν μας τις ανάγκες της αγοράς και του κλάδου και τηρώντας τις βασικές αρχές της Αγίας Τριάδας των θεσμικά καθιερωμένων εκθεσιακών event που είναι: Ονομα, Χώρος – Χρόνος και Συχνότητα διοργάνωσης.

Ετσι λοιπόν, σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του 2016, σας ανακοινώνουμε την οργάνωση της 3ης έκθεσης Music World Expo 2017, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 19-21 Μαίου 2017. 
Με παρακαταθήκη από την πρόσφατη διοργάνωση (Μάιος 2016) την εκθεσιακή συμμετοχή σχεδόν ολόκληρου του κλάδου, τη μεγάλη επισκεψιμότητα, τις λαμπερές παρουσίες & τις σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της μουσικής βιομηχανίας, τα πολλά νέα προϊόντα και κυρίως τον ενθουσιασμό (του κοινού και των εκθετών), θέτουμε ακόμα υψηλότερους στόχους για την έκθεση Music World Expo 2017 που φιλοδοξούμε να αποτελέσει τον ετήσιο εκθεσιακό θεσμό του ευρύτερου κλάδου.

Από 19 έως 21 Μαίου 2017 η Μουσική και οι Τεχνολογίες της σας περιμένουν στο Ζάππειο Μέγαρο σε μια μεγάλη γιορτή που θα περιλαμβάνει Μουσικά Όργανα, Μουσική τεχνολογία, DJing προϊόντα, επαγγελματικά συστήματα  Ήχου, Φωτισμού και Εικόνας για κάθε είδους εφαρμογή (Live, Studio & Installation), εξειδικευμένο e-shopping, πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια / συνέδρια και βεβαίως πολλούς καταξιωμένους μουσικούς, τραγουδιστές, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του κλάδου, που θα παραβρεθούν στη μοναδική αυτή έκθεση – γιορτή της Μουσικής και των τεχνολογιών της, που πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Οι βασικοί στόχοι της διοργάνωσης για το 2017 είναι:
* Ακόμα περισσότερο και πιο στοχευμένο κοινό  
* Εμπλουτισμός του περιεχομένου της έκθεσης με τη συμμετοχή περισσοτέρων εκθετών, προϊόντων και υπηρεσιών.
* Διοργάνωση εκπαιδευτικών – ενημερωτικών συνεδρίων σεμιναρίων
* Πιο ολοκληρωμένη οργάνωση demos εξωτερικού χώρου και events
* Ακόμα πιο λαμπερή έκθεση με την ενεργό και πολύπλευρη παρουσία περισσοτέρων επώνυμων καλλιτεχνών
* Προσπάθεια γνωστοποίηση της έκθεσης στο εξωτερικό με παρουσία διακεκριμένων επισκεπτών / ομιλητών

Για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω, προσβλέπουμε βεβαίως και στην αμέριστη συμπαράσταση,  συνεργασία και εμπιστοσύνη των εκθετών, συνεργατών και φίλων, όπως άλλωστε συνέβη και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Ραντεβού στο Ζάππειο στις 19 - 21 Μαίου 2017…
(περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ, στο ανανεωμένο site της έκθεσης Music World Expo)

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση