Διαφήμιση

Η άποψή σου μπορεί να ενδιαφέρει περισσότερους απ’ όσους φαντάζεσαι. Γι’ αυτό μην την κρατάς για τον εαυτό σου. Μοιράσου τη μαζί μας μέσω της συγκεκριμένης στήλης. Περιμένουμε ενυπόγραφες γνώμες, σχόλια και απόψεις σχετικές με το αντικείμενο του aLive (επαγγελματικός ήχος, φωτισμός, εικόνα, μουσική τεχνολογία, djing κλπ), στο e-mail: alive@alive.gr. Ιδανική συνοδεία στο κείμενο που θα μας στείλετε θα ήταν μια φωτογραφία (είτε δική σας, είτε σχετική με το θέμα στο οποίο αναφέρεστε…)

Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2014 20:04

Plissken Festival 2014

Ενναλλακτικοί και Progressive ήχοι, ανοικτά μουσικά μυαλά, φρέσκες μπάντες και κοινό, αλλά και εξαιρετικά σεταρισμένα συστήματα ήχου συνέβαλαν στο πιο επιτυχημένο Plissken Festival μέχρι το επόμενο. To Plissken Festival 2014 στην 4η χρονιά του φέτος, ήταν αναμφίβολα πιο πλούσιο, πολυδιάστατο και πιο πολυμουσικό από ποτέ, αποδεικνύοντας παράλληλα στην πράξη, την λογαριθμικά αυξανόμενη μουσική δυναμική που έχει δημιουργήσει.

Και όλα αυτά, όταν γνωστά και μη εξαιρετέα φεστιβάλ με διάρκεια και ιστορία στα μέρη μας μοιάζουν να έχουν ξεφτίσει και να έχουν χάσει τη φρεσκάδα και τη δυναμική τους. Αυτό λοιπόν που έβλεπες και λάμβανες από παντού στο φετινό Plissken ήταν η ‘φρεσκάδα’ του, ακόμα κι αν δεν γούσταρες φανατικά το μισό line-up της εκάστοτε ημέρας.
Θεωρώ ότι φεστιβάλ και μουσικά δρώμενα σαν κι αυτό έχουν ως στόχο την εκπαίδευση, την εκμάθηση και την χειροπιαστή απόδειξη προς ένα ευρύτερο κοινό, ότι η μουσική, ακόμα και η εναλλακτική, δεν είναι το mainstream πράγμα που σου σερβίρουν από παντού, αλλά κάτι πολύ πιο προσωπικό, ενδόμυχο, πολύ-μουσικό και πολύ-πολιτισμικό (έχει πραγματικά ενδιαφέρον το band location γράφημα στο site του Plissken με τις μπάντες να προέρχονται, φυσικά όχι ισομερώς, σχεδόν και από τα 4 σημεία του πλανήτη), που δεν έχεις παρά να το ανακαλύψεις, περιδιαβαίνοντας από stage σε stage…

Το ότι ένα εναλλακτικό φεστιβάλ σαν κι αυτό, δίχως ‘χιτάκια’ και ‘διαχρονικά’ πιασάρικα ονόματα συνταξιούχων δεινοσαύρων καταφέρνει να αναπτύσσεται και να προχωράει χρόνο με το χρόνο, δείχνει αν μη τι άλλο ότι υπάρχει κάτι για να ελπίζουμε όσοι την ψάχνουμε λίγο παραπάνω μουσικά σε αυτό τον τόπο.
Από την άλλη, μου άρεσε και ο ηχητικός εξοπλισμός και τα set-up του φεστιβάλ που ταίριαζαν γάντι στο μουσικό και ‘διαφορετικό’ ύφος του. Σύμφωνοι, είναι δύσκολο να ακούσεις ‘ήχο αναφοράς’ στους δύσκολους κλειστούς χώρους της Αποθήκης του ιδρύματος M. Ελληνισμού, όμως αυτό τελικά περνάει γρήγορα σε δεύτερη μοίρα ακόμα και σε μη κανονικούς ανθρώπους με τον ήχο και τις παραγωγές. Όπως αναφέρω και στο αφιερωματικό άρθρο για το φεστιβάλ, ήταν σαφέστατα το καλύτερο και πιο επιτυχημένο Plissken Festival μέχρι το επόμενο. Μπράβο στους διοργανωτές για την υπομονή και την επιμονή τους και περιμένουμε του χρόνου ένα ακόμα βήμα παραπάνω…


Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση