Διαφήμιση

Η άποψή σου μπορεί να ενδιαφέρει περισσότερους απ’ όσους φαντάζεσαι. Γι’ αυτό μην την κρατάς για τον εαυτό σου. Μοιράσου τη μαζί μας μέσω της συγκεκριμένης στήλης. Περιμένουμε ενυπόγραφες γνώμες, σχόλια και απόψεις σχετικές με το αντικείμενο του aLive (επαγγελματικός ήχος, φωτισμός, εικόνα, μουσική τεχνολογία, djing κλπ), στο e-mail: alive@alive.gr. Ιδανική συνοδεία στο κείμενο που θα μας στείλετε θα ήταν μια φωτογραφία (είτε δική σας, είτε σχετική με το θέμα στο οποίο αναφέρεστε…)

Πέμπτη, 26 Ιούλιος 2012 16:23

Red Hot Σεμινάρια. Ενδιαφέρεστε;

του Βασίλη Λαδονικόλα

Με αφορμή την έλευση των Red Hot Chili Peppers για τη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ στις 4 Σεπτεμβρίου, το aLive έχει προσεγγίσει το ‘διάσημο’ ηχολήπτη τους, κο Dave Rat, για την πραγματοποίηση ενός σεμιναρίου στη χώρα μας. Ως γνωστόν, ο Dave Rat θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους ηχολήπτες της παγκόσμιας Live σκηνής, έχοντας συνεργαστεί με δεκάδες μπάντες πρώτης γραμμής, όπως οι Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, The Offspring και οι Blink 182 μεταξύ άλλων, ενώ παράλληλα είναι και ο ιδιοκτήτες της Rat Sound Systems, μιας από τις σημαντικότερες rental / PA εταιρίες της Αμερικής. Βεβαίως, όπως προαναφέραμε αποτελεί το μόνιμο συνεργάτη – FoH ηχολήπτη των Peppers εδώ και τουλάχιστον δυο δεκαετίες, ενώ ταυτόχρονα έχει στο ενεργητικό του μια σειρά από καινοτομίες με έμπρακτες εφαρμογές. Πριν τις δούμε, να συμπληρώσουμε ότι κατά καιρούς είχε μόνιμες στήλες σε διάφορα περιοδικά ειδικού τύπου της Αμερικής (όπως το Live Sound), στα οποία έχουν δημοσιευθεί και διάφορα άρθρα του, ενώ έχει κληθεί να μιλήσει για θέματα ηλεκτρακουστικής και ηχητικών εφαρμογών, σε πολλά σεμινάρια, αλλά και σε συνέδρια του AES. Από το 2006 έχει το δικό του blog με τίτλο "Roadies In The Midst", ενώ διοργανώνει πολλά σεμινάρια τόσο στον Αμερική όσο και σε διάφορες χώρες και πόλεις που επισκέπτεται.

Ακόμα δυο σημαντικά επιτεύγματά του είναι ο σχεδιασμός των MicroWedge μόνιτορ σε συνεργασία με την EAW, τα οποία έχουν ήδη καταφέρει να θεωρούνται ως μόνιτορ αναφοράς και να χρησιμοποιούνται σε πολλές συναυλίες παγκόσμιου βεληνεκούς, καθώς και η εφαρμογή του «Double Hung PA». Σημειωτέον ότι κατέχει και δυο πατέντες, η μια για τα MicroWedge μόνιτορ και η άλλη για το Rat Sniffer XLR cable tester.

Το Δεκέμβριο του 2005 και στα πλαίσια της 'Stadium Arcadium' περιοδείας των Red Hot Chili Peppers, επινόησε ένα διαφορετικό σετάρισμα του ηχητικού του συστήματος που ανέτρεπε όλα τα έως τότε δεδομένα και στάνταρ. Εφάρμοσε εμπράκτως το περίφημο Double Hung PA σύστημα, καθώς ανάρτησε δυο συστοιχίες line array ηχείων ανά πλευρά, τη μια δίπλα στην άλλη. Στη μια (την εξωτερική) οδήγησε τις κιθάρες, το μπάσο, τα tom και τα πιατίνια του ντραμς σετ των Peppers, ενώ στην εσωτερική προς τη σκηνή array συστοιχία, οδήγησε τις φωνές, την κάσα της ντράμς και το ταμπούρο. Ετσι, πέτυχε ένα πιο καθαρό αποτέλεσμα, καθώς αναίρεσε ανεπιθύμητο φαινόμενο του comb filtering και των ‘ενδογενών παρεμβολών’ του συστήματος επιτυγχάνοντας βελτιωμένη γραμμικότητα αναπαραγωγής κι ένα πιο καθαρό ακουστικό αποτέλεσμα στην πράξη.

Την πατέντα του ‘αντέγραψε’ η Βραζιλιάνικη εταιρία Gabisom στο PA σύστημα που εγκατέστησε για το φεστιβάλ Rock in Rio στην Πορτογαλία το 2009, ενώ η Αμερικάνικη Clair Brothers χρησιμοποίησε την εν λόγω εφαρμογή για την τουρνέ των U2 στην Αμερική την ίδια χρονιά. Το 2009 ο Dave ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σ’ ένα διαφορετικό για τον ίδιο concept, που αφορά τα «steerable sub woofer array» που εφάρμοσε στο reunion tour των Blink 182.

Παράλληλα με όλα αυτά, όπως είπαμε και στην αρχή ο Dave Rat δίνει σεμινάρια και διαλέξεις μιλώντας για όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα που μπορείτε να δείτε και στο site του. Η έως τώρα ενημέρωση που έχουμε είναι ότι τα σεμινάρια είναι επί πληρωμή (γύρω στα 80 $), ενώ όλοι όσοι θα επιθυμούσατε να συμμετάσχετε καλό είναι δηλώσετε και εμπράκτως το ενδιαφέρον σας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , προκειμένου να γνωρίζουμε το εάν το αμέσως επόμενο διάστημα συγκεντρώνεται ικανός αριθμός ενδιαφερομένων, ώστε να ‘κλείσουμε’ τα σεμινάρια με το Dave.
Να διευκρινήσουμε κλείνοντας δυο πράγματα. Πρώτον ότι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους είναι η προηγούμενη ή η ημέρα της συναυλίας των Red Hot Chili Peppers στην Ελλάδα (Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου) και ο πιθανός χώρος διεξαγωγής είναι μια αίθουσα στο ΟΑΚΑ δίπλα ακριβώς από το χώρο όπου θα είναι εγκατεστημένος ο εξοπλισμός για το Live, με τη φιλοξενία να αποτελεί ευγενική χορηγία της Big Star Touring που συνδιοργανώνει τη συναυλία.

Δεύτερη και απαραίτητη επισήμανση είναι ότι το aLive δεν θα λάβει καμία απολύτως χρηματική αμοιβή για αυτό το συντονισμό, απλά το θεωρεί χρέος προς τους αναγνώστες του το να εκμεταλλευθεί την έλευση του Dave Rat στη χώρα μας, καθώς θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσουμε τα όσα έχει να μας πει ο ίδιος, μεταδίδοντάς μας μερικά μυστικά από τη μεγάλη εμπειρία του σε Live τέτοιου βεληνεκούς…
Οσοι λοιπόν προτίθεστε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας προκειμένου να γνωρίζουμε το πώς προχωράμε με τον Dave… 

 

Rate this item
(7 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση