Διαφήμιση

Η άποψή σου μπορεί να ενδιαφέρει περισσότερους απ’ όσους φαντάζεσαι. Γι’ αυτό μην την κρατάς για τον εαυτό σου. Μοιράσου τη μαζί μας μέσω της συγκεκριμένης στήλης. Περιμένουμε ενυπόγραφες γνώμες, σχόλια και απόψεις σχετικές με το αντικείμενο του aLive (επαγγελματικός ήχος, φωτισμός, εικόνα, μουσική τεχνολογία, djing κλπ), στο e-mail: alive@alive.gr. Ιδανική συνοδεία στο κείμενο που θα μας στείλετε θα ήταν μια φωτογραφία (είτε δική σας, είτε σχετική με το θέμα στο οποίο αναφέρεστε…)

Τρίτη, 19 Ιούνιος 2012 08:52

InfoComm 2012

του Βασίλη Λαδονικόλα

H InfoComm τείνει να ανδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως. Για αρκετά χρόνια βρέθηκε στη σκιά των μεγάλων εκθέσεων τεχνολογίας και μουσικών οργάνων της Αμερικής, αλλά γρήγορα κατάφερε να βρεί το δικό της χώρο και ρόλο, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις ενός νέου, αυτόνομου και συνάμα ολοκληρωμένου τομέα της αγοράς. Ποιος είναι αυτός; O τομέας των εγκαταστάσεων κατά κύριο λόγο και οι νέες απαιτήσεις και ανάγκες που αφορούν το ευρύτερο installation και ειδικότερα τους εξής τομείς (Audio, Digital Signage, Lighting & Staging, Unified Collaborative Conferencing και Worship).
Κάπως έτσι λοιπόν, η InfoComm κατάφερε να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις για την Αμερικάνικη αλλά και την παγκόσμια αγορά, ενώ η Ευρωπαική της έκδοση είναι η οικεία μας ISE που τα τελευταία χρόνια διακαίως θεωρείται η σημαντικότερη έκθεση στον τομέα της επί ευρωπαϊκύ εδάφους.

Η φετινή InfoComm 2012 λοιπόν, έκλεισε τις πόρτες της προχθές στο Ορλάντο με ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο εκθετών, επισκεπτών αλλά και όσον αφορά το γενικότερο ενδιαφέρον σχετικά με νέες συσκευές και τεχνολογίες. Και γι’ αυτό το τελευταίο, όλα τα credits ανήκουν αποκλειστικά στους εκθέτες – κατασκευαστές, οι οποίοι έχουν αναβαθμίσει επί του πρακτέου την InfoComm στην ατζέντα τους. Αλλιώς πως εξηγείται ότι ολοένα και περισσότερες εταιρίες τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα τους για πρώτη φορά στα πλαίσια της InfoComm.

Όπως προκύπτει λοιπόν, ο παγκόσμιος χάρτης των εκθέσεων οπτικοακουστικής τεχνολογίας έχει διαφοροποιηθεί και αναπροσαρμοστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Κι επειδή δεν περισσεύει χώρος για νέες εκθέσεις και event αυτό που κυρίως έχει συμβεί είναι μια ανακατάταξη κύρους μεταξύ των παγιωμένων εκθέσεων. Τι εννοώ; Ότι η InfoComm και η ISE είναι μεν σχετικά νέες, αλλά θεωρούνται ήδη ιδιαίτερα κραταιές & σημαντικές στο σύγχρονο εκθεσιακό τοπίο, όμως στον αντίποδα αυτών, έχουν αποδυναμωθεί εκθέσεις που παλαιότερα αποτελούσαν σημείο αναφοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Plasa, που τα τελευταία χρόνια έχει ατονήσει σχετικά και μοιάζει περισσότερο με τοπική, παρά με διεθνή έκθεση (παρότι γίνεται στο Λονδίνο που αποτελεί ένα από τα τρία παγκόσμια κέντρα ελέγχου της μουσικής βιομηχανίας και των τεχνολογιών που τη διέπουν).

Και για να επανέλθουμε στο δια ταύτα της φετινής InfoComm 2012 που μόλις έκλεισε τις πόρτες της, τα σημαντικά νέα έχουν κυρίως να κάνουν με τις networking τεχνολογίες και τη συμβατότητα μεταξύ πρωτοκόλλων, καθώς και με την εξέλιξη αρκετών λογισμικών λειτουργίας όσον αφορά τα software ελέγχου πολλών εταιριών.
Η σύγκλιση διαφορετικών τεχνολογιών ήχου, εικόνας, δικτύωσης, και των πρωτοκόλλων επικοινωνίας που τα συνενώνουν, δημιουργούν ένα πραγματικά νέο και εξελίξιμο περιβάλλον που καθιστά το installation πιο σύνθετο ίσως σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά πιο ευέλικτο, ολοκληρωμένο και ‘ανοικτό’ από ποτέ, όσον αφορά τη χρηστικότητα και τον end user. Το βέβαιο είναι ότι διανύουμε πλήρως την εποχή της ‘ταμπλέτας’ όσον αφορά τον ασύρματο έλεγχο και τη διαχείριση όλων των παραπάνω. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην InfoComm 2012, αποδεικνύοντας ότι οι εφαρμογές χειρισμού και λειτουργίας μέσω iPad 2 είναι σκέτο χρυσάφι…

 

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση