Διαφήμιση

Η άποψή σου μπορεί να ενδιαφέρει περισσότερους απ’ όσους φαντάζεσαι. Γι’ αυτό μην την κρατάς για τον εαυτό σου. Μοιράσου τη μαζί μας μέσω της συγκεκριμένης στήλης. Περιμένουμε ενυπόγραφες γνώμες, σχόλια και απόψεις σχετικές με το αντικείμενο του aLive (επαγγελματικός ήχος, φωτισμός, εικόνα, μουσική τεχνολογία, djing κλπ), στο e-mail: alive@alive.gr. Ιδανική συνοδεία στο κείμενο που θα μας στείλετε θα ήταν μια φωτογραφία (είτε δική σας, είτε σχετική με το θέμα στο οποίο αναφέρεστε…)

Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010 11:24

Ασύρματη εκπομπή ώρα μηδέν....

Ο λόγος; Απλός... Τα συμφέροντα πίσω από το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα είναι μεγάλα (εταιρίες κινητής, broadcasters – δηλαδή κανάλια- το ‘γρήγορο’ internet κλπ), ενώ η Ελληνική ρυθμιστική αρχή (η ΕΕΤΤ) καθώς και οι αρμόδιοι νομοθέτες επιδεικνύουν χαρακτηριστική ατολμία και χαλαρότητα σε ζητήματα που αλλού έχουν λυθεί οριστικά και γρηγορότερα από την εκπνοή κάθε αντίστοιχου χρονοδιαγράμματος. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι εξίσου μεγάλο για τα ασύρματα μικρόφωνα και τα IEM (in ear monitor) διότι απ’ ότι φαίνεται, ουδείς γνωρίζει ποια είναι τα σχέδια παραχώρησης συχνοτήτων στη ζώνη άνω των 800MHz, ούτε βεβαίως ποιες περιοχές του φάσματος θα είναι ασφαλείς για χρήση ασύρματων μικροφώνων και ακουστικών στο άμεσο μέλλον. Φανταστείτε λοιπόν πόσο άβολα νιώθουν οι κατασκευαστές τέτοιων συσκευών, οι αντιπρόσωποι και οι έμποροι, και κυρίως οι εταιρίες (rental, PA, τηλεοπτικά κανάλια, πάροχοι εξοπλισμού γενικώς) αλλά και πολλοί ιδιώτες που έχουν στην κατοχή τους έναν πραγματικό στόλο ασύρματων μικροφώνων, ή όσοι θέλουν τώρα να επενδύσουν σε αντίστοιχες ασύρματες συσκευές. Και το χειρότερο όλων είναι ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δεν ξεκαθαρίζει άμεσα το τοπίο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια γενικότερη ασάφεια στον προγραμματισμό και τις μελλοντικές επενδύσεις όλων των εμπλεκομένων. Οσον αφορά το ‘σκληρό πόκερ’ των 800MHz, που αποτελεί το σημερινό πεδίο αναλογικής εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών, εδώ απ’ ότι φαίνεται θα δοθούν και οι μεγαλύτερες μάχες απόκτησης μεγαλύτερου ‘χωραφιού’ ψηφιακού μερίσματος από τον κάθε εμπλεκόμενο. Και αυτό διότι με την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης θα ελευθερωθεί σημαντικό μέρος αυτών των συχνοτήτων, με αποτέλεσμα να είναι πλέον διαθέσιμο για άλλες υπηρεσίες, κυρίως ευρυζωνικές. Μάλιστα η Ε.Ε. έχει θέσει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 1/1/2013, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα δοθεί διετής παράταση στους αργοπορημένους (η οποία θα συνδυαστεί με αντίστοιχες συνέπειες και πιθανά πρόστιμα) έως το 2015.
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτή τη φορά η χώρα μας δεν θα βρίσκεται σε αυτό το club των αργοπορημένων όσον αφορά το ψηφιακό μέρισμα; Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα χρειαστούμε την παράταση και φυσικά θα διευρύνεται η ασάφεια και η αβεβαιότητα ειδικά απ’ αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά τον τομέα (ως κεφάλαιο, επένδυση, ή απλή εργασία) ‘ασύρματη μετάδοση’. Και σκεφτείτε ότι ένας από τους βασικούς προεκλογικούς πυλώνες του κυβερνώντος κόμματος και του ίδιου του πρωθυπουργού προεκλογικά (ακριβώς πριν 1 χρόνο), ήταν η σθεναρή υποστήριξη των νέων τεχνολογιών και των ευρυζωνικών υπηρεσιών και η επίλυση των δεδομένων προβλημάτων που υπήρχαν...

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση