Διαφήμιση
Τρίτη, 20 Μάιος 2025 11:17

Η 19η Μαίου ορίστηκε επίσημα ως η «Ετήσια Εθνική Ημέρα Roadie» ενώ τιμήθηκε ο Ben H. Dorcy III, γνωστός και ως ο "Βασιλιάς των Roadies"…

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα, τα πλέον σκληρά εργαζόμενα συνεργεία της ζωντανής μουσικής βιομηχανίας να λαμβάνουν την πρέπουσα αναγνώριση, αλλά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν ‘μακρύ’, καθώς οι Roadies ‘είχαν την ημέρα τους’ - κυριολεκτικά.

Η πρώτη ετήσια Εθνική Ημέρα Roadieγια στην Αμερική, ορίστηκε για τις 19 Μαΐου, κάθε χρόνο από τούδε και στο εξής.

Σύμφωνα με την καταχώριση του Ημερολογίου της Εθνικής Ημέρας...
"Οι Roadies είναι η ραχοκοκαλιά της ζωντανής μουσικής. Είναι οι πρώτοι που φτάνουν σε μια συναυλία και οι τελευταίοι που φεύγουν. Μεταφέρουν εξοπλισμό κάθε βράδυ και κυριολεκτικά κουβαλούν την παράσταση στους ώμους τους. Στηρίζουν και στήνουν τη σκηνή από πόλη σε πόλη, ώστε ο κόσμος να μπορεί να βιώσει τη χαρά της ζωντανής μουσικής.

"Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, οι Roadies εργάζονται σκληρά για να ανταλλάξουν όργανα, να επισκευάσουν καλώδια ή να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα. Πολλοί roadies γίνονται «μουσική οικογένεια», προσφέροντας υποστήριξη, μοιράζοντας γέλια και διατηρώντας το ηθικό ψηλά όταν ο δρόμος γίνεται μακρύς και όλα αυτά, μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τώρα, η Εθνική Ημέρα Roadies θα τιμήσει «τους αφανείς ήρωες που εργάζονται ακούραστα στο παρασκήνιο για να βοηθήσουν να διατηρηθεί η μουσική στο δρόμο» κάθε χρόνο. Η 19η Μαΐου θα «στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε όλους τους roadies και θα τιμήσει τα 100ά γενέθλια του Ben H. Dorcy, III (γνωστού και ως «Lovey»), του «Βασιλιά των Roadies» όπως τον αποκαλούν.

Ο Dorcy ήταν γνωστός για την οδική του δουλειά με τους Willie Nelson, Waylon Jennings, Jessi Colter, Johnny Cash, June Carter Cash, Kris Kristofferson, Johnny Knoxville, Kinky Friedman, Jamey Johnson, Ann-Margret και πολλούς άλλους.

Ο Dorcy αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε πρόσφατα με ένα 'δικό του' ντοκιμαντέρ, το Willie Nelson Presents: King of the Roadies, το οποίο σκηνοθετήθηκε από την Amy Lee Nelson και τον Trevor Doyle Nelson. Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντάλας τον Απρίλιο.

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση