Διαφήμιση
Πέμπτη, 15 Ιούλιος 2021 12:36

RCF: Ντεμπούτο για τη νέα ART 9 Series

Η RCF παρουσίασε τη νέα της σειρά ενεργών ηχείων ART 9 Series. Πρόκειται για την 9η γενικά της καταξιωμένης και πλέον εμπορικής σειράς της RCF, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 6 μοντέλα και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρία, τα ηχεία της νέας σειράς είναι κατά 50% ισχυρότερα από τους προκατόχους τους.

Η νέα σειρά ART 9 προορίζεται για χρήση σε (portable) PA μικρού και μεσαίου βεληνεκούς (ως main ηχεία), αλλά και για χρήση ως fills και stage monitors.

Ολα τα μοντέλα της σειράς οδηγούνται από τον ενσωματωμένο δικάναλο ενισχυτή (ο οποίος δεν ενσωματώνει πλέον ανεμιστήρα, καθώς η απαγωγή θερμότητας λαμβάνει χώρα μέσω μιας συμπαγούς ψύκτρας αλουμινίου στο πίσω τμήμα του ηχείου) με αποθέματα ισχύος της τάξεως των 2.100 watts και ενσωματωμένο DSP που περιλαμβάνει προεγκατεστημένες ρυθμίσεις ανάλογα με τη χρήση των ηχείων ως mains, fills και stage monitoring. Σύμφωνα με την εταιρία, η απόδοση των ηχείων είναι αναβαθμισμένη χάρη στους νέους transducers της RCF που χρησιμοποιούν υλικά όπως Kapton, τιτάνιο και νεοδύμιο.

Το νέο  compression driver διαμέτρου 1.75 ιντσών (σημειωτέον, τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς φοράνε 3ιντσα και 4ιντσα compression drivers) χρησιμοποιεί θόλο από Polyimide-Kapton καθώς και μια νέα τεχνολογία συγκόλλησης και αντίστοιχες ενισχύσεις, που το καθιστούν 10 φορές πιο ανθεκτικό από τα προηγούμενα μοντέλα. Επανασχεδιασμένα είναι και τα woofers για επίτευξη υψηλότερης γραμμικότητας κατά την αναπαραγωγή και χαμηλότερες παραμορφώσεις.

Οπως μας πληροφορεί η RCF, κάθε γούφερ έχει περάσει από ένα εξαντλητικό τεστ 200 ωρών οδηγούμενο με συνεχές σήμα σε υψηλές στάθμες.

Αντίστοιχες βελτιώσεις και τροποποιήσεις έχουν λάβει χώρα και στον κυματοδηγό που χρησιμοποιεί η RCF και τον οποίο ονομάζει True Resistive Waveguide (TRW), με αποτέλεσμα τη μείωση της παραμόρφωσης στις υψηλές συχνότητες που ταλαιπωρεί τους συμβατικούς κυματοδηγούς. Ολα τα εν λόγω components συνεργάζονται με τους δυο DSP αλγόριθμους της RCF, με τον πρώτο εξ’ αυτών να αναλαμβάνει το phase linearization και το σχεδιασμό του crossover, και τον δεύτερο να αναλαμβάνει τη διαχείριση της λειτουργίας του γούφερ. Οι λειτουργίες FiRPHASE (digital FiR technology) και Bass Motion Control είναι φυσικά παρούσες και στη νέα σειρά, συμβάλλοντας στη γραμμική λειτουργία της δυναμικής συμπεριφοράς των ηχείων της σειράς.

Η νέα σειρά περιλαμβάνει όπως είπαμε συνολικά 6 μοντέλα με γούφερ από 10 έως 15 ίντσες που ενσωματώνουν τον ίδιο ενισχυτή των 2.100-watt.
Το ART 945-A είναι το μεγαλύτερο της νέας σειράς (φοράει ένα 15ιντσο γουφερ με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου με κατώφλι αναπαραγωγής όσον αφορά την απόκριση συχνοτήτων τα 45 Hz και 4ιντσο compression driver τιτανίου) με τις επιδόσεις του όσον αφορά το επίπεδο της ηχητικής πίεσης να ανέρχονται στα 135 dB (max SPL).
Τα 6 μοντέλα της νέας σειράς ART 9 από το μικρότερο πρός το μεγαλύτερο είναι τα εξής: ART 910-A, ART 912-A, ART 932-A, ART 915-A, ART 935-A και ART 945-A.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα της νέας σειράς ART 9 Series της RCF μπορείτε να βρείτε εδώ, καθώς και στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems που αντιπροσωπεύει την RCF στη χώρα μας, όπου και είναι διαθέσιμα πρός επίδειξη και ακρόαση...

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση