Διαφήμιση
Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2020 10:12

Η νέα ψηφιακή οικογένεια SLX-D της Shure

Η μετάβαση της άκρως δημοφιλούς και εμπορικής σειράς SLX της Shure (παρουσιάστηκε το 2004 και πουλάει δυναμικά εδώ και 16 χρόνια!) στο digital domain, πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες με την επίσημη παρουσίαση από τη Shure της νέας ‘ψηφιακής’ σειράς SLX-D, η οποία απευθύνεται σε μια εκτεταμένη γκάμα εφαρμογών μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στους τομείς του Live, της εκπαίδευσης, των corporate παρουσιάσεων και event, των μουσικών σκηνών κλπ.

Στα ατού της νέας σειράς SLX-D συγκαταλέγεται η ύπαρξη digital audio επεξεργαστών ανάλυσης 24-bit στα 48 kHz και το εκτεταμένο εύρος δυναμικής εμβέλειας που ανέρχεται στα 120dB δυναμικής περιοχής.
Οσον αφορά την ολική αρμονική παραμόρφωση (THD) του συστήματος, αυτή είναι ουσιαστικά μη μετρήσιμη καθώς ανέρχεται μόλις στο 0.01 %, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το SLX-D να διαχειρίζεται ιδανικά μια εκτεταμένη γκάμα πηγών εισόδου, με σήματα πολύ υψηλής αλλά και ιδιαίτερα χαμηλής στάθμης, δίχως να απαιτείται gain adjustment από τον πομπό.

Η σειρά λειτουργεί στα 44 MHz bandwidth με αρκετά ευρύ φάσμα ρύθμισης που εκτείνεται από τα 470 έως τα 616 MHz και υποστηρίζει έως 32 κανάλια ασύρματων μικροφώνων ανά μπάντα.
Επειδή δεν λειτουργεί στα 2,4 GHz, η σειρά SLX-D είναι ακόμα πιο σταθερή και αξιόπιστη σε μεγαλύτερες αποστάσεις σε σχέση με άλλα ασύρματα ψηφιακά συστήματα, με το εύρος της απροβλημάτιστης ασύρματης μετάδοσης να ξεπερνά τα 100 μέτρα.

Στα ατού της ψηφιακής οικογένειας SLX-D, συμπεριλαμβάνεται η ύπαρξη της τεχνολογίας advanced predictive diversity για σταθερή λήψη, αλλά και η διευρυμένη γκάμα συνδυασμών μικροφώνων και rackmount συστημάτων για την επιλογή του κατάλληλου συνδυασμού ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εφαρμογής και χρήσης.

Οι νέοι ψηφιακοί δέκτες SLXD4
Οι δέκτες SLXD4 της νέας σειράς διαθέτουν μια γκάμα από νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που καθιστούν ακόμα ευκολότερο το σετάρισμα και τη χρήση του συστήματος:
• Λειτουργίες RF scan και IR sync για γρήγορο setup με το πάτημα ενός μπουτόν
• Αυτόματη ανάπτυξη και επιλογή συχνότητας για πολλαπλά συστήματα
• Αποσπώμενες κεραίες
• Πλήρη συμβατότητα με τα Shure wireless UHF accessories
• Στιβαρή μεταλλική κατασκευή του δέκτη για αντοχή στο ‘δρόμο’
•Διατίθεται και η έκδοση SLXD4D, που αποτελεί τη 2κάναλη έκδοση του SLXD4.

Επιπλέον η Shure έχει ενισχύσει τη σειρά SLX-D ενσωματώνοντας μερικές από τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζει στα κορυφαία της ψηφιακά συστήματα, όπως:
• Τεχνολογία Digital Predictive Switching Diversity που επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός microprocessor για την εναλλαγή κεραίας προς αποφυγή των dropouts πριν αυτά εμφανιστούν.
• Υπαρξη θύρας Ethernet για έλεγχο μέσω AMC/Crestron, firmware updates, και ομαδικό scan για εγκαταστάσεις με πολλαπλά ασύρματα συστήματα SLX-D.

Τα ασύρματα συστήματα της νέας ψηφιακής σειράς SLX-D υποστηρίζουν εκδόσεις με μικρόφωνα χειρός που περιλαμβάνουν μια εκτεταμένη γκάμα επιλογών από δημοφιλείς κάψες της Shure, συμπεριλαμβανομένων των SM58, Beta58, Beta87A και KSM8, ενώ συνοδεύονται και από μια εξίσου εκτεταμένη γκάμα από bodypack transmitters όπως τα: MX153 earset, WL 185 cardioid lav, WL 93 omni lav, SM35 performance headset, Beta 98 H/C instrument mic, ή guitar cable.

Όλα τα μικρόφωνα λειτουργούν αδιάλειπτα έως και 8 ώρες μέσω δυο κοινών μπαταριών AA ή μέσω του SB903 rechargeable pack της Shure με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και του dual-docking σταθμού φόρτισης που διατίθεται προαιρετικά.

State-of-the-art και value for money
Με τη νέα ‘ψηφιακή’ οικογένεια SLX-D η Shure κατάφερε να παρουσιάσει έναν συνδυασμό ασύρματων συστημάτων state-of-the-art που ταυτόχρονα είναι και προσιτά, επιτυγχάνοντας έναν εξαιρετικό λόγο τιμής προς απόδοση, με τη νέα σειρά SLX-D να προορίζεται για το απόλυτο νέο best seller της εταιρίας, ενώ παράλληλα στη Shure χαρακτηρίζουν τη νέα σειρά SLX-D ως τη ‘νέα γενιά’ συστημάτων στους τομείς της ευχρηστίας και της φιλικότητας προς το χρήστη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα σειρά SLX-D της Shure που ήδη διατίθεται στη χώρα μας (μάλιστα έχουν ήδη πωληθεί τα πρώτα SLX-D στην αγορά και όπως ενημερωθήκαμε από τον αντιπρόσωπο η ζήτηση είναι αυξημένη παρά τις κακουχίες των καιρών), θα σας δώσουν στην Ελληνική αντιπροσωπεία SOUNDMAZE Ευθυμιάδης.

Επαφή
SOUNDMAZE - Ευθυμιάδης
τηλ.210-6547730

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση