Διαφήμιση
Κυριακή, 14 Απρίλιος 2019 19:49

Η FBT με νέα συστήματα στη Φρανκφούρτη

Η FBT ήταν και φέτος αρκετά δραστήρια στην έκθεση Prolight+sound 2019 της Φρανκφούρτης, καθώς παρουσίασε το Myra, ένα νέο σύστημα line array μεγάλου σχετικά φορμά, τη νέα φορητή σειρά JMaxX, το SHADOW 142L/EN, είχε πανέτοιμο το  Horizon (όπως αποδείχθηκε και στις ακροάσεις του εξωτερικού χώρου), ενώ παρουσίασε και τη νέα ολοκληρωμένη σουίτα διαχείρισης INFINITO. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά…

Το line array σύστημα Myra είναι ένα σύστημα μεγάλου φορμά, και απαρτίζεται από το Myra 214L και το Myra 218S subwoofer. Η line array καμπίνα 214L χρησιμοποιεί δυο νέα ομοαξονικά μεγάφωνα της B&C για την αναπαραγωγή των μεσαιουψηλών, με το κάθε ένα να αποτελείται από ένα mid με 4-inch πηνίο φωνής για τις μεσαίες συχνότητες και ομοαξονικά ως προς αυτό να βρίσκεται τοποθετημένο ένα high frequency driver 2.5 ιντσών για τις υψηλές. Αμφότερα καλύπτουν το φάσμα μεταξύ 400Hz και 20kHz και συμπληρώνονται από κάτω από δυο custom 14ιντσα γούφερ που εκκινούν τη λειτουργία τους από τα 42Hz. Η οριζόντια διασπορά ανέρχεται στις 90 μοίρες, ενώ το κρεμαστικό σύστημα και τα rigging points κάθε καμπίνας επιτρέπουν την ανάρτηση έως και 20 καμπινών 214L ανά συστοιχία…

To 218S sub αποτελεί σχεδίαση φόρτισης ανάκλασης χαμηλών και φιλοξενεί δυο 18ιντσα γούφερ (πρόκειται για custom-designed, long excursion υλοποιήσεις της B&C). Η κεκλιμένη οπή ανάκλασης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μειώνει το στροβιλισμό του αέρα και να συμβάλλει στη γραμμική συμπεριφορά του ηχείου, ενώ υποστηρίζει standar και cardioid presets και 143dB SPL μέγιστο peak, με την πρόσληψη ισχύος να ανέρχεται έως τα 3.000Watt.

Η νέα φορητή σειρά JMaxX της FBT, πραγματοποίησε επίσης το ντεμπούτο της εδώ στην έκθεση της Φρανκφούρτης, και απαρτίζεται από τα JMaxX 114A, JMaxX 112A και JMaxX 110A που είναι όλα τους αυτοενισχυόμενα, ενώ θα ακολουθήσουν και παθητικές εκδόσεις. Η διασπορά τους ανέρχεται σε  90° x 60° μοίρες, ενώ η νέας γενιάς Class D ενισχυτές που ενσωματώνουν, διαθέτουν αποθέματα ισχύος 700W + 200W (για γούφερ και HF drivers αντίστοιχα).
Στα ατού τους, το χαμηλό τους βάρος και οι γωνίες 12°, 40° και 55° της καμπίνας τους, γεγονός που επιτρέπει τη χρήση τους και ως wedge monitors με την επιθυμητή γωνίας κλίσης, λειτουργία για την οποία διαθέτουν και τα ανάλογα EQ presets.

Είδαμε επίσης και το νέο FBT SHADOW 142L/EN που αποτελεί 14'' Linearray σύστημα με ειδίκευση σε εγκαταστάσεις, με προδιαγραφές αδιαβροχότητας IP55 και EN54-24 certified.

Εξίσου σημαντικό ότι στην Prolight+Sound 2019, η FBT επαναπροσδιόρισε τον τρόπο απομακρυσμένου ελέγχου και ρυθμίσεων των συστημάτων της, με την παρουσίαση της σουίτας διαχείρισης και ελέγχου με την ονομασία INFINITO. Το εν λόγω λογισμικό ελέγχου έχει αναπτυχθεί και υλοποιηθεί αποκλειστικά από το R&D τμήμα της FBΤ και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των συστημάτων της και των χειριστών τους. Απευθύνεται σε όλα τα ενεργά ηχεία της FBT, τους matrix processors και τους τελικούς ενισχυτές / επεξεργαστές της εταιρίας, εντάσσοντας όλες αυτές τις συσκευές, σε ένα πλήρες οικοσύστημα απομακρυσμένου ελέγχου.

Τέλος, φέτος η εταιρία είχε πανέτοιμο το Horizon και το απέδειξε και εμπράκτως, καθώς το ηχείο έλαβε εξαιρετικές κριτικές στις εξωτερικές ακροάσεις όπου ‘κοντραρίστηκε’ με πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα συστήματα…
Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα (και όχι μόνο) προϊόντα της FBT θα σας δώσουν στην εταιρία Digikal…

Επαφή
Digikal

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση