Διαφήμιση
Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2019 10:54

“The Big Twelve”: ντεμπούτο για το Nexo GEO M12

Το νέο GEO M12 line array, αποτελεί την top-of-the-line προσθήκη στην επιτυχημένη οικογένεια GEO M της Nexo.
Μοιράζεται τις ίδιες σχεδιαστικές αρχές και την ίδια αισθητική με τα υπόλοιπα αδέλφια του της σειράς GEO M Series, και σύμφωνα με την εταιρία ενσωματώνει στο μέγιστο βαθμό όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη σειρά GEO ξεχωριστή (ισχύ, ευαισθησία, διευρυμένο διάγραμμα κάλυψης και ηχητική πιστότητα, σε ένα μικρό, ευέλικτο και μοντέρνο ‘πακέτο’).

Το νέο GEO M12 είναι ακόμα πιο ισχυρό από το προηγούμενο 12” line array της εταιρίας, το GEO S12 που συνεχίζει να παραμένει στους καταλόγους της εταιρίας, αν και κυκλοφόρησε το 2007, και από τότε έως σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερες από 40.000 καμπίνες GEO S12.

Το δίδρομο M12 περιλαμβάνει ένα 12” Neodymium LF driver που συνοδεύεται από ένα HF driver με διάφραγμα τιτανίου 1.4” και βγαίνει σε δυο εκδόσεις 10° (GEO M1210) και 20° (GEO M1220) όσον αφορά την κάθετη διασπορά του.
Οσον αφορά την οριζόντια διασπορά, αυτή ανέρχεται στις 80 μοίρες και για τις δυο καμπίνες, όμως με την προσθήκη ενός προαιρετικού Configurable Directivity Device (NEXO-patented CDDä) που χρησιμοποιεί ένα μαγνητικό σύστημα, μπορεί σε δευτερόλεπτα να αλλάξει στις 120° καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες κάλυψης και όλα τα venue.

Η καμπίνα του M12 έχει διαστάσεις 370mm x 700mm x 446mm και βάρος μόλις 34κιλά.
Φυσικά χρησιμοποιεί όλες τις πατενταρισμένες τεχνολογίες και τις καινοτομίες που χρησιμοποιεί η Nexo στα συστήματα της κορυφαίας της σειράς STM Series, όπως: honeycomb structure, Hyperbolic Reflective Wavesource (HRWä), Phase Directivity Device (PDDä), καθώς και το πατενταρισμένο προφίλ μορφής V στην οπή εκτόνωσης χαμηλών.

Παράλληλα, το GEO M12 υποστηρίζει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία κατά τη χρήση. Θέλετε ένα παράδειγμα; Ενας διακόπτης προστασίας και ασφάλειας στο πίσω τμήμα της καμπίνας, επιτρέπει στη χρήστη να αλλάξει την καμπίνα on the fly, από 2-way passive σε 2-way active λειτουργία, δίχως να χρειαστεί να ανοίξει το κουτί.

Αντίστοχια και ο NXAMP μπορεί να διαμορφωθεί ‘on the fly’ για να οδηγήσει το M12 σε active ή passive mode. Αντίστοιχες καινοτομίες έχουν λάβει χώρα και στο rigging hardware. Επίσης, ένα νέο hardware αξεσουάρ, το Mini-Stack, επιτρέπει την τοποθέτηση 3 καμπινών M12 επάνω σε ένα MSUB18 για τη δημιουργία ενός αρκετά ισχυρού groundstack set-up. Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, το MSUB18 είναι η dedicated sub bass καμπίνα για το νέο GEO M12, ενώ χάρη στην κοινή φασική απόκριση με τα υπόλοιπα sub της εταιρίας μπορεί κάλιστα να συνυπάρξει μαζί τους σε οποιαδήποτε εγκατάσταση.

Οσον αφορά την οδήγηση του νέου GEO M12, αυτή γίνεται φυσικά μέσω του NXAMP4x4 TDcontroller, οδηγώντας 3 καμπίνες M12 ανά κανάλι, ενώ το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί μέσω δικτύου με τη χρήση Dante, Ethersound ή AES/EBU digital expansion κάρτας. 
Σημειωτέον ότι το GEO M12 παράγεται και σε Installation εκδόσεις που πληρούν τις προδιαγραφές αδιαβροχότητας IP54 και διατίθενται σε άσπρο, μαύρο και όλα τα RAL χρώματα κατά παραγγελία.
Περισσότερες πληροφορίες για το GEO M12 θα σας δώσουν στην IMA Audio & Lighting…

Επαφή
IMA Audio & Lighting

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση