Διαφήμιση
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2018 19:17

H line array Μούσα της FBT

Η Ιταλική FBT μπορεί να φημίζεται για τις portable και installation υλοποιήσεις της, όμως τα τελευταία χρόνια έχει αξιόλογη παρουσία και στον τομέα των line array συστημάτων.
Η πιο προσιτή οικογένεια line array συστημάτων της εταιρίας είναι η σειρά Muse που ενστερνίζεται την φιλοσοφία ‘true modularity’ της εταιρίας. Και όταν η FBT κάνει λόγο για ‘true modularity’ εννοεί μέγιστη ευελιξία που επιτρέπει στα ηχεία της σειράς να χρησιμοποιηθούν σε κάθε εφαρμογή, από μικρές εγκαταστάσεις όπου καλύπτονται από δυο μόνο καμπίνες, έως μεγάλες outdoor συναυλίες, καθώς μπορούν να αναρτηθούν έως και 16 καμπίνες Muse 210 LA ανά συστοιχία.

Muse 210 LA
To Muse 210 LA είναι ένα ενεργό Line array σύστημα που έχει ως βασικά χαρακτηριστικά το μαζεμένο μέγεθος, το χαμηλό βάρος και τη μέγιστη δυνατή ευελιξία προκειμένου όπως είπαμε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών διατηρώντας πάντα ψηλά την υπεραξία του για τη rental εταιρία που έχει επενδύσει στο εν λόγω σύστημα.
Το Muse 210 LA αποτελεί line array υλοποίηση 2 δρόμων, 4 μεγαφώνων, αρχιτεκτονικής τύπου bass reflex. Φοράει δυο 10ιντσα γούφερ με πηνίο φωνής 2,5 ιντσών και δυο custom made HF compression drivers 1 ίντσας, της B&C. Οι κυματοδηγοί που τα φορτίζουν εξασφαλίζουν διασπορά 90 μοιρών στον οριζόντιο άξονα για όλη την έκταση του υψίσυχνου φάσματος (έως και άνω των 18kHz). Η συνολική απόκριση συχνότητας της καμπίνας εκτείνεται από τα 55Hz έως τα 20kHz.

Όπως είπαμε το σύστημα Muse 210 LA είναι ενεργό (διατίθεται και το παθητικό Muse 210 L) κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει onboard DSP επεξεργαστή και ενισχυτή Class D για τον έλεγχο και την οδήγηση των μονάδων του.
Ο ενσωματωμένος ενισχυτής διαθέτει αποθέματα ισχύος της τάξεως των 600Watt RMS (και 1200Watt κορυφής) για τα γούφερ και 300Watt RMS (και 300Watt κορυφής) για τα HF Drivers.  Ο δε επεξεργαστής DSP διαθέτει 8 ΕQ presets, και μεταβλητό HF level κατά +/-5dB για ακριβές amplitude shading. Στο πάνελ ελέγχου της καμπίνας φιλοξενούνται δυο υποδοχές XLR (input και link), ο έλεγχος των preset, το ρυθμιστικό για τη στάθμη του HF section, το High-pass φίλτρο και ο διακόπτης ground lift.
Οσον αφορά τις επιδόσεις του, το μέγιστο επίπεδο SPL ανέρχεται στα 128dB cont και 135 dB peak αντίστοιχα.
Οσον αφορά το διάγραμμα κάλυψης, όπως είπαμε η διασπορά στον οριζόντιο άξονα ανέρχεται στις 90 μοίρες και 10 μοίρες στον κάθετο άξονα (και εξαρτάται φυσικά από τον αριθμό των αναρτημένων καμπινών).
Η συχνότητα cross του συστήματος βρίσκεται στο 1,1kHz ενώ το καθαρό βάρος κάθε καμπίνας είναι 38 κιλά.

Mitus 218SA
Tα Muse 210 LA εκτός από τα sub της δικής τους σειράς, μπορούν να συνδυαστούν και με άλλα sub της FBT αν επιθυμείτε ακόμα πιο ισχυρό και βαθύ low end. Ετσι λοιπόν, μπορούν να συνδυαστούν και με κάποιο από τα sub της σειράς Mitus. Η FBT στην επερχόμενη έκθεση Prolight + sound 2018 της Φρανκφούρτης θα έχει διαθέσιμο για ακροάσεις (στον εξωτερικό χώρο της Live sound arena με τα υπόλοιπα demo συστήματα) ένα σύστημα Muse 210 LA συνοδευόμενο από τα sub Mitus 218SA, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, συστήνει τα Mitus 218SA σε ground stack τοποθέτηση ως εξαιρετικό παρτενέρ του συστήματος Muse 210 LA.

Το Mitus 218SA αποτελεί ένα ενεργό sub με φόρτιση τύπου bass reflex. Φοράει δυο custom 18ιντσα γούφερ της B&C με πηνίο φωνής 100mm (3,9 ιντσών) και η απόκριση συχνότητάς του εκτείνεται μεταξύ 30 και 100Hz. Ο ενισχυτής που ενσωματώνει είναι Class D με αποθέματα ισχύος της τάξεως των 2.000 Watt rms (4.000 Watt Peak), ενώ τo SPL του ανέρχεται στα 139dB cont και 145 dB peak αντίστοιχα.
Οσον αφορά τον επεξεργαστής DSP που φιλοξενεί, αυτός διαθέτει 6 ΕQ presets, cardioids & Infra configurations  καθώς και Delay έως 3,5m.

Στο πάνελ ελέγχου κάθε καμπίνας φιλοξενούνται δυο υποδοχές XLR (input και link), τα ρυθμιστικά preset, το ρυθμιστικό της στάθμης και του delay, ο επιλογέας της φάσης (0-180 μοίρες) και το μπουτόν groundlift.
Σημειωτέον ότι το καθαρό βάρος του Mitus 218SA φτάνει τα 90 κιλά.

Ακροάσεις στην Prolight + Sound 2018
Όπως είπαμε, το εν λόγω σύστημα που περιγράψαμε, μπορείτε να το ακούσετε καθημερινά στη Live Sound Arena της φετινής έκθεσης της Φρανκφούρτης (10-14 Απριλίου). Συγκεκριμένα, το σύστημα ακροάσεων στη Φρανκφούρτη θα αποτελείται συνολικά από 16 καμπίνες Muse 210LA (8 ανά πλευρά) και από 8 sub Mitus 218SA. 
Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα θα σας δώσουν στην εταιρία DiGiKal…

Επαφή
DiGiKal

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση