Διαφήμιση
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 21:24

Νέο Axient Digital: η ναυαρχίδα της Shure

Το νέο μικρόφωνο, ή για να ακριβολογούμε, το νέο Digital Wireless σύστημα της Shure, έκανε ντεμπούτο στο πρόσφατο NAB Show του Las Vegas, ενώ πρίν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε στην Infocomm, αποτελώντας ένα από τα μεγάλα highlight της έκθεσης.
Όπως επισημαίνει η εταιρία, στο Axient Digital Wireless System η Shure συνδυάζει όλα τα προτερήματα των σειρών Axient Analog - UHF-R και ULX-D για τη δημιουργία της πιο προχωρημένης ασύρματης πλατφόρμας που έχει κατασκευαστεί παγκοσμίως.Mε αυτήν την κίνηση έδωσε λύση ακόμα στις πιο απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές σε Live και Installation περιβάλλον τόσο στο επίπεδο ποιότητας του ήχου όσο και στην ποιότητα του RF.

Axient Digital: Χτίζεται ανάλογα με τις ανάγκες
Το Axient Digital ενσωματώνει high-performance ψηφιακό RF(το μοναδικό σύστημα αυτή την στιγμή, παγκοσμίως), ευρύ φάσμα ρύθμισης (184Mhz), υψηλή ηχητική πιστότητα (>120dB), αμφίδρομο έλεγχο σε Live κατάσταση, έξοδοι αναλογικοί (XLR & TRS) και ψηφιακοί (Dante / AES3 / AES67) και διαμορφώσιμο hardware (‘χτίζεται’ δηλαδή) ανάλογα με τις ανάγκες του τελικού χρήστη ή της εκάστοτε εγκατάστασης. Ο δέκτης του Axient Digital είναι συμβατός με δύο σειρές πομπών, την AD Series και την ADX Series. 

Το Axient Digital με τους AD Series transmitters διασφαλίζει μέγιστο επίπεδο RF performance, digital audio και networking. Αντίστοιχα, οι Axient Digital ADX Series transmitters ενσωματώνουν προστασία από παρεμβολές, εξελιγμένη επαναφόρτιση και λειτουργία ShowLink, διασφαλίζοντας τον πλήρη έλεγχο όλων των παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο απομακρυσμένα ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν  το μεγαλύτερο πλεονέκτημα: την ανίχνευση των παρεμβολών και την αποφυγή τους με Real-Time αλλαγή στην συχνότητα τόσο του πομπού, όσο και του Δέκτη!  Πρόκειται για το μοναδικό σύστημα παγκοσμίως που παρέχει αυτή την δυνατότητα.

Η σειρά ADX Series περιλαμβάνει επίσης το πρώτο micro-bodypack με ενσωματωμένη self-tuning κεραία, αδιάβροχο στον ιδρώτα, με ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία και φτιαγμένο από ειδικό πλαστικό για καλύτερη απόκρυψη και άνεση. Ακόμα οι πομποί χειρός είναι λεπτότεροι σε σχέση με αυτούς της σειράς AD, ενώ διατίθεται και πομπός που εκπέμπει σε 2 συχνότητες ταυτόχρονα. Mε την δυνατότητα της Real-Time εναλλαγής συχνοτήτων, η διαθεσιμότητα αυξάνεται σε 4 συχνότητες Stand-By για τον συγκεκριμένο πομπό! Ιδανικό για χρήση σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, το Axient Digital ενσωματώνει ένα μεγάλο αριθμό φιλικών προς το χρήση λειτουργιών και πλεονεκτημάτων. Ιδού μερικά από αυτά:

Τεχνολογία Quadversity
Έχοντας σχεδιαστεί να προσφέρει καλύτερη ευελιξία όσον αφορά την αναβάθμιση του σήματος RF, το Axient ενσωματώνει στο δέκτη του την τεχνολογία Quadversity εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη κάλυψη χώρου και ποιοτικότερο σήμα RF.Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετήσουν 4 κεραίες σε ένα κανάλι! ‘Ετσι βελτιώνεται ο λόγος σήματος RF προς θόρυβο ακόμα και στο πλέον προβληματικό περιβάλλον λειτουργίας (μόνο το AD4Q).

Audio πιστότητα
Όσον αφορά το τελικό ζητούμενο, δηλαδή την πιστότητα του Audio, το σύστημα διαθέτει αναλογικές εξόδους XLR και TRS, αλλά και ψηφιακές εξόδους Dante, AES3, AES67, έχοντας πραγματική επίπεδη απόκριση συχνότητας από 20Hz έως 20 kHz, ενώ διαθέτει διευρυμένη δυναμική περιοχή (>120dB στις αναλογικές και >130dB στις ψηφιακές).
Επίσης, κατέχει την επίδοση ρεκόρ με τα 2ms Latency όσον αφορά την πορεία του σήματος από το mic transducer έως την αναλογική έξοδο…

Command & Control
Το ShowLink® remote control, το λογισμικό Shure Wireless Workbench®, η εφαρμογή ShurePlus ™ Channels , Dante Cue & Dante Browse και ο δικτυακός φορτιστής μπαταριών του συστήματος παρέχουν απαράμιλλο έλεγχο και απρόσκοπτη απόδοση.
Ειδικότερα,
* ShowLink® remote control
Οι πομποί ADX με ShowLink δίνουν στους μηχανικούς ήχου πλήρη τηλεχειρισμό σε πραγματικό χρόνο για όλες τις παραμέτρους του πομπού, ώστε οι ρυθμίσεις να μπορούν να αλλάξουν απευθείας απομακρυσμένα.

* Λογισμικό Shure Wireless Workbench®και η εφαρμογή ShurePlus ™ Channels
Το λογισμικό Wireless Workbench προσφέρει πλήρη έλεγχο με βελτιωμένη γραφικό περιβάλλον, χρονοδιάγραμμα και παρακολούθηση RF, εύρεση καθαρών συχνοτήτων και διαμόρφωση πολλαπλών καναλιών σε σύστημα καθώς και την ζωντανή παρακολούθηση του κάθε ανοιχτού μηχανήματος ζωντανά.
Η εφαρμογή ShurePlus™ Channels επιτρέπει τον έλεγχο και την παρακολούθηση των συστημάτων Shure μέσω κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτα με λειτουργικό iOS.

* Dante Cue και Dante Browse
Με το πάτημα ενός κουμπιού, το Dante Cue επιτρέπει την παρακολούθηση κάθε καναλιού Axient Digital στο δίκτυο μέσω μιας μόνο εξόδου ακουστικών. Επιπλέον, το Dante Browse προσφέρει υψηλής πιστότητας παρακολούθηση κάθε συσκευής με δυνατότητα Dante στο δίκτυο.

* Έξυπνος Δικτυακός Φορτιστής
Ο φορτιστής υποστηρίζει έως 8 έξυπνες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της Shure σε ένα μονό compact rack space (1U). Μέσω του εμπρόσθιου πάνελ του παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες κρίσιμων παραμέτρων όπως την κατάσταση φόρτισης, τον εναπομείναν χρόνο για πλήρη φόρτιση κάθε μπαταρίας, την θερμοκρασία αυτής καθώς και την συνολική διάρκεια ζωής της. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι  παρέχεται απομακρυσμένη παρακολούθηση μέσω δικτύου με το λογισμικό Shure Wireless Workbench αλλά και του ShurePlus™ Channels.

Ωστόσο, για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρία Soundmaze – Ευθυμιάδης, αντιπρόσωπο της Shure στη χώρα μας…

Επαφή
Soundmaze – Ευθυμιάδης
τηλ.210-654 7730
www.shure.com

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση