Διαφήμιση
Κυριακή, 18 Ιούνιος 2006 13:21

JBL - Line Array Vertec DP series

Τα νέα VERTEC VT 4888DP/ VT 4882DP είναι η απάντηση της JBL στην αναζήτηση των rental εταιρειών για ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα στησίματα, κι όπως όλοι ξέρουμε στο rental / PA κομμάτι αυτό που μετράει είναι η αξιοπιστία και η ευελιξία μαζί με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα. Η JBL με εμπειρία 60 χρόνων στην κατασκευή ηχείων γνωρίζει πολύ καλά πως θα προσφέρει όλα τα παραπάνω, ειδικά τώρα που κάτω από την ομπρέλα του Harman Group μπορεί να έχει έτοιμες (και δοκιμασμένες) λύσεις από εταιρείες κολοσσούς στον τομέα τους, όπως η Crown και η dbx. Ετσι λοιπόν, η ιδέα του ‘παντρέματος’ των τεχνολογιών και των λύσεων – προτάσεων όλων αυτών των εταιρειών απεδέχθη εύστοχη και επιτυχημένη ήδη από το σχεδιασμό, ενώ η πράξη φαίνεται ότι δικαίωσε τους εμπνευστές της ιδέας με το παραπάνω.
{p|790||u|}Κάπως έτσι γεννήθηκε η σειρά Vertec της JBL. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Harman Group «...ένα μικρό βαλιτσάκι με μικροφωνικά καλώδια, θα είναι πλέον ότι χρειαζόμαστε για να στήσουμε και να σετάρουμε μια συστοιχία ηχείων από τα οποία θα ακούσουν χιλιάδες άνθρωποι...». Τέλος τα ασήκωτα ρακ με ενισχυτές και επεξεργαστές λοιπόν, τέλος τα καλώδια ισχύος, ακόμα τέλος και στα πολύπλοκα ‘κρεμαστικά’ συστήματα.

Ας δούμε όμως καλύτερα το Verterc
Τα ηχεία της σειράς ενσωματώνουν ενισχυτικές μονάδες της Crown (3 στο VT-4888DP κάτι που σημαίνει ανεξάρτητη οδήγηση μια για κάθε δρόμο) στην πίσω πλευρά τους που υπόσχονται πλήρη οδήγηση και άψογο ματσάρισμα μεταξύ ενισχυτικών διατάξεων και μεγαφωνικών μονάδων. Στα ατού των ενισχυτών ο σχεδιασμός τους σε τάξη I, το σύστημα BCA (Balanced Current Amplification) με χαρακτηριστικά που ξεπερνούν οποιονδήποτε switching ενισχυτή, τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά παραμόρφωσης, ο damping factor, τα υψηλά αποθέματα ισχύος αφού το VT-4888DP ‘έχει διαθέσιμα’ 3000watts continuous και 6000watts Peak. Στο υπογούφερ VT-4882DP, η ενισχυτική μονάδα αποδίδει 1700watts continuous και 3400watts Peak, κοινώς υπερεπάρκεια ισχύος για τις μονάδες αναπαραγωγής χαμηλών.
Αντίστοιχη προσοχή έχει δοθεί και στο νέο σύστημα απαγωγής της θερμότητας με συνδυασμένες υπερμεγέθεις ψύκτρες, καθώς δεν χρησιμοποιούνται καθόλου οι ενοχλητικοί -όσον αφορά το θόρυβο που παράγουν ειδικά σε κλειστούς χώρους και ‘ήσυχες’ ακουστικές συναυλίες- ανεμιστήρες.
Οσον αφορά τη συνεισφορά της dbx, αυτή έχει αναλάβει την επεξεργασία του σήματος μέσω ενός «state of the art» modular input bay πάνω στον ενισχυτή, προσφέροντας μια σειρά από απαραίτητους επεξεργαστές ακριβώς πάνω στο ηχείο. Ο χρήστης λοιπόν έχει στη διάθεσή του ψηφιακά φίλτρα pre-EQ, κυκλώματα διαχωρισμού συχνοτήτων, κυκλώματα περιοριστών (της dbx για να μην ξεχνιόμαστε), μετατροπείς από αναλογικό σε ψηφιακό τύπου IV και full band-pass / crossover configurations, έτοιμα να δώσουν στην είσοδο του Crown πλήρως επεξεργασμένο σήμα προς ενίσχυση. Κι αν νομίζετε ότι οι δυνατότητες του συστήματος σταματούν εδώ, τότε μάλλον θα έχετε ξεχάσει την κοινή δικτυακή πλατφόρμα ελέγχου που είναι πλήρως συμβατή με όλα τα προϊόντα της Harman, μέσω του πρωτοκόλλου HiQnet που έχει αναπτύξει το Group γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Τέλος, όσον αφορά στο 4888DP, έχουμε τις παρακάτω επιλογές:
VT-4888DP /ACC Κιτ μεταφοράς και προστασίας για κάθε μονάδα. Περιλαμβάνει dolly κι ένα ειδικό κάλυμμα για το ηχείο.
VT-4888DP/ AN Έκδοση με αναλογικό input bay (xlr in/ out- attenuator).
VT-4888DP/ CN Έκδοση με τη δυνατότητα ελέγχου κάθε μονάδας από δίκτυο Cobranet (HiQnet).
VT-4888DP Αυτοενισχυόμενη μονάδα, έτοιμη να δεχθεί τα modules της αρεσκείας σας.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα Subs...
VT-4882DP/ ACC
VT-4882DP/ AN
VT-4882DP/ CN
VT-4882DP

Επαφή
Bon Studio, τηλ.: 210-38.09.605-8, www.bonstudio.gr, www.jblpro.com

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση