Διαφήμιση
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2006 19:09

Outline D.V.S. series

Ολα τους, προορίζονται κυρίως για μόνιμες εγκαταστάσεις, αλλά δεν θα πουν όχι και σε αμιγώς touring εφαρμογές, κάθε άλλο. Τα ηχεία της εν λόγω σειράς τα είδαμε και τα ακούσαμε (τουλάχιστον κάποια από αυτά) στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο εργοστάσιο της outline στη Μπρέσια του Ιταλικού βορά. Ειδικά το λιλιπούτειο DVS 8 το οποίο και ακούσαμε αρκετά προσεκτικά για αρκετή ώρα, μας απέδειξε ότι αποτελεί ένα ‘μεγάλο’ ηχείο που μπορεί να παίξει με ή χωρίς υπογούφερ και μπορεί εύκολα να μετατρέψει ένα ήσυχο καφέ σε lounge bar. Αναμφίβολα θα κάνει μεγάλο hit στα μέρη μας, γιατί εκτός από καθαρό και διαυγές ηχητικά είναι μικρό, καλοκατασκευασμένο και αρκετά προσιτό. Ας δούμε όμως ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της σειράς D.V.S.
Πρώτα απ’ όλα στα ηχεία της σειράς έχει αναβαθμιστεί ο κυματοδηγός φόρτισης των HF drivers, ή αλλιώς η κόρνα όπως συνηθίζουμε να λέμε. Το σχήμα και οι διαστάσεις της κόρνας λοιπόν έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ματσάρουν ιδανικά με το σχήμα και τις επιμέρους ιδιαιτερότητες της καμπίνας των ηχείων. Σύμφωνα με την Outline, το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον έλεγχο της κατευθυντικότητας των μεσαιουψηλών μέσω του δικτυώματος διαχωρισμού συχνοτήτων, έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη της καλύτερης δυνατής διασποράς στο χώρο, όλων των συχνοτήτων του ακουστικού φάσματος.
Οσον αφορά τώρα το βενιαμίν της σειράς, το DVS8, που όπως προαναφέραμε είχαμε την ευκαιρία να το ακούσουμε στο εργοστάσιο της εταιρείας με ποικιλία μουσικών προγραμμάτων, αυτό αποτελεί μια δίδρομη υλοποίηση, δυο μεγαφώνων. Χρησιμοποιεί ένα γούφερ διαμέτρου 8ιντσών με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου (η ίδια μονάδα χρησιμοποιείται στο mid του Butterfly CDH 483) κι ένα driver με θόλο τιτανίου και πηνίο φωνής διαμέτρου 1,75 ιντσών. Το τελευταίο φορτίζεται από κυματοδηγό κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Η κατασκευή της καμπίνας του ηχείου είναι ιδιαίτερα στιβαρή (ίδια με τα Micra II και Micra II SP) προκειμένου να παραμείνει αδρανής αποτρέποντας τη δημιουργία ανεπιθύμητων χρωματισμών. Επίσης, στο εξωτερικό της καμπίνας εφαρμόζονται ειδικά σημεία ανάρτησης που μαρτυρούν ότι βασικός προορισμός του ηχείου δεν είναι άλλος από τις μόνιμες εγκαταστάσεις και installation εφαρμογές.

O Giorgio Biffi αντιπρόεδρος της Outline μας ανέφερε ότι το DVS 8 πέρασε από εξαντλητικά τεστ, καθώς χρησιμοποιήθηκε τόσο ως PA ηχείο, όσο και ως μόνιτορ σε διάφορα venue και σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους, με χρήση είτε ζωντανής ορχήστρας, είτε προηχογραφημένης μουσικής, και σε όλες τις δοκιμασίες τα έβγαλε πέρα επιτυχώς. Ταυτόχρονα έλαβαν χώρα και μια σειρά από blind test όπου ‘κοντραρίστηκε’ με τα πλέον ανταγωνιστικά μοντέλα της αγοράς, ακόμα και με πολύ ακριβότερα από αυτό, και είναι σημαντικό ότι οι ‘τυφλοί’ ακρατές προτίμησαν, το DVS8. Ακούστε το και θα καταλάβετε το γιατί (εμείς το εμπεδώσαμε κατά τις ακροάσεις μας επί ιταλικού εδάφους). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα σειρά ηχείων της Outline, (αλλά και για τις τιμές τους), απευθυνθείτε στους αντιπροσώπους.

Επαφή
Mega Event, τηλ.: 210 – 95.37.273, www.outline.it, www.megaevent.gr

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση