Διαφήμιση
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 17:17

Η ομάδα Musicspoon στη MWE 2017

Η ομάδα Musicspoon συμμετείχε στην Music World Expo 2017 με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αγγίζοντας ένα από τα διαχρονικότερα προβλήματα της μουσικής κοινότητας και βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, οι Φώτης Παπαστεργίου και Χρήστος Μαρτίνης στάθηκαν στην απουσία μιας παγκόσμιας βάσης δεδομένων με στοιχεία που αφορούν σε μουσικά έργα και μοιράστηκαν το όραμα τους, αυτό μιας μοναδικής πηγής αλήθειας. Μιας βάσης δηλαδή, την οποία όλοι μας θα εμπιστευόμαστε όταν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε στοιχεία συντελεστών, δικαιωμάτων και αμοιβών, διευκολύνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις ζωές μας.

Στις μέρες μας υπάρχει ήδη η τεχνολογία που μπορεί να δώσει τη λύση και λέγεται Blockchain. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα κοινωφελές δίκτυο, να διατηρούν ένα αντίγραφο της μοναδικής πηγής αλήθειας που πρααναφέραμε, στο οποίο και μπορούν να καταγράφουν συναλλαγές πάσης φύσεως. Θα μπορούμε επομένως να καταγράφουμε χρηματικές συναλλαγές, εμπορικές συμφωνίες & συμβόλαια, τίτλους ιδιοκτησίας και περιουσιακά στοιχεία και πολλά περισσότερα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στους απαρτίζοντες το δίκτυο, να διατηρούν ένα αντίγραφο του βιβλίου συναλλαγών που είναι ασφαλές, είναι ανώνυμο (εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης), που δεν μπορεί να παραποιηθεί και αποτελεί μια αμετάβλητη χρονολογική σειρά από εγγραφές. Καθιστά λοιπόν μια αδιάψευστη πηγή αλήθειας για οτιδήποτε έχουμε καταγράψει. Ενδεχομένως, η συγκεκριμένη τεχνολογία να μπορέσει να προσφέρει στη μουσική κοινότητα αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν αλλεπάλληλες προσπάθειες στο παρελθόν.

Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσει η ομάδα Musicspoon…

Επαφή
Musicspoon

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση