Διαφήμιση
Τρίτη, 01 Ιούνιος 2021 13:15

Με Shure η φετινή Eurovision

Αναμφίβολα η Eurovision αποτελεί ένα από τα πλέον απαιτητικά και σύνθετα live music events στο κόσμο και είναι προφανές ότι όλα σε επίπεδο εξοπλισμού και συγχρονισμού πρέπει να πληρούν στις υψηλότερες προδιαγραφές στους τομείς της πιστότητας και της αξιοπιστίας.

Για το φετινό 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που έλαβε χώρα στο Ahoy του Ρόττερτναμ και μεταδόθηκε ζωντανά σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια θεατές σε όλη την Ευρώπη, οι διοργανωτές επέλεξαν τα ασύρματα ψηφιακά συστήματα μικροφόνων της Shure, εξασφαλίζοντας κορυφαία ηχητική πιστότητα και αξιοπιστία για τις φωνές των 39 διαγωνιζόμενων και αντιπροσωπειών απο ολόκληρη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, επιλέγχθηκαν τα συστήματα Shure Axient® Digital Wireless System καθώς η Eurovision 2021 χρειαζόταν ένα ασύρματο σύστημα κορυφαίου επιπέδου και τεχνολογίας, που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις κάθε διαγωνιζόμενου.

Ως γνωστόν, το Axient Digital αναπτύχθηκε με τη συμβολή κορυφαίων επαγγελματιών του ήχου και προσφέρει εξαιρετική ποιότητα σήματος που αποδίδει ακόμη και στα πιο ‘δύσκολα’ περιβάλλοντα RF. Έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί τον έλεγχο και την επεκτασιμότητα, ενώ παρέχει σταθερότητα, προηγμένη συνδεσιμότητ, εύρος και σαφήνεια, ώστε να υπερβαίνει τις πιο απαιτητικές ασύρματες ανάγκες. Η Shure με το Axient Digital έφερε την πιο καινοτόμο τεχνολογία ήχου για να υποστηρίξει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μουσική εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και τελικό νικητή την Ιταλική ροκ μπάντας, Maneskin.

"Με το Shure's Axient Digital βρήκαμε το τέλειο σύστημα παρακολούθησης και συντονισμού της σύνθετης ρύθμισης ήχου που απαιτείται στα πλαίσια του διαγωνισμού της Eurovision, στην οποία η ποιότητα ήχου και η απόδοση του φάσματος είναι αδιαπραγμάτευτα", δήλωσε ο Aart Heus, Wireless Coordination Technician της εταιρίας Ampco Flashlight που είχε αναλάβει την ηχητική υποστήριξη του διαγωνσιμού. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι “το Wireless Workbench της Shure ήταν το πλέον κατάλληλο λογισμικό για αυτό”.

 Για τις ανάγκες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χρησιμοποιήθηκαν τα εξής συστήματα Axient Digital της Shure:

20 Axient Digital AD4Q Four Channel Quad receivers

20 Axient Digital ADX2FD Handheld Wireless Microphone Transmitters συμπεριλαμβανομένου του i ShowLink® Remote Control

70 P10R+ Diversity Bodypack IEM Receivers

Το Axient Digital Wireless System επιλέχθηκε όχι μόνο για την κεντρική σκηνή, αλλά και για τις ηχητικές ανάγκες στις αίθουσες πρόβας και στο κέντρο τύπου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) είναι υπεύθυνη κάθε χρόνο για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Του φετινού διαγωνισμού ηγήθηκε ο Erwin Rintiema ως Επικεφαλής Παραγωγής. Μαζί με την τεχνική υποστήριξη από τις εταιρίες Host Broadcasters NPO, NOS, AVROTROS και Ampco Flashlight, ο επίσημος προμηθευτής ήχου για το διαγωνισμό, το Shure Axient Digital αποτέλεσε τη λύση για την κάλυψη των υψηλών απαιτήσεων του διαγωνισμού.

«Τα συστήματα της Shure ήταν η τέλεια λύση που εφαρμόστηκε άψογα από την Ampco Flashlight και που κάλυψε απόλυτα όλες μας τις ανάγκες», πρόσθεσε ο Jeroen ten Brinke, επικεφαλής Live Sound της Eurovision (ESC), για να συμπληρώσει, «το γεγονός ότι τα κανάλια αντιγράφονται και μπορούν να αλλάζουν τη συχνότητα αυτόματα όταν χρειάζεται, είναι ένα καταπληκτικό χαρακτηριστικό. Ήταν το καλύτερο σύστημα στο οποίο θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε αυτήν την μεγάλη ευρωπαϊκή εκδήλωση».

Όπως και με άλλες υψηλού προφίλ παραγωγές, οι Shure specialists επισκέφτηκαν τη σκηνή πριν από τις παραστάσεις για να διασφαλίσουν ότι ικανοποιήθηκαν οι ηχητικές ανάγκες όλων των καλλιτεχνών και τεχνικών παραγωγών και να διασφαλίσουν ότι η ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα αποτελέσει μιαεξαιρετική μουσική εμπειρία.
Τέλος, ο Tuomo Tolonen, Senior Pro Audio Director  της Shure για τη Δυτική Ευρώπη, ανέφερε τα εξής: «Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision αποτελεί ένα ιδιαίτερα περίπλοκο και απαιτητικό γεγονός τεχνικά και είναι τιμή μου η συνεργασία μου με τον Aart Heus και την υπόλοιπη ομάδα παραγωγής για να παραδώσουμε μια επιτυχημένη εκπομπή",

Περισσότερες πληροφορίες ωστόσο για τα Shure Axient Digital Wireless System, θα σας δώσουν στην Ελληνική αντιπροσωπεία SOUNDMAZE Ευθυμιάδης.

Επαφή
SOUNDMAZE - Ευθυμιάδης
τηλ. 210-654 7730

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση