Διαφήμιση
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2021 12:55

Η L-Acoustics στο φεστιβάλ της Αδελαϊδας

Η rental εταιρία Novatech εγκατέστησε ηχητικό εξοπλισμό της L-Acoustics στο Summer Sounds Festival της νότιας Αυστραλίας που πραγματοποιήθηκε στην Αδελαϊδα. Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ 4 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο με ‘Party Pods’ venue όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά 2.100 θεατές σε κάθε μια από τις 18 συνολικά συναυλίες που φιλοξενήθηκαν εκεί τον Ιανουάριο.
Σε κάθε ένα από τα «Party Pods» που βλέπετε στη φωτογραφία (ειδικά διαμορφωμένες μικρές εξέδρες με αποστάσεις η μια από την άλλη) φιλοξένησαν με ασφάλεια και άνεση από 4 έως 6 άτομα προσφέροντας έξτρα παροχές service...

Το Project και η αποδοχή του από το κοινό…
Οι θεατές του φεστιβάλ μπορούσαν να επιλέξουν το ‘πακέτο’ καθισμάτων που επιθυμούσαν μεταξύ VIP, Gold, Silver ή Bronze. Οι VIP Pods καταλάμβαναν τις πρώτες πέντε σειρές και είχαν στη διάθεσή τους αποκλειστικές τουαλέτες, ταχύτερη εξυπηρέτηση ποτών καθώς και μια επιλογή από premium ποτά.

Με τους θεατές να περιορίζονται στα Pods τους, η τεχνική ομάδα της Novatech προσέγγισε το εν λόγω φεστιβάλ με έναν διαφορετικό, πιο ακριβή και προσεκτικό ηχητικό σχεδιασμό.
Το κυρίως PA αποτελούνταν από 12 καμπίνες K2 και οκτώ sub SB28 ανά πλευρά, καθώς και από 4 Kara ως front fill. Για το delay σύστημα χρησιμοποιήθηκαν καμπίνες Syva, μέσω ενός έξυπνου εξαρτήματος ανάρτησης στο πίσω μέρος του Party Pod, με το Syva Sub να βρίσκεται από κάτω. Το Syva παρείχε την επιθυμητή ευρεία κάλυψη για τις πίσω σειρές, εξασφαλίζοντας παράλληλα καθαρή θέα στη σκηνή για τους θεατές.
Για τους μουσικούς στη σκηνή χρησιμοποιήθηκαν 10 L-Acoustics X15 HIQ μαζί με δυο L-Acoustics SB18 για το bottom end.

Το νέο φορμά διεξαγωγής Live και φεστιβάλ?
Πέραν του τεχνικού τομέα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του Leko Novakovic, διευθύνωντος συμβούλου της Novatech, ο οποίος δήλωσε 'συγκλονισμένος' από την επιτυχία αυτού του νέου τρόπου να βιώσει το κοινό την ζωντανή μουσική.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι όποιοι ενδοιασμοί καταρρίφθηκαν μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο, καθώς το 80% των σχολίων που άκουσαν είναι ότι αυτός είναι τελικά ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να διοργανώνονται όλα τα φεστιβάλ από τώρα και στο εξής με COVID ή όχι.
Αποδείχθηκε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν άνεση και πολυτέλεια, και να μπορούν να καθίσουν…

Πρόσθεσε επίσης ότι τα τμήματα VIP και Gold είναι πραγματικά ωραία, με λευκή περίφραξη και θέα στον απέναντι αμπελώνα, ενώ όλοι έχουν τραπέζια και καρέκλες.Αντίστοιχα οι εξέδρες Silver και Bronze που βρίσκονται πιο πίσω βρίσκονται σε υπερυψωμένα τμήματα, οπότε όλοι έχουν καλή οπτική γωνία.
Ο Νόβακοβιτς πρόσθεσε τέλος ότι το εν λόγω φεστιβάλ έγινε εφικτό χάρη στην υποστήριξη των αρχών της Νότιας Αυστραλίας, ειδικά από τους επικεφαλείς της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της  Νότιας Αυστραλίας Steven Marshall, ο οποίος και έδωσε την τελική έγκριση…

Η επιτυχία του Summer Sounds Festival καταδεικνύει ότι η στενή συνεργασία μεταξύ φορέων, τοπικών αρχών, προμηθευτών εξοπλισμού, τεχνικών και καλλιτεχνών επιτρέπει καινοτόμους και βιώσιμους τρόπους για να συνεχίσει το κοινό να απολαμβάνει τη εμπειρία της ζωντανής μουσικής και των φεστιβάλ ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα της L-Acoustics στη χώρα μας θα σας δώσουν στην εταιρία Omikron Electronics...

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση