Διαφήμιση
Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2021 09:54

Τα 3 σενάρια για τη φετινή Eurovision

Ο φετινός 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα είναι σίγουρα διαφορετικός από κάθε άλλη χρονιά έως τώρα, αφού αυτό επιβάλλουν οι περιορισμοί και οι συνθήκες της πανδημίας.
Εξ’ ου και οι διοργανωτές εξετάζουν 3 πιθανά σενάρια και τρόπους διεξαγωγής του διαγωνισμού

Οι European Broadcasting Union (EBU), Dutch Host Broadcasters NPO, NOS και AVROTROS και η πόλη του Rotterdam ανέφεραν ότι εξετάζουν το λεγόμενο «σενάριο Β» το οποίο προβλέπει τη φιλοξενία ενός socially distanced event με τους καλλιτέχνες και τις παραγωγές να παρουσιάζουν τα τραγούδια τους από το Rotterdam.
Το «σενάριο Α» ήταν όπως αντιλαμβάνεστε η Eurovision να πραγματοποιηθεί με το συνήθη παραδοσιακό τρόπο στο Ροτερνταμ, με κοινό κλπ, κάτι το οποίο φυσικά έχει ήδη απορριφθεί…
Οι ημερομηνίες του διαγωνισμού εξακολουθούν να παραμένουν οι ίδιες (18,20 και 22 Μαίου στο Ρότερνταμ) και όπως ανακοίνωσαν χθές οι διοργανωτές, ο βασικός τους στόχος παραμένει ο ίδιος: οι 41 καλλιτέχνες να φιλοξενηθούν στην ίδια σκηνή στο Rotterdam και οι διοργανωτές να υποδεχθούν τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τον διαγωνισμό.

Ωστόσο υπάρχουν άλλα δυο πιθανά σενάρια είναι τα εξής:
Σενάριο C: a travel restricted Eurovision Song Contest
Και πάλι ο διαγωνισμός να φιλοξενηθεί στην Ahoy Arena του Ρότερνταμ όπου εκεί θα βρεθούν οι παρουσιαστές, οι οικοδεσπότες και κάποιο κοινό, αλλά οι διαγωνιζόμενοι δεν θα ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ καθώς το concept θα έχει χαρακτήρα “live on tape”.

Scenario D: ένας αυστηρά lockdown διαγωνισμός Eurovision
Αυτό σημαίνει διαγωνισμός δίχως παρουσία κοινού, με virtual δράσεις από την πόλη του Rotterdam. Οι διαγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν με τη διαδικασία “live on tape” και συνολικά θα υπάρχουν 9 shows (6 dress rehearsals, 2 ημιτελικοί και ο μεγάλος Τελικός), αλλά χωρίς καθόλου κοινό.

Το επόμενο διάστημα βάση και της εξέλιξης της πανδημίας, οι διοργανωτές αναμένεται να λάβουν την τελική τους απόφαση, με το σενάριο D πάντως να μοιάζει το πιθανότερο αν λάβει κανείς υπόψιν του τη μεγάλη διαπορά του μεταλαγμένου ιού σε όλη την Ευρώπη…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση