Διαφήμιση
Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020 09:31

Τα παρατάει το 1/3 των Βρετανών Μουσικών?

Η μουσική βιομηχανία στη Μεγάλη Βρετανία είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο όρος: Βιομηχανία, καθώς ένα αξιοσέβαστο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας στηρίζεται πάνω στη μουσική και τις υπηρεσίες της, ενώ ως εξαγώγιμο προϊόν βρίσκεται αρκετά ψηλά στην αντίστοιχη βρετανική λίστα.

Τα πράγματα όμως λόγω της πανδημίας των κορωνοιού φαίνεται ότι εκτός από το εισόδημα, έχουν κλονίσει και το ηθικό των επαγγελματιών μουσικών στη Μεγάλη Βρετανία.
Αυτό αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στην πρόσφατη έρευνα του Musicians Union που αποτελεί το σωματείο των μουσικών στο νησί με εγγεγραμμένα περισσότερα από τα 32.000 ενεργά μέλη.

Όπως προέκυψε λοιπόν από την έρευνα το 34% των μουσικών σκέφτονται ήδη σοβαρά να εγκαταλείψουν τη μουσική βιομηχανία, τη στιγμή που το 40% έχει ήδη στραφεί σε διαφορετικές εργασίες προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά.

Επιπλέον, το 87% θεωρεί πως μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, ενώ το 33% ανέφερε πως δεν πληρούσε τις προυποθέσεις που έθεσε ο κρατικός τους φορέας προκειμένου να ενταχθούν σε οικονομικά επιδόματα.
Συνολικά, το 88% των μουσικών πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν τους βοήθησε όσο θα έπρεπε.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Musicians’ Union, Horace Trubridge, ο οποίος μετά τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, ανέφερε τα εξής: «Οι αριθμοί είναι καταστροφικοί και ενδεικτικοί του πόσοι πολλοί μουσικοί δυσκολεύονται οικονομικά και σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη μουσική ως επάγγελμα.
Στις καλές εποχές, τα μέλη μας έφερνα περίπου 5 δις λίρες στη μουσική βιομηχανία της χώρας και στα ταμεία του κράτους. Δυστυχώς όλο αυτό έχει ήδη δημιουργήσει ένα ντόμινο εφέ σε όλη τη μουσική βιομηχανία καθώς έχει επηρεάσει άμεσα τους τεχνικούς ήχου, φωτισμού, σκηνής κλπ, τους πωλητές εισιτηρίων και ένα σωρό ακόμη κλάδους. Εάν μένει ένας μουσικός εκτός δουλειάς, θα επηρεαστούν πολλοί ακόμα εργαζόμενοι.
Εκτιμούμε ότι έχει κάνει η κυβέρνηση έως τώρα για τη στήριξη του κλάδου, αλλά δεν φτάνουν. Πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα στήριξης. Το 30% της χωρητικότητα για τους χώρους εκδηλώσεων είναι μικρό ποσοστό και πρέπει να φτάσει στο 60% για να μπορεί έστω και οριακά να στηρίξει τους μουσικούς και τη μουσική βιομηχανία γενικότερα¨.

Υπάρχει και αντίστοιχη έρευνα του Encore Musicians που αποτελεί συνέχει αυτής, και στην οποία τα νούμερα είναι πολύ χειρότερα και η απογοήτευση πολύ μεγαλύτερη, καθώς το 64% των μουσικών δηλώνουν έτοιμοι να αλλάξουν επάγγελμα…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση