Διαφήμιση
Παρασκευή, 08 Μάιος 2020 13:54

Crowdless Shows και Drive-In Concerts

Με τις συναυλίες σε ’mute’ τους τελευταίους δύο μήνες λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19, η Live Nation Entertainment ανακοίνωσε χθες μείωση εσόδων κατά 21% για το πρώτο τρίμηνο του 2020, με τα έσοδα από συναυλίες να μειώνονται κατά 25% και τα έσοδα από εισιτήρια να μειώνονται κατά 16% για το τρέχων έτος.

Η αξία της μετοχής της Live Nation – στην οποία ανήκει και η εταιρία εισιτηρίων Ticketmaster – έχει μειωθεί κατά περίπου 48% από τα μέσα Φεβρουαρίου έως σήμερα.

Οσον αφορά τα εισιτήρια, αρχικά η εταιρία είχε μια έντονη διαμάχη όσον αφορά την πολιτική επιστροφής χρημάτων, στη συνέχεια όμως κατέθεσε ένα σχέδιο ανακούφισης προκειμένου να λάβουν πίσω τα χρήματά τους όσοι fans είχαν αγοράσει εισιτήριο. Ετσι, γίνονται επιστροφές χρημάτων εντός 60 ημερών, αν και εφόσον δεν επαναπρογραμματιστεί το Live που αφορούν τα εισιτήρια.
Η απόφαση είχε ρίσκο, όμως η πραγματικότητα (σύμφωνα με την εταιρία) έδειξε ότι το 90% των αγοραστών εισιτηρίων επιλέγουν να κρατήσουν τα εισιτήριά τους και να περιμένουν μια νέα παράσταση παρά να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο από αυτά που ανέφερε ο Rapino (το αφεντικό της Live Nation), είναι ότι η εταιρεία θα επιχειρήσει να διοργανώσει Live χωρίς κοινό, αλλά με broadcasting εκπομπή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης θα πραγματοποιήσουν συναυλίες τύπου drive in και μάλιστα αρκετές από αυτές τις παραγωγές θα πραγματοποιηθούν και εκτός Αμερικής, σε αγορές και χώρες που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία του covid-19 ή την έχουν ξεπεράσει και βρίσκονται ‘μπροστά’ από τον ιό.

Ανέφερε επίσης, ότι υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να γεμίσουν μια αρένα, αλλά σε αυτή τη φάση προτιμούν να γεμίσουν 10 μικρότερα venues ή club με την παραγωγή να εφαρμόζει πλήρως όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (αποστάσεις μεταξύ θεατών κλπ). Όλα αυτά βεβαίως θα περιλαμβάνουν διάφορες φάσεις ‘ανοίγματος’ ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης.

Σημειωτέον, ότι η Live Nation είχε προηγουμένως ανακοινώσει μια σειρά μέτρων μείωσης του κόστους λειτουργίας και των εξόδων της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάικλ Ράπινο δεν θα λάβει το υπόλοιπο του μισθού του έως το τέλος της χρονιάς (ύψους 3 εκ δολαρίων) , ενώ και τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρίας θα υποστούν μειώσεις μισθού έως και 50%.
Αναφέρθηκε επίσης ότι η εταιρεία ενεργοποίησε πιστωτικό δάνειο ύψους 120 εκ δολλαρίων, ενώ για το υπόλοιπο 2020 στοχεύει σε μέτρα μείωσης του κόστους κατά 600 εκ. δολλάρια.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση