Διαφήμιση
Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 20:27

Ο Johnny Marr με το L-ISA της L-Acoustics

Το ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία δεν είναι ότι ακόμα ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης εμπιστεύτηκε την Immersive Hyperreal Sound πλατφόρμα (L-ISA) της L-Acoustics, αλλά ότι αυτός ο καλλιτέχνης ανήκει ένας κιθαρίστας της ποπ / ροκ μουσικής. Και το αναφέρουμε αυτό διότι έως τώρα το Immersive sound μονοπωλήθηκε κυρίως από soundtrack, ορχηστρικά, ηλεκτρονικά και ambient σύνολα αλλά όχι από ποπ/ροκ μπάντες με τύμπανα, μπάσο, κιθάρα και φωνή (όχι ότι δεν υπήρξαν και τέτοιες εφαρμογές, αλλά ήταν σαφώς πιο περιορισμένες). 
Στο θέμα μας τώρα, ο Johnny Marr εμφανίστηκε στο EartH (Evolutionary Arts Hackney) του Λονδίνου σε ένα sold out live, προκειμένου να προωθήσει το τέταρτο solo άλμπουμ του, Call the Comet.

Για τον Front of House Engineer, Russ Miller, αυτή ήταν η πρώτη του εμπειρία με την πλατφόρμα L-ISA, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "I was blown away by it," επισημαίνοντας ότι ο διαχωρισμός οργάνων και καναλιών ήταν απίστευτος δίχως όμως να νιώθεις ότι υπάρχουν κενά και διαχωρισμένες πηγές. Επίσης ανέφερε ότι ο ήχος ήταν ακριβώς ο ίδιος σε κάθε θέση του venue, από μπροστά έως πίσω.
Επίσης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ‘δεν πρέπει να φοβάσαι τη νέα τεχνολογία, αλλά να την αγκαλιάζεις και να παίρνεις το καλύτερο από αυτά που σου προσφέρει».

Το σύστημα L-ISA του EartH (το πρώτο venue στην Αγγλία με μόνιμα εγκατεστημένο σύστημα L-ISA) αποτελείται από 5 συστοιχίες στο μπροστινό τμήμα αποτελούμενες από 7 Kara έκαστη και ένα κεντρικό sub system (ακριβώς πάνω από την κεντρική συστοιχία Kara) που αποτελείται από 4 αναρτημένα KS28 σε end-fire διάταξη. Δέκα X8 καμπίνες περιβάλλουν τη σκηνή εκτελώντας χρέη front fill, ενώ 12 Syva συνθέτουν το surround σύστημα (4 ανά πλευρά) και είναι τοποθετημένα στον αριστερό, δεξί και πίσω τοίχο του χώρου. Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται από το overhead σύστημα των οκτώ X8 που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή του venue.

Οσον αφορά τη διαδικασία της μίξης, ο Miller ανέφερε ότι αποφάσισε να εκμεταλλευτεί πλήρως το σύστημα που είχε στα χέρια του.
Ετσι, τοποθέτησε την κάσα, το ταμπούρο, το μπάσο και τα lead vocals στο κέντρο της μίξης, με εφέ που έδιναν στη φωνή μεγαλύτερο ‘πλάτος’.

Οι κιθάρες και τα keyboard τοποθετήθηκα στα πλάγια και με τη χρήση delays εξασφάλισε μεγαλύτερο χώρο για τα στοιχεία της κεντρικής μίξης, ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε ότι το πανάρισμα των κιθάρων θα είναι ευκρινές και θα ακουγεται απ’ όλους τους θεατές. Επίσης, όπως ανέφερε του έκανε εντύπωση ότι όταν τοποθετείς τα φωνητικά στο κέντρο, αυτά είναι πραγματικά στο κέντρο και δε σου δίνουν την αίσθηση του phantom centre όπως συμβαίνει με τα στερεοφωνικά συστήματα.

Για τη μίξη χρησιμοποιήθηκαν κονσόλες DiGiCo SD11 μέσω – έξω που μοιράζονταν το SD Rack I/O, ενώ η FOH SD11 συνδέθηκε με την DiGiCo SD12 που αποτελεί τη μόνιμη in-house κονσόλα του χώρου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ...

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση