Διαφήμιση
Τρίτη, 03 Απρίλιος 2018 11:56

Οι συναυλίες φέρνουν μακροζωία

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όταν κάποιος πηγαίνει συχνά σε συναυλίες θα ζήσει περισσότερα χρόνια.
Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ο2 και τον αναπληρωτή λέκτορα του πανεπιστημίου Goldsmith, Πάτρικ Φέιγκαν, ο οποίος ειδικεύεται στην επιστήμη της ψυχολογίας και της συμπεριφοράς των ανθρώπων. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας λοιπόν, η παραμονή μας σε μία συναυλία για 20 μόνο λεπτά μπορεί να προκαλέσει 21% αύξηση της ευεξίας που αισθανόμαστε. Παράλληλα, βρέθηκε άμεση σχέση «μεταξύ των υψηλών επιπέδων ευεξίας και της αύξησης της διάρκειας ζωής κατά εννέα χρόνια», ως εκ τούτου η «έκθεση» σε ζωντανή μουσική θα μπορούσε να βοηθήσει στην εν λόγω «επιμήκυνση».

Επιπλέον, ψυχομετρικά τεστ και παλμογραφικά διαγράμματα από τα οποία πέρασαν οι συμμετέχοντες (αφού πρώτα είχαν παρακολουθήσει κάποια συναυλία) κατέληξαν στον πολλαπλασιασμό της αυτοεκτίμησης κατά 25% και της νοητικής τους διέγερσης κατά 75%!
Στο μεταξύ, εξίσουν ενδιαφέρον αποδεικνύεται το ότι όσοι δήλωσαν πως παρακολουθούν μία συναυλία ανά δεκαπενθήμερο, είναι πιο πιθανόν να νιώσουν ευτυχία, ευχαρίστηση, παραγωγικότητα και αυτοσεβασμό στο ύψιστο επίπεδο. 

Σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Φέιγκαν ανέφερε ότι: «Η έρευνα αναδεικινύει τον αντίκτυπο που έχουν οι συναυλίες στα αισθήματα της υγείας, της ευτυχίας και της ευεξίας με την συχνή ή ανά δεκαπενθήμερο παρακολούθηση να είναι το κλειδί της υπόθεσης.
Κάπως έτσι, η «συνταγογράφηση» μιας συναυλίας ανά δεκαπενθήμερο θα μπορούσε να προσφέρει μία επιπρόσθετη δεκαετία ζωής σε όσους είναι πιστοί fans των Live».

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση