Διαφήμιση
Παρασκευή, 14 Μάρτιος 2014 04:17

Το επίσημο λανσάρισμα του Κ2

Το ότι η L-Acoustics θεωρείται εταιρία αναφοράς στον τομέα του high level audio δεν είναι άγνωστο. Παρόλα αυτά μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η τόσο μεγάλη αποδοχή και απορρόφηση του Κ2 πρίν καλά – καλά κυκλοφορήσει. Για την ιστορία να πούμε ότι το Κ2 έτρεξε σε πιλοτική φάση για όλο το 2013 και ουσιαστικά άρχισε να πωλείται πριν από ελάχιστους μήνες. Αλλωστε το επίσημο λανσάρισμά του στο ευρύ κοινό έγινε από την L-Acoustics εδώ στη Φρανκφούρτη. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με όσα μας ανέφερε η εταιρία στο press event που πραγματοποίησε στην Prolight+sound, ήδη 60 rental εταιρίες απ’ όλο τον κόσμο έχουν επενδύσει σε συστήματα Κ2, με την Ιταλική Agora να έχει ήδη στην κατοχή της ένα μεγάλο αριθμό καμπινών.

Η πρώτη εγκατάσταση μεγάλου βεληνεκούς για το σύστημα Κ2 ήταν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας (από την Ιταλική Agora), όπου χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 230 καμπίνες K2 (μαζί με 94 SB28).

Οπως μας εξήγησαν οι κ.κ. Stéphane Ecalle (Director of Marketing) και Florent Bernard (Director of Application/Touring), το μεγάλο στοίχημα της L-Acoustics με το Κ2 ήταν να κρατήσει αυτούσιο το DNA του μεγάλου Κ1 σε 12ιντσο φορμά καμπίνας. Βεβαίως υπήρχε κι ένα ακόμα μεγαλύτερο στοίχημα, που ήταν η δραστική μείωση του βάρους σε σχέση με το V-DOSC, του οποίου αποτελεί και το φυσικό διάδοχο. Και μπορεί να μοιάζει εξωπραγματικό, αλλά κατάφεραν να μειώσουν κατά 52% το βάρος του V-DOSC με αποτέλεσμα το Κ2 να ζυγίζει μόλις 56 κιλά (από τα 120 περίπου του V-DOSC). Παράλληλα κατάφεραν να διατηρήσουν την ακαμψία της καμπίνας διασφαλίζοντας την απουσία της από το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. 

Περισσότερα για το νέο Κ2 μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, στην αναλυτική συνέντευξη – παρουσίαση των Stéphane Ecalle και Florent Bernard στο aLive.

Επαφή
Ακουστική

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση