Διαφήμιση
Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2013 13:16

Disney Fantasia - Live in concert στο ΜΜΘ

Η ‘Φαντασία’ του Disney είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική και συγχρόνως ‘μαγική’ παράσταση που περιοδεύει στα μεγαλύτερα concert hall του κόσμου με τεράστια επιτυχία. Από τη Νέα Υόρκη και την Metropolitan Orchestra ως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου μόλις ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις, οι θεατές και οι fan του Disney, μικροί και μεγάλοι, απολαμβάνουν μια πανδαισία εικόνων συνοδευόμενες από ζωντανή ορχήστρα που ερμηνεύει κλασικά έργα μεγάλων συνθετών σε πραγματικό χρόνο και τέλειο συγχρονισμό με την εικόνα.
Γι αυτό και ζητήθηκε από την παραγωγή της Disney ένα Pandora’s box της Coolux έκδοσης LT και mediamanager std, στην έκδοση 5.5 rev 9088.

Περισσότερα όμως μας για το συνολικό concept της «Φαντασίας» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μας λέει ο Θεοχαρίδης Δημοσθένης, υπέυθυνος του project και χειριστής του media server της Coolux, για λογαρισμό της rental εταιρίας Enlight του Δημήτρη Σουφλέρη που είχε εγκαταστήσει τον εξοπλισμό στη μεγάλη αίθουσα του ΜΜΘ
 
Θεοχαρίδης Δημοσθένης:
«Σε μια παράσταση που απαιτούσε ο μαέστρος να μην δίνει αυτός τον ρυθμό, αλλά ένας υπολογιστής που τον καθοδηγούσε, φυσικά το όλο concept δεν είναι εύκολο. Η παράσταση απαιτούσε να είναι απόλυτα συγχρονισμένος ο ρυθμός με την εικόνα που προβαλλόταν. Σίγουρα από τεχνικής άποψης θα μπορούσε να επιτευχθεί με διάφορους media server, αλλά η Disney έχει επιλέξει εδώ και χρόνια το Pandora’s box της Coolux. O συγκεκριμένος media server έχει την δυνατότητα να αναπαράγει υλικό ανάλυσης μέχρι 4Κ (ultra HD) με μηδενικό latency στο βίντεο και τον ήχο. Στο συγκεκριμένο project η μία έξοδος του server πρόβαλλε σε έναν βιντεοπροβολέα Barco SLM-r12+ σε μια οθόνη διαστάσεων 12Χ7 μέτρα και η άλλη έδειχνε στο monitor του μαέστρου το βίντεο, τη διάρκεια του, σε ποιό μέτρο βρίσκεται και τις αλλαγές του τέμπο. Επίσης ο μαέστρος άκουγε έναν μετρονόμο με in-ear ακουστικά.
Για τις ανάγκες της παραγωγής, χρησιμοποιήθηκε ένας media server Pandora’s box έκδοσης LT και mediamanager std στην έκδοση 5.5 rev 9088. To mediamanager ήταν υπεύθυνο για το timeline και τον συγχρονισμό ήχου-βίντεο για τον μαέστρο, καθώς μια κάρτα assio Lexicon lambda οδηγούσε τα in-ear. Μέσω δικτύου, έδινε επίσης τις εντολές στον server για τις εναλλαγές των βίντεο. Η έξοδος των βίντεο μεταφέρονταν τόσο στο προβολικό όσο και στα video monitors μέσω HD-sdi. Αυτός ήταν και ο τρόπος διασύνδεσης και οδήγησης εικόνας και ήχου σε μια ιδιαίτερα απαιτητική παράσταση που απαιτούσε ακρίβεια και απόλυτο συγχρονισμό».
Υπέυθυνος project: Θεοχαρίδης Δημοσθένης / Rental εταιρία: Enlight (Σουφλέρης Δημήτρης)

Να επισημάνουμε εμείς ότι οι παραστάσεις της ‘Φαντασίας’ ήδη ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με ζωντανή όπως είπαμε ορχήστρα δίχως ενίσχυση.

Περισσότερες πληροφορίες για το Pandora’s box, καθώς και για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της Coolux θα σας δώσουν στην εταιρία Audio & Vision…

Επαφή
Audio & Vision

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση