Διαφήμιση
Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2022 14:44

Πατέντα για την τεχνολογία WFIR της Outline

Η Outline ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία WFIR Technology που εφαρμόζεται στον Newton FPGA processor της εταρίας, είναι πλέον πιστοποιημένη με τον εγχώριο (Ιταλικό) κωδικό πατέντας N. 102018000003311, ενώ σύντομα ακολουθεί και η διεθνής πιστοποίηση.
Τα WFIR filters αποτελούν μια μόνο από τις τεχνολογικές καινοτομίες του Newton FPGA processor (όλες τις διακρίσεις και τις πατέντες του Newton μπορείτε να τις δείτε εδώ), μιας πλατφόρμας που έχει χαρακτηριστεί ως ‘game-changer’ από πολλούς επαγγελματίες του audio στη διεθνή κοινότητα.

Εχοντας ήδη αρετές πατέντες και διακρίσεις στο ενεργητικό του, ο Newton κερδίζει ακόμα μια διάκριση όσον αφορά τα WFIR φίλτρα, για τα οποία σύμφωνα με την εταιρία αποτελεί το ιδανικό οικοσύστημα…
«Τα φίλτρα WFIR προσφέρουν θεμελιώδεις τεχνικές βελτιώσεις σε σχέση με τα παραδοσιακά φίλτρα FIR καθώς λειτουργούν σε ημι-λογαριθμική κλίμακα, παρόμοια με τη φύση της ανθρώπινης ακοής. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να διατηρήσουν υψηλή ανάλυση φιλτραρίσματος σε ολόκληρο το εύρος ήχου, ακόμη και στην περίπτωση πιο υψηλών συχνοτήτων δειγματοληψίας.

Η τεχνολογία WFIR επιτρέπει επίσης τη χρήση raised cosine filters που επιτυγχάνουν υψηλό επίπεδο ακριβείας στην ισοστάθμιση.
Τα εν λόγω φίλτρα, απαιτούν επίσης έως και τρεις φορές την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για τα ‘παραδοσιακά’ φίλτρα FIR (δεν υπάρχει πρόβλημα ως πρός αυτό χάρη στην υψηλή επεξεργαστική ισχύ του Newton), αλλά με τη σειρά τους παρέχουν έως και 10 φορές υψηλότερη ανάλυση στις μεσαίες - χαμηλές συχνότητες. Επιπλέον δεν ταλαιπωρούνται από τα γνωστά ‘artifacts’ που υφίστανται τα φίλτρα FIR.»

Κι ενώ στο εργαστήριο όλα αυτά μπορούν να μετρηθούν και να αποδειχθούν μέσω δοκιμών με Audio Precision, στον πραγματικό κόσμο του audio τα πλεονεκτήματά τους είναι κάτι παραπάνω από ‘ακουστά’ και εμφανή. Οπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε ένας Βρετανός χρήστης του Newton, “τα φίλτρα WFIR είναι κάτι που πρέπει να ακούσεις για να πιστέψεις”…

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον επεξεργαστή Newton της Outline, επικοινωνήστε με την εταιρία Megaevent…

Επαφή
Megaevent

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση