Διαφήμιση
Τρίτη, 30 Ιούνιος 2020 17:00

Αίτηση πτώχευσης για το Cirque du Soleil

Η πανδημία λόγω Covid-19 θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια βιομηχανία του ακροάματος και θεάματος και όπως αναφέρουν πολλά στελέχη και γνώστες του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ‘κανόνια’ που αναμένονται θα είναι πολλά και ηχηρά…

Ένα από αυτά ‘βρόντηξε’ μόλις προχθές, καθώς το παγκοσμίου φήμης τσίρκο, Cirque du Soleil, του Λας Βέγκας (που δραστηριοποιείται διεθνώς με επιτυχία στο χώρο του θεάματος – ακροάματος τα τελευταία 36 χρόνια) υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, καθώς η αναγκαστική αναστολή των εργασιών του λόγω της πανδημίας οδήγησε την Καναδική εταιρία που το διαχειρίζεται σε αυτή τη δύσκολη, πλήν όμως επιβεβλημένη από τις συνθήκες, απόφαση.

Στόχος της εταιρίας είναι η αναδιοργάνωση του χρέους της, με τη συνδρομή της καναδικής κυβέρνησης και των εταιρειών private equity.
Το Cirque du Soleil έχει επίσης περί τις 10 παραστάσεις σε περιοδεία σε όλο τον κόσμο, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα "O", "Michael Jackson One", "The Beatles LOVE" κλπ. Η ανακοίνωση της εταιρίας κάνει λόγω για τη λήψη 300 εκ. $ προκειμένου να υποστηριχθεί η επιτυχής επανεκκίνηση και να πληρωθούν οι συντελεστές, υπάλληλοι και συνεργάτες του Cirque du Soleil.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το χρέος της εταιρίας ανέρχεται σε 1 δις δολλάρια, με την εταιρία να έχει ήδη απολύσει περί τους 3.500 υπαλλήλους της…
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έλαβε χώρα ακριβώς 3 μήνες μετά την αναστολή της παραγωγής των παραστάσεων λόγω της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων και των 6 διαφορετικών παραστάσεων που πραγματοποιούνται στο Λας Βέγκας.

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση