Διαφήμιση
Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2020 00:16

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Highlite

του Βασίλη Λαδονικόλα

H πρόσκληση από τον Κώστα Πουλή ιδιοκτήτη της Sivko Electronics και αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της Highlite International για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, ήρθε πριν μερικούς μήνες και φυσικά ήταν ευπρόσδεκτη. Τους Ολλανδούς της Highlite και τα brand τους, τα βλέπω εδώ και χρόνια στις εκθέσεις της Φρανκφούρτης όπου πάντα συμμετέχουν με συνέπεια, προσεγμένο περίπτερο και πολλά νέα και ενδιαφέροντα προϊόντα, ενώ εξελίσσονται συνεχώς.
Ήταν λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δω από κοντά τον τρόπο που σκέφτονται, δουλεύουν, διαχειρίζονται και σχεδιάζουν τα προϊόντα τους…

Το Ελληνικό team
Η Ελληνική ‘ομάδα’που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Highlite στην Ολλανδία, περιλάμβανε συνολικά 16 μέλη, όλοι τους επαγγελματίες του φωτισμού και του ήχου, ιδιοκτήτες rental εταιριών και freelancers lighting designers και χειριστές, απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα. Το team της συγκεκριμένης επίσκεψης, εκτός από τον Κώστα Πουλή και την αφεντιά μου, αποτελούσαν οι Δημήτρης Σαλαγιάννης, Γιώργος Τσάβαλος, Παναγιώτης Συνδίκας, Μάκης Μπερζαμάνης, Θωμάς Νάστος, Πάρης Κατσέλας, Γιώργος Σταμπολτζής, Δημήτρης Τερζής, Αχιλλέας Βαμβακάς, Κων/νος Μόκας, Χρήστος Μαρτίνης, Δημήτρης Ντάικος, Δημήτρης Μαρινόπουλος και Χρήστος Χρυσανθακόπουλος.
Η ‘ομάδα’ ενώθηκε ουσιαστικά στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ αφού οι μισοί φτάσαμε εκεί από Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι αφίχθησαν από Θεσσαλονίκη. Εν συνεχεία, μετά από περίπου 1 ώρα και αφού διασχίσαμε οδικώς ένα τοπίο πνιγμένο στην ομίχλη, όπου αχνά (στην αρχή και πιο έντονα μετά) διακρίναμε ατέλειωτα καταπράσινα λιβάδια και δεκάδες ακούραστες ανεμογεννήτριες που μας συντρόφευσαν έως το Kerkrade της Νοτιοανατολικής Ολλανδίας, που αποτελεί τη βάση της Highlite…

Από το πρώτο κοντέϊνερ, στη Highlite International
Φτάνοντας στον προορισμό μας, έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο των επιβλητικών εγκαταστάσεων της Highlite International, μας ‘υποδέχθηκαν’ δυο πλάκες με αστέρια που έφεραν χαραγμένα τα ονόματα των Huub και Conny dela Haije, των ιδρυτών της Highlite, ενώ παρόντες ήταν και οι Raymond Paes (International sales director) και Pista Hajdu (International sales) που μας υποδέχθηκαν, μας ξενάγησαν, μας έλυσαν κάθε απορία και γενικώς ήταν ‘οι άνθρωποί μας’ και τις 3 ημέρες που βρεθήκαμε εκεί.

Η Highlite ιδρύθηκε στα 1990s από τους Huub και Conny dela Haije και όπως μας διηγήθηκε λίγο αργότερα ο Raymond ξεκινώντας την ξενάγησή μας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, όλα ξεκίνησαν από την ανάγκη των ιδρυτών να προμηθευτούν μερικά απλά φωτιστικά σώματα (τύπου par τα περισσότερα) για rental ανάγκες, και το γεγονός ότι κανείς αντιπρόσωπος ή dealer δεν μπορούσε να τους προμηθεύσει, τους ανάγκασε τελικά να εισάγουν οι ίδιοι το πρώτο τους κοντέϊνερ.
Όταν το κοντέϊνερ έφτασε στην Ολλανδία, διαπίστωσαν ότι η ζήτηση για τα προϊόντα που έφεραν για δικές τους ανάγκες, υπήρξε μεγάλη και από πολλές άλλες αντίστοιχες εταιρίες.
Ετσι ξεκίνησαν όλα, αφού το 1 κοντέϊνερ έγινε 2, μετά 3, 4 κ.ο.κ.
Και κάπως έτσι, περίπου 25 χρόνια μετά φτάνουμε στο σήμερα, με τη Highliteνα έχει γιγαντωθεί ως κατασκευαστής και προμηθευτής παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς προμηθεύει με προϊόντα της περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους προμηθευτές φωτιστικών και οπτικοακουστικών προϊόντων για entertainment εφαρμογές (και όχι μόνο), αλλά κι έναν πολύ μεγάλο προμηθευτή προϊόντων τρίτων κατασκευαστών όπως για παράδειγμα η Milos truss η Wentex κλπ…

5
main brands για κάθε ανάγκη και χιλιάδες κωδικοί προϊόντων…
Όπως είπαμε, η Highlite έχει υπό τη σκέπη της 5 mainbrands που είναι τα εξής:
H γνωστή σε όλους Showtec, που περιλαμβάνει προϊόντα φωτισμού (αλλά και staging, αξεσουάρ, παρελκόμενα, υφάσματα κλπ)  που ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις τρέχουσες καινοτομίες και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας φωτισμού, ενώ επιτυγχάνουν έναν υψηλό λόγο τιμής / απόδοσης.

Η επίσης γνώριμη Infinity, που είναι μια πιο premiumεταιρία με φωτιστικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, με δεδομένη ‘ευφυία’, πρωτοποριακές τεχνολογίες και χαρακτηριστικά πρώτης γραμμής. Σαφώς πιο ακριβό brand αλλά το γεγονός και μόνο ότι κοιτάζει στα μάτια τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, καθιστά την Infinity μια επίσης value for money εταιρία με premium χαρακτήρα…

Η DAP Audio αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει επάξια τη Highlite ως προς τον τομέα του επαγγελματικού audio, καθώς περιλαμβάνει DJing αλλά και επαγγελματικά προϊοντα ήχου για Live εφαρμογές αλλά και για εγκαταστάσεις, ένας ιδιαίτερα ‘δυνατός’ τομέας για την DAP Audio.

Η DMT ειδικεύεται σε visual προϊόντα και LED οθόνες υψηλής τεχνολογίας και με μεγάλη γκάμα outdoor και indoor οθονών με αξιοσημείωτο pixelpitchrange ικανό να καλύψει κάθε εφαρμογή.

Τέλος, η πεντάδα των εταιριών της Highlite ολοκληρώνεται με την Artecta, που περιλαμβάνει προϊόντα και εφαρμογές αρχιτεκτονικού φωτισμού. Με την Artecta, η Highlite έχει ενώσει τις δυνάμεις της με εταιρείες όπως Bridgelux (VS), Cree(VS) και EldoLED (NL), για να φέρει στην αρχιτεκτονική αγορά ακόμα πιο ολοκληρωμένες και ελκυστικές επιλογές φωτισμού LED.

Όπως είναι φυσικό με τόσα brands, οι προϊοντικοί κωδικοί όλων των εταιριών της Highlite είναι πάνω από 6.000 και βεβαίως στα πλαίσια της επίσκεψής μας εδώ, είδαμε από κοντά τόσο στις αποθήκες, όσο κυρίως στο ειδικά διαμορφωμένο showroom μερικά από τα πιο ‘καυτά’ προϊόντα όλων των κατασκευαστών, αλλά και request των Ελλήνων επισκεπτών…

Ξεκινώντας από το demo room
O Raymond Paes και ο Pista Hajdu (με τον Pista είχαμε τη δεύτερη μέρα και μια πιο prive και λεπτομερή ξενάγηση) μας ξενάγησαν λεπτομερώς στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, μας έδωσαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και απάντησαν σε κάθε απορία μας σχετική με το εργοστάσιο και τα προϊόντα.
Ξεκινήσαμε αρχικά από τον εκθεσιακό χώρο όπου πήραμε μια γεύση από τα προϊόντα των DMT και Artecta, καθώς και από τα installation προϊόντα της DAP Audio.
Εκεί είδαμε τις LED οθόνες της DMT στη μια πλευρά, σε διάταξη ανά σειρά και ανά pixelpitch, ξεκινώντας από την FI-Fine Pitch Series, την Premiere Series, έως την σειρά Pi-Outdoor series που ειδικεύεται σε ‘εξωτερικές’ εγκαταστάσεις. Η DMT είναι γεγονός ότι διαθέτει μια μεγάλη γκάμα σειρών και προϊόντων για rental, touring και installation χρήση, που εκτός από τις οθόνες και τα παρελκόμενα στήριξης και ανάρτησης, περιλαμβάνει AV controllers και πανιά προβολής.
Οσον αφορά το pixel-pitch είδαμε οθόνες από 1.25mmpixel pitch που κυριολεκτικά ήταν σα να βλέπεις οθόνη υψηλής ευκρίνειας από το ένα - ενάμιση μέτρο (η Fi-1.2 από την αντίστοιχη installation σειρά) έως μεγαλύτερα length για outdoor οθόνης με installation προορισμό.

Όπως μου εκμυστηρεύθηκε ο Pista, η συνεργασία της Highlite με τους AV controllers και επεξεργαστές σήματος εικόνας της NovaStar (είδαμε μια μεγάλη γκάμα αντίστοιχων προϊόντων στον ίδιο χώρο, δίπλα από τους επεξεργαστές εικόνας της DMT) έχει προσδώσει τη μέγιστη δυνατή σταθερότητα και απόδοση στις LED οθόνες της εταιρίας.
Στον ίδιο χώρο είδαμε τα LED και τα φωτιστικά Artecta που όπως είπαμε ειδικεύεται στον αρχιτεκτονικό φωτισμό, περιλαμβάνοντας κατηγορίες προϊόντων όπως Down Lights, WallLights, Track, In ground φωτιστικά καθώς και under water lights, αλλά και φωτιστικά για κήπους, για δρόμους κλπ.

Πιο δίπλα είδαμε τα εγκαταστατικά κυρίως προϊόντα της DAP Audioμε ηχεία οροφής και Ceiling speaker των σειρών DSC και CS, τα installτης σειράς XI σε λευκό και μαύρο φινίρισμα, τα wall speakers της σειράς EVO, τα installmixer όπως το 7κάναλο IMIX7 με 3 εξόδους σε φορμά 2U και το μεγαλύτερο IMIX-7.3, τις 100Volt-ικές Column-ηχοστήλες CS-330, CS-360, CS-230, CS-250 κλπ, καθώς και τη σειρά εγκαταστατικών 100Volt-ικών ηχείων Projector, αλλά και τις κόρνες της εταιρίας. Εκεί είδαμε και τα αυτοενισχυόμενα ομοαξονικά wedge monitor M10, M12 και M15 της εταιρίας με το χαμηλό προφίλ και την διασπορά 70x70 μοιρών, σε τόσο προσιτές τιμές που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις.

Οργάνωση, και αυτοματισμοί στο maximum
Μπαίνοντας στον κυρίως χώρο των εγκαταστάσεων ξεκινήσαμε πρώτα από τους τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους με τα προϊόντα τρίτων κατασκευαστών που εμπορεύεται και διακινεί η Highlite. Αν δεν το γνωρίζετε η Highlite είναι επίσημος διανομέας της Milos για όλη την Ευρώπη, καθώς και της Antari.

Εξ’ ού και είδαμε τεράστιο στόκ προϊόντων της Milostruss.
Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν, κάθε εβδομάδα δυο μεγάλα φορτηγά μεταφέρουν εδώ τράσες και τα υπόλοιπα προϊόντα Milos (κερκίδες, εξέδρες κλπ) καθιστώντας έτσι τη Highlite το μεγαλύτερο προμηθευτή προϊόντων Milos στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η ίδια η Milos παίρνει κατά καιρούς προϊόντα από το τεράστιο στοκ της Highlite, όταν έχει προβλήματα παράδοσης…
Να επισημάνουμε επίσης, ότι η Highlite είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος και της Wentex για όλη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια μας περίμενε ο κεντρικός χώρος αποθήκευσης των προϊόντων που περιλάμβανε τα πλέον σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού αποθήκευσης, διαχείρισης, logistics και ταξινόμησης.
Σημειωτέον ότι η αποθήκευση και η μεταφόρτωση αγαθών ήταν πλήρως αυτοματοποιημένη ήδη από το 2010, όταν κατασκευάστηκε η αποθήκη. Στο σημείο αυτό τα προϊόντα ταξινομούνται, αποθηκεύονται και ανακαλούνται αυτόματα προκειμένου να συσκευαστούν για αποστολή. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν στη Highlite, «με την επένδυση σε αυτήν την πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη υψηλών προδιαγραφών, η έννοια της εξυπηρέτησης και της γρήγορης παράδοσης των προϊόντων προς τον τελικό πελάτη, απέκτησε μια εντελώς νέα διάσταση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ρομπότ που είδαμε στην μία απο τις αποθήκες, έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και να μεταφέρουν στα σημεία διαλογής και συσκευασίας, 60.000 μπλέ κάδους με προϊόντα και σε άλλη μία αποθήκη συναντάμε 6 τεράστια ρομπότ που διαχειρίζονται τις παραγγελίες μέσα σε έναν τεράστιο χώρο έκτασης 4000 τ.μ. και ύψους 24 μέτρων, απίστευτης χωρητικότητας 22.392 παλετών !
Φυσικά τα πάντα είναι κωδικοποιημένα και αυτοματοποιημένα ως προς τη διαχείρισή τους. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι είχαν barcode ακόμα και οι ίδιες οι παλέτες…

Συμμετέχουν σε 55 εκθέσεις ετησίως
Στη Highlite είναι ‘εκθεσάκηδες’…. Πιστεύουν στη δυναμική των εκθέσεων έως ένα ισχυρό μάρκετινγκ εργαλείο τόσο για την προώθηση των προϊόντων τους, όσο και για την επαφή με τους dealers τους αλλά και τους τελικούς πελάτες τους σε όλο τον κόσμο. Γι αυτό άλλωστε συμμετέχουν σε 55 εκθέσεις (διεθνείς και τοπικές) κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, είτε μόνοι τους, είτε σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιπρόσωπους τους, τους οποίους στηρίζουν υλικοτεχνικά και όχι μόνο.
Εξ’ ούλοιπόν και μας ξενάγησαν στο συγκεκριμένο σημείο της αποθήκης τους όπου προετοιμάζουν το εκθεσιακό τους περίπτερο για την εκάστοτε έκθεση. Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι εδώ, που κάνουν αυτή τη δουλειά: δηλαδή προετοιμάζουν με κάθε λεπτομέρεια την παρουσία της εταιρίας στις εκθέσεις…

Ποιοτικός έλεγχος
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον τομέα ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων. Όπως μας ανέφερε ο Raymond, εδώ πραγματοποιούνται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι των προϊόντων πριν αυτά αποσταλούν στους αντιπροσώπους τους και τους localdealers ανά τον κόσμο. Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο ποιοτικού ελέγχου, καθώς έχουν προηγηθεί επιμέρους έλεγχοι κατά τη διαδικασία της παραγωγής.
Όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε ο Pista, εδώ επιλέγουν τυχαία μια 10άδα προϊόντων από αυτά που μόλις αφίχθησαν από το εργοστάσιό τους στην Κίνα, και τα ελέγχουν εξονυχιστικά σε όλους τους κρίσιμους τομείς, από το σασί και το λογισμικό έως τη συσκευασία. Αν διαπιστώσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα, τότε επιλέγουν ακόμα μια δεκάδα για να διαπιστώσουν αν το ίδιο πρόβλημα υφίσταται και σε άλλα προιόντα. Εν συνεχεία αξιολογούν την κατάσταση και πράττουν ανάλογα.
Βεβαίως, ανάλογα αυστηρός έλεγχος λαμβάνει χώρα κι εδώ στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, όσον αφορά την τήρηση όλων των διεθνών προδιαγραφών. Συγκεκριμένα, είδαμε μια αίθουσα με την ονομασία Global Standard Center όπου εκεί ελέγχουν εξονυχιστικά τα προϊόντα ως προς την τήρηση των διεθνών και ευρωπαϊκών προδιαγραφών, καθώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή για τις επιμέρους προδιαγραφές ενός προϊόντος και αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά άλλωστε από ένα αμιγώς κινέζικο προϊόν…

Τμήμα σχεδιασμού, ανάπτυξης και software
Τα προϊόντα όλων των brand της Highlite σχεδιάζονται εδώ στην Ολλανδία, τόσο τα ίδια όσο και το λογισμικό λειτουργίας και ελέγχου του. Φυσικά και εδώ, αλλά και σε κάθε άλλο προϊόν τους το λογισμικό το διαφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα πέσουν θύμα ‘αντίγραφου’ στην Κίνα…

Επίσης υπάρχουν και τομείς διπλού και τριπλού ελέγχου, όπως για παράδειγμα τα LED της σειράς signature στα οποία λαμβάνει χώρα έξτρα καλιμπράρισμα των στοιχείων τους τόσο εδώ, όσο και σε ένα αντίστοιχο θάλαμο που υπάρχει στο εργοστάσιό τους στην Κίνα.
Κατά την ξενάγηση είδαμε live την τρισδιάστατη εκτύπωση μιας χοάνης φόρτισης στον 3D εκτυπωτή της εταιρίας προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, να μετρηθεί και αξιολογηθεί το προϊόν και να κριθεί τελικώς εάν θα παραχθεί και με τι τροποποιήσεις.
Ξεναγηθήκαμε επίσης και στους χώρους του DMT masterclass και του ChimpTraining, όπου εδώ αρκετοί από τους Ελληνες light designers και φωτιστές που είχαμε μαζί παρακολούθησαν το σεμινάριο για τις νέες κονσόλες φωτισμού Chimp της Infinity, για τις οποίες μετά το πέρας της εκπαίδευσης είχαν όλοι τους μόνο καλά λόγια να πούν.

Showroom: το δεύτερο σπίτι μας εδώ στη Highlite
Είναι γεγονός ότι στον ευρύχωρο, φιλόξενο και ‘τουμπανιασμένο’ από demo προϊόντα χώρο του Showroom της Highlite περάσαμε αρκετό και εποικοδομητικό χρόνο και μάλιστα απολαύσαμε το ειδικά σχεδιασμένο show της εταιρίας (που παρεμπιπτόντως είχε ουμανιστικό και οικολογικό χαρακτήρα ως concept) 3 φορές. Το show είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό (μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ), καθώς σε αυτό συμμετέχουν προϊόντα φωτισμού, ήχου και εικόνας απ’ όλα τα brands της Highlite.
Στο χώρο του Showroom μπορέσαμε να δούμε και να ακούσουμε όχι μόνο τα προιόντα που βρίσκονταν ούτως ή άλλως εγκατεστημένα εδώ, αλλά και προϊόντα που είχαν ζητηθεί από τους Ελληνες επισκέπτες και μέσω του Κώστα (Πουλής) είχε μεταφερθεί εγκαίρως το αίτημα στους Ολλανδούς, οι οποίοι τα είχαν στημένα και έτοιμα προς επίδειξη…

Hot Προϊόντα που είδαμε και ακούσαμε…
Όπως είναι φυσικό, από τα χιλιάδες προϊόντα που περιλαμβάνουν όλα τα brands της Highlite, καταφέραμε να δούμε και να ακούσουμε τα πιο hot εξ’ αυτών και αυτά που επέλεξαν τα μέλη της Ελληνικής ομάδας. Το γεγονός ότι η αποστολή ήταν μικτή, δηλαδή αποτελούνταν και από ‘καλλιτέχνες’designer - προγραμματιστές – φωτιστές, αλλά και από εταιριάρχες μεγαλύτερων και μικρότερων rental εταιριών που ‘ζύγιζαν’ το κάθε προϊόν και με την τιμή αγοράς του, μας επέτρεψε να δούμε μια εκτεταμένη γκάμα προιόντων όσον αφορά τις επιδόσεις, την τιμή και τις εφαρμογές τους.

Τα πιο σημαντικά λοιπόν από τα προϊόνταπου είδαμε και ακούσαμε ήταν τα εξής (αναφέρονται με τυχαία σειρά)…
Πρώτη και καλύτερη η κονσόλα φωτισμού Infinity Chimp 300 G2 και η μικρότερη αδελφή της Chimp 100G2, στην οποία όπως είπαμε, πραγματοποιήθηκαν handsonsessionsστα οποία συμμετείχαν οι περισσότεροι από την Ελληνική ομάδα.Αξίζει να αναφερθεί ότι όσοι τη γνώρισαν καλύτερα μέσα από τα εξειδικευμένα σεμινάρια στα οποία συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του 2ημέρου, έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, από τις επιδόσεις της, το interface, τη φιλικότητα χρήστης της και φυσικά της λειτουργίες της. Αν εδώ προσθέσουμε και την παράμετρο της τιμής διάθεσης και των δυο μοντέλων, τότε μιλάμε για πραγματική ευκαιρία…

Οσον αφορά τον τομέα του ήχου, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον προιόν ήταν το Odin Line Array System (T-8Aοι δορυφόροι και OdinS-18Aτα subs). H Odin αποτελεί την εκλεκτή και ‘προσεγμένη’ σειρά της DAP Audio, αν και ως brand είναι ανεξάρτητο (με δικό του site, δικό του logoκλπ), καθώς εκτός των άλλων χρησιμοποιεί παντού μεγαφωνικές μονάδες της Celestion. Κατά τη διαδικασία των ακροάσεων στα πλαίσια του show αλλά και των μεμονωμένων ακροάσεων το arrayτης Odin (4 T8 αναρτημένα και 2 sub ανά πλευρά) μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για την κατηγορία τιμής του.
Αντίστοιχα καλές εντυπώσεις στην κατηγορία τιμής τους, μας άφησαν τα OdinSF-12A  &Odin SF-15A, επίσης από την οικογένεια Odin της DAP, αλλά και τα υπόλοιπα ηχεία της DAPAudio που ακούσαμε αναλυτικά, όπως η μικρή ‘κολώνα’ της και τα wedge 2δρομα ομοαξονικά αυτοενισχυόμενα μόνιτορ M10, M12 και M15 με το χαμηλό προφίλ και την διασπορά 70x70 μοιρών.

Τις εντυπώσεις όσον αφορά το φωτισμό, επίσης έκλεψε το Infinity Profile S601 Furion Series, ένα ρομποτικό που αποτελεί τη ναυαρχίδα της ομώνυμης σειράς. Ανάμεσα στα ατού του, τα ελεγχόμενα ‘μαχαίρια’ του που επιπλέον μπορούν να περιστραφούν κατά 45 μοίρες (+/-).
Αντίστοιχα τα Infinity IW-1941 (μια wash κεφαλή με 19 RGBW LED της Osram ισχύος 40Wέκαστο, με μοτοριζέ zoom και δυνατότητα ελέγχου μέσω DMX, Artnet και RDM) και το IW-741 Wash μια ίδια κεφαλή σε πιο compact διαστάσεις και 7 O-starLED’s, επίσης έκαψαν καρδιές.
Eίδαμε επίσης τις επιδόσεις του Showtec 280 HybridLed του πρώτου από τη σειρά Phantom που βασίζεται σε φωτεινή πηγή LED και συνδυάζει τις λειτουργίες ενός beam και spotlight σε μια κεφαλή.
Το νέο Phantom 3R Hybrid Osram Lamp επίσης της Showtec αποτελεί τον προσιτό all around παίκτη της πιο δημοφιλούς και καλοπουλημένης σειράς της εταιρίας.
Συνδυάζει spot και beam, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως washligh με ενσωματωμένο frost φίλτρο.

Είδαμε επίσης τα ρομποτικά της επίσης νέας κορυφαίας σειράς, PolarSeries της Showtec που περιλαμβάνει τα PolarBeam, PolarSpot και PolarHybrid, όλα τους με προδιαγραφές αδιαβροχότητας IP65, LED φωτεινές πηγές και νέο οπτικό σύστημα.

Εξίσου ενδιαφέρον και διαφορετικό το Showtec Octostrip Set που αποτελεί ένα LED Strip set αποτελούμενο από 8 LED strips, κι ένα controller, ενώ αποτελεί τον ορισμό της plug n play εφαρμογής.

Η Infinity Signature Series αποτελεί μια ξεχωριστή, ‘θεατρική’ σειρά προϊόντων της iNfinity για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της οποίας χρησιμοποιήθηκε όλο το knowhow και το engineering της Robert Juliat.

Το Infinity Beam B401 που επίσης είδαμε, το οποίο ειδικεύεται σε κινήσεις απόλυτης ακρίβειας, φοράει τη νέα Osram Sirius HRI 230W 7R ενώ όπως και τα υπόλοιπα αδέλφια του της σειράς Furion χρησιμοποιεί εξαιρετικά ακριβή και γρήγορα μοτέρ για το zoom.

Αναμφίβολα, ένα από τα προϊόντα που έκλεψαν καρδιές εδώ στη Highlite δεν ήταν άλλο από το Vintage Blaze  55 ένα ρετρό φωτιστικό που χρησιμοποιεί δυο πηγές φωτός μια Tungsten λυχνία και ένα RGBLED που ο συνδυασμός τους συμβάλλει στη δημιουργία ξεχωριστών φωτιστικών σκηνών και blindingFX. Σημειωτέον ότι υποστηρίζει λειτουργία DMX, αλλά και αυτόνομη ρύθμιση. Αντίστοιχο προϊόν είναι και το ‘μικρότερο’ VintageBlaze 33.

Οσον αφορά τον έλεγχο της εικόνας είδαμε από κοντά το DMTD1 Videomixer που περιλαμβάνει LCD οθόνη ελέγχου και ενσωματωμένο scaler (ανεξάρτητο pixel to pixel scaling ανά είσοδο), δυνατότητα preview και λειτουργίες PIP, OSD, DSK, Blend, Mask κλπ. Εν ολίγοις, πρόκειται για μια όλα σε ένα κονσόλα χειρισμού.

Ο Mystique Co2 Hazer της Showtec ομολογουμένως μας εντυπωσίασε καθώς παράγει ένα εξαιρετικά λεπτό πέπλο ομίχλης χάρη στο συνδυασμό χαμηλής πίεσης Co2 και υψηλής ποιότητας oil-based Hazer-liquid που υποστηρίζει η Mistique. Είδαμε επίσης τις μηχανές καπνού και Hazer της Antari, καθώς και τα αντίστοιχα συστήματα Co2. 
Επίσης, για πιο απαιτητικές και βαριές εγκαταστάσεις ανύψωσης, ηHighlite έχει προσθέσει στο ‘οπλοστάσιό’ της με τα προϊόντα rigging, και τα μοτέρ ανύψωσης της Lodestar Chainhoists.

Οσον αφορά συστήματα εξέδρας είδαμε τα Spider Stage Systems της Showtec που είναι σταθερά, ευέλικτ  και πανάλαφρα με διαστάσεις πάνελ 1 x1 μέτρο, βάρος 12 κιλά και δυνατότητα φορτίου έως 500 κιλά ανά τμ, ενώ διατίθενται και σε έκδοση 2x1 μέτρο όπου απαιτούνται δυο σετ από Spiderlegs.

Ξεχωριστή θέση στον προϊόντικό κατάλογο της Highlite έχουν τα Pipe & Drape Systems και οι συνολικές και επιμέρους λύσεις που προσφέρει η εταιρία στον τομέα αυτό με κουρτίνες, ειδικά πανιά, αξεσουάρ στήριξης, ανάρτησης και δεκάδες άλλες εφαρμογές και έξυπνες λύσεις.

Είδαμε ακόμα, τους προβολείς της οικογένειας Spectral Led της Showtec που περιλαμβάνουν διάφορες σειρές προϊόντων ικανές να καλύψουν πολλαπλές ανάγκες και προορίζονται για εξωτερική αλλά και εσωτερική χρήση.

Είδαμε ακόμα το Showtec Helix S5000 Q4 με τα 40 Prolight Opto RGBW 4 σε 1 LEDs, με το οποίο μπορεί κανείς να φωτίσει και να ‘χρωματίσει’ μεγάλες επιφάνειες, καθώς τα 10° optic lenses που περιλαμβάνει, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δυνατό beam.

Και η αυλαία των σημαντικότερων προϊόντων που είδαμε κλείνει με τη LED κουρτίνα Star Dream της Showtec, που αποτελεί μια 6x3m κουρτίνα πλήρως συμβατή με τις ‘σωλήνες’ και κουρτίνες της Wentex. Η κουρτίνα διαθέτει 128 RGBLEDs σε 8 groups και ενσωματωμένο controller, ελέγχεται μέσω DMX, ενώ οι τύποι λειτουργίας που υποστηρίζει είναι Auto, Sound and Master/Slave.

Αντί επιλόγου…
Η επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις τηςHighlite International ήταν ξεχωριστή για πολλούς λόγους. Όχι μόνο γιατί είδαμε και γνωρίσαμε από κοντά δεκάδες αξιόλογα προϊόντα απ’ όλα τα brand της Highliteκαι είδαμε ένα εξαιρετικό show στο demoroom της εταιρίας, αλλά κυρίως γιατί σε ένα 3ήμερο προλάβαμε να βιώσουμε την κουλτούρα και το εμπορικό επιχειρείν μιας δυτικοευρωπαικής εταιρίας που έχει πάει τον τομέα της παραγωγής, της διαχείρισης, του ποιοτικού ελέγχου της διανομής και του logistic γενικώς, κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο, εντελώς αυτοματοποιημένο και παρόλα αυτά έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, είτε αυτός λέγεται εργαζόμενος, είτε στέλεχος, είτε αντιπρόσωπος, είτε επισκέπτης από το νότο της βαλκανικής όπως εμείς.

Ευχαριστούμε τον Κώστα Πουλή της Sivko Electronics για την πρόσκληση και τη Highlite για τη φιλοξενία (και ιδιαίτερα τους οικοδεσπότες και ξεναγούς μας Raymond Paes και Pista Hajdu) και για τη συνολική εμπειρία, που σε κάνει να εμπιστευτείς ακόμα περισσότερο τα προϊόντα τους, αλλά κυρίως να επαναπροσεγγίσεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, επιχειρείς και δουλεύεις…
Εις το επανιδείν λοιπόν…

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προϊόντα απ’ όλα τα brands της Highlite θα σας δώσει ο Κώστας Πουλής της Sivko Electronics

Επαφή
SivkoElectronics

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση