Διαφήμιση
Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015 23:39

Εφυγε ο θρυλικός Doug Sax

Ο Doug Sax ήταν ένας θρύλος του Mastering και των τεχνικών του, ένας direct-to-disc πιονέρος και μεγάλος λάτρης του αναλογικού ήχου και του λυχνιών. Αλλωστε έχει μείνει στην ιστορία το T-shirt που συνήθιζε να φοράει στις αρχές της ‘επανάστασης’ του CD το οποίο έγραφε "Stop the Digital Madness" και ο ίδιος βροντοφώναζε με κάθε τρόπο ότι δεν μπορεί να ‘περάσει’ στο CD αυτό που υπάρχει στις αναλογικές ταινίες (αναφερόμενος στην ψηφιακή έκδοση των LP που ο ίδιος είχε κάνει mastering). O Doug Sax ήταν (συν)ιδρυτής της Sheffield Labs (μαζί με τον πιανίστα Lincoln Mayorga) και ιδρυτής του The Mastering Lab. Επίσης ήταν ο αγαπημένος μηχανικός κοπής για πολλούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι ‘φανατικοί’ θαυμαστές του Pete Townshend και Roger Waters.

Το να απαριθμήσει κανείς τις διακρίσεις και ειδικά τις δουλειές του Doug Sax θα χρειαστούν πολλές σελίδες, όμως ας εστιάσουμε στις κυριότερες που είναι το Technical Grammy του 2004 για το καλύτερο 5.1 Surround Sound Album για λογαριασμό των Genius Loves CompanyΑκολούθησε άλλο ένα βραβείο Grammy το 2005 για άλμπουμ της χρονιάς των Genius Loves Company.
Επίσης είχε 6 υποψηφιότητες για τα TEC Award εκ των οποίων κέρδισε τις δυο, μια το 2002 για το άλμπουμ Look of Love, της Diana Krall και άλη μια το 2005 για το δίσκο των Genius Loves Company και Ray Charles. Επίσης ήταν κάτοχος του Lifetime Honorary Membership Award του AES (Audio Engineer Society).

Οσον αφορά τις δουλειές που είχε κάνει ο Doug Sax ως Mastering Engineer αυτές ήταν οι εξής (με χρονολογική σειρά):

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση