Διαφήμιση
Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2015 18:31

4K scaler-switchers από την Calibre

Η Calibre ανακοίνωσε το λανσάρισμα των νέων 4K scaler-switchers της στην επερχόμενη έκθεση InfoComm του Ορλάντο (13-19 Ιούνίου). Η νέα σειρά ονομάζεται HQUltra και περιλαμβάνει high-speed 4K scaler-switchers, οι οποίοι ενσωματώνουν την τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας ASIC και υπόσχονται την ταχύτερη απόδοση στον κόσμο από μονοκάναλο 4K presentation switching. Σημειωτέον ότι ο 4K scaler switchers HQView625 της Calibre διατίθεται και ως Kramer VP-796 (επίσης θα κάνει ντεμπούτο στην επερχόμενη InfoComm) καθώς οι δυο εταιρίες (Calibre-Kramer) συνεργάζονται επισήμως, υπό τον τίτλο ‘Powered by Calibre’.

Το εν λόγω μοντέλο (HQView625) υποστηρίζει 4K ανάλυση και διαθέτει 8 εισόδους εικόνας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται HDMI, Display Port, HDBaseT, VGA, Composite και θύρα DVI-U. Περιλαμβάνονται επίσης 3 ταυτόσημες έξοδοι: μια HDBaseT και δυο HDMI 2.0.
Tο επόμενο μοντέλο της σειράς είναι ο HQView770 / Kramer VP-798, που είναι ακόμα πιο ισχυρός και περιλαμβάνει λειτουργία pixel-accurate downscaling που απευθύνεται σε LED videowalls. Ο HQView770 περιλαμβάνει έναν βελτιστοποιημένο LED scaling αλγόριθμο που αναπτύχθηκε από την ίδια την Calibre. Οι εν λόγω scaling αλγόριθμοι χρησιμοποιούνται σε όλη τη σειρά για να παράξουν υψηλής ευκρίνειας εικόνες 4K από HD περιεχόμενο.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tim Brooksbank, πρόεδρος της Calibre, η σειρά HQUltra είναι το αποτέλεσμα ενός 4 ετούς προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης που εφάρμοσε η Calibre, προκειμένου να αναπτύξει και να παράξει μια προηγμένη και ολοκληρωμένη video scaling τεχνολογία. Ετσι, η Calibre χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας HQUltraFast που εφάρμοσε στη νέα της σειρά HQUltra πέτυχε ιδιαίτερα σημαντικές επιδόσεις όσον αφορά την ταχύτητα του switching μεταξύ των καναλιών εισόδου, η οποία ανέρχεται στα 0.25 του δευτερολέπτου. Την ίδια στιγμή τα ταχύτερα από τα ανταγωνιστικά προϊόντα είναι σαφώς πιο ‘αργά’ με στάνταρ επιδόσεις κοντά στα δυο ή στα τρία δευτερόλεπτα.

Αναφορικά με το image black time των 0.1 seconds, ο Brooksbank επισήμανε ότι αυτή είναι μια επίδοση που καθιστά τη σειρά HQUltra ένα πραγματικό προϊόν killer στην αγορά, ενώ τονίζει ότι πρέπει να το δεί κανείς για να πιστέψει την απίστευτη αυτή ταχύτητα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο δικτυακό τόπο της Calibre, αλλά και στην εταιρία Audigys που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της Calibre στη χώρα μας…

Επαφή
Audigys

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση