Διαφήμιση
Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2009 14:25

Καθιερώνεται το HDCAM-SR στην Ευρώπη

Η Sony Professional ανήγγειλε μια σημαντική τάση ανόδου στις πωλήσεις των κασετών HDCAM SR στην Ευρώπη. Από το 2003 έχουν πωληθεί πάνω από 250.000 κασέτες στην γηραιά ήπειρο, απόδειξη του πόσο έχει διεισδύσει η κασέτα HDCAM SR στην αγορά των high-end εταιρειών post production. Στα έξι χρόνια που ακολούθησαν από την παρουσίασή του στην αγορά, το HDCAM SR έγινε το standar πρότυπο για την μεταφορά high-end και high definition (HD) προγραμμάτων, διαφημιστικών spot και ταινιών.
Η επέκταση της σειράς των καμερών HDCAM SR, ιδιαίτερα με την τελευταία κυκλοφορία της SRW-9000 τον Απρίλιο του 2009, αποδεικνύει ότι η Sony Professional τηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το φορμά HDCAM SR. Η Bérangère Lanza, Διευθύντρια Marketing για την Ευρώπη της Sony Professional Media, δήλωσε: «Η έλευση των φορμά που βασίζονται σε αρχεία δεδομένων ήταν μια επανάσταση για το high-end post production, αλλά το γεγονός ότι παρατηρούμε τις πωλήσεις κασετών στην Ευρώπη αυξάνονται συνεχώς αποδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που ακόμα διαδραματίζει στο χώρο η κασέτα. Πιστεύουμε ότι όσοι ασχολούνται με την μετάδοση σήματος εικόνας, αλλά και οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες επιθυμούν μια ευέλικτη λύση η οποία να συνδυάζει τα προτερήματα και την ευκολία τόσο της κασέτας όσο και των ψηφιακών αρχείων στη ροή της εργασίας. Η Sony Professional είναι στη θέση να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη και να προμηθεύσει τον πελάτη με αυτό ακριβώς που επιθυμεί.»
Η Sony Professional έχει κατασκευάσει την κασέτα HDCAM SR σύμφωνα τις απαιτήσεις του φορμά HDCAM SR, από την καταγραφή –η SRW-9000 είναι η πρώτη κάμερα κασέτας HDCAM SR σε μια συσκευή– μέχρι την διαδικασία αρχειοθέτησης. Οι επερχόμενες αναβαθμίσεις της SRW-5800 VTR θα επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες του πελάτη, αφού θα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό διεργασιών κασέτας ταινίας και ψηφιακών αρχείων, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Η παρουσίαση στις αρχές του 2010 ενός συστήματος διαχείρισης της ροής εργασίας του HDCAM SR, το οποίο θα είναι βασισμένο σε ψηφιακά αρχεία, θα δώσει ώθηση στην χρήση κασέτας αφού θα συνυπάρχουν και τα δύο συστήματα ροής εργασίας. Έτσι, ο χρήστης ο οποίος θέλει να επωφεληθεί από τις εκτεταμένες δυνατότητες που προσφέρει το HDCAM SR ως φορμά, θα μπορεί να χρησιμοποιεί την κασέτα ή τη μνήμη, ή ένα συνδυασμό τους.
Η Bérangère Lanza, Διευθύντρια Marketing για την Ευρώπη της Sony Professional Media, πρόσθεσε: «Για high end παραγωγές κοινωνικού περιεχομένου, όπου η αποτελεσματική ροή της εργασίας είναι απαραίτητη για να καλυφθούν τα κόστη και τα χρονικά περιθώρια της παραγωγής, πιστεύουμε ότι η κασέτα θα παραμείνει η κύρια επιλογή για τους πελάτες μας, για αποθήκευση και αρχειοθέτηση. Επίσης για προγράμματα που έχουν σχέση με ντοκιμαντέρ και με τη φύση, η ασφάλεια που προσφέρει η κασέτα μάλλον την καθιστά το περισσότερο προτιμώμενο μέσο καταγραφής.»
Η σειρά BCT των compact κασετών HDCAM SR της Sony Professional αποτελούν βασικό συστατικό της στρατηγικής της εταιρείας όσον αφορά το φορμά HDCAM SR. Η ευρεία γκάμα κασετών SR συμβολίζει την δέσμευση της Sony να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το επαγγελματικό (Β2Β) τμήμα της Sony Hellas, ή επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.sony-europe.com

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση