Διαφήμιση
Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2009 12:54

159 Shows με τους Coldplay η XL Video

Οι Coldplay ολοκλήρωσαν την παγκόσμια περιοδεία τους «Viva La Vida world tour» παίζοντας σε στάδια της Ευρώπης και της Βρετανίας.
Η γνωστή rental εταιρία εξοπλισμού εικόνας, XL Video, προμήθευσε και στα 159 shows του γκρουπ ανά τον κόσμο, όλες τις LED οθόνες μεσαίας και υψηλής ανάλυσης που χρησιμοποιήθηκαν, όλους τους Catalyst και Hippotizer digital media servers, τα σφαιρικά συστήματα προβολής, τις κάμερες, τα IMAG PPU και 17 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό εικόνας.
Η XL εξοπλίζει τους Coldplay με video εξοπλισμό για 3η συνεχόμενη περιοδεία («Viva La Vida world tour»), η οποία μάλιστα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2008 και ολοκληρώθηκε τώρα.
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα εξής:
550 τμ F30 SMD screen, δυο (δεξιά και αριστερά) πλευρικές οθόνες Lighthouse L7, με την καθεμιά να αποτελείται από 28 panels σε portrait format για τα στάνταρ μεγέθους venues, τα οποία διευρύνονταν σε 108 panels όταν η μπάντα έπαιζε σε στάδια της χωρητικότητας του Wembley και του ολυμπιακού σταδίου του Μονάχου. Επίσης χρησιμοποίησαν και 3 delay screens στο πίσω τμήμα των γηπέδων, τα οποία αποτελούνταν από 20 x R7 panels.

IMAG

Ο Video director Andy Bramley χρησιμοποιούσε δυο επιπλέον κάμερες στα Live που έδιναν σε στάδια, αυξάνοντας τον αριθμό των καμερών στις 6 συνολικά, ενώ υπήρχαν και 2 επιπλέον robo cams στο stage.
Το μίξερ εικόνας που χρησιμοποιήθηκε ήταν το GV Kayak mixer με το Magic DVE effects unit onboard, ενώ η μίξη του IMAG οδηγήθηκε και στις δυο πλευρικές οθόνες.

Μπάλες – επιφάνειες προβολής 360 μοιρών
Σημαντικό ρόλο ως σκηνικό και επιφάνεια προβολής ταυτόχρονα, έπαιξαν οι συνολικά 7 σφαιρικές μπάλες που αναρτήθηκαν με μοτέρ της Kinesys. Ουσιαστικά κάθε μια από αυτές αποτέλεσε μια επιφάνεια προβολής 360 μοιρών. Την προβολή εικόνας στις μπάλες ανέλαβαν οι προτζέκτορες Christie 20K Roadster, ενώ στις μεγαλύτερες μπάλες, εικόνα πρόβαλαν οι Barco CLM R10. Το εικονοσήμα έτρεχε μέσω οπτικής ίνας, γεγονός επίσης καινοτόμο για τέτοιου είδους περιοδεία.

Media Servers και Ελεγχος
Το περιεχόμενο που προβλήθηκε στις συναυλίες του γκρούπ είχε ανάλυσης της τάξεως των 1400 x 1050 pixels και έτρεξε μέσα από 8 Hippotizer digital media servers, οι οποίοι ελέχθηκαν μέσω μιας grandMA light.
Η XL Video τη φετινή χρονιά προμήθευσε με εξοπλισμό εικόνας, μια σειρά από καλλιτέχνες και μπάντες υψηλότατου διαμετρήματος, όπως οι Coldplay, U2, Oasis, Depeche Mode, Take That και Kings of Leon μεταξύ άλλων.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο δικτυακό τόπο της εταιρίας

Επαφή
XL Video, www.xlvideo.tv

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση