Διαφήμιση
Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2009 12:13

360 μοίρες LED Barco ειδικά για τους U2

Οταν ονομάζεσαι U2 οι μεγάλοι κατασκευαστές δημιουργούν αποκλειστικά για σένα προϊόντα που θέλεις κομένα και ραμένα στα μέτρα σου. Αυτό ακριβώς έκανε και η Barco δημιουργώντας μια πρωτοποριακή LED οθόνη για την παγκόσμια περιοδεία των U2 που ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου από το στάδιο Κάμπ Νού της Βαρκελώνης όπου το συγκρότημα έπαιξε μπροστά σε 90.000 Ισπανούς.
Η LED οθόνη της Barco έχει κυκλικό σχήμα 360 μοιρών και περιβάλλει το συγκρότημα που παίζει Live. Αυτό είναι άλλωστε και το concept της φετινής περιοδείας των U2 η ονομάζεται “360 tour’ δανειζόμενη τη θέαση 360 μοιρών που προσφέρει η LED οθόνη της Barco.
Ταυτόχρονα η οθόνη, αλλάζει συνεχώς σχήματα κατά τη διάρκεια του Live ανάλογα με τις ανάγκες της σκηνοθεσίας και του performing της μπάντας. Η οθόνη που έχει τεράστια κυριολεκτικά επιφάνεια, αποτελείται από 500,000 pixels αποτελώντας με διαφορά τη μεγαλύτερη LED οθόνη που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε Live.
Το stage και τα σκηνικά που θυμίζουν διαστημικό σταθμό κατασκευασμένο από τη NASA, στην πραγματικότητα έχει σχεδιαστεί από τους Willie Williams και Mark Fisher που συνεργάζονται εδώ και χρόνια με τους U2, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι οι δυο τους συνεργάστηκαν μεθοδικά με τον Chuck Hoberman της Barco προκειμένου να μεταφέρουν το σχέδιο της οθόνης των 360° από το χαρτί στην πραγματικότητα.
Για την οθόνη η Barco χρειάστηκε περισσότερα από μισό εκατομμύριο transformable LED pixels (FLX). Η οθόνη έχει ύψος 24 μέτρα και διάμετρο 16 μέτρα και είναι δυνατή η αλλαγή του σχήματός της πρός όλες τις κατευθύνσεις.
Αυτή είναι η 5η φορά που η Barco συνεργάζεται με τους U2 για την υλοποίηση του οπτικού μέρους μιας περιοδείας τους. Μακάρι η τουρνέ των U2 να έρθει και στα μέρη μας...

Επαφή
Telmaco, www.telmaco.gr, www.barco.com

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση