Διαφήμιση
Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2009 12:27

Αποφάσεις και πρόστιμα από το ΕΣΡ

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Power Radio 93,5» του νομού Ροδόπης για παράλειψη υποβολής υπεύθυνης δήλωσης για το χαρακτήρα του προγράμματος. Επιπλέον, η ποινή της οριστικής διακοπής με παράλληλη ανάκληση της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας αποφασίστηκε για το ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Πύλη» του νομού Δωδεκανήσου για παράλειψη υποβολής υπεύθυνης δήλωσης για το χαρακτήρα του προγράμματος.
Εγκρίθηκε η μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού «Kiss FM» (πρώην Αντέννα 4 FM stereo) του νομού Μαγνησίας.
Κατά τα λοιπά, με υπόδειξή του προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, το ΕΣΡ συνιστά οι ηθοποιοί που μετέχουν σε τηλεοπτικές σειρές και εμφανίζονται να οδηγούν αυτοκίνητο, μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα, να μην εμφανίζονται ότι παραβαίνουν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, μετά τη συζήτηση στην ολομέλεια του Συμβουλίου σχετικά με τη μέτρηση της πολιτικής πολυφωνίας, αποφασίστηκε:
-Να συνεχιστεί η μέτρηση της πολιτικής πολυφωνίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και να δημοσιοποιείται ο έλεγχος για την επιβολή κυρώσεων κάθε μήνα, όπως δηλαδή ισχύει ως σήμερα. Μειοψήφισε ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που πρότεινε η δημοσιοποίηση να γίνεται ανά δίμηνο.
-Να γίνεται μέτρηση της παρουσίασης, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, πολιτικών προσώπων και φορέων και η σχετική δημοσιοποίηση να γίνεται ανά τρίμηνο.
-Για τη μέτρηση αυτή και για πιο αντικειμενική κρίση αποφασίστηκε να διατεθεί και δεύτερος υπάλληλος του ΕΣΡ.
-Στο πλαίσιο της σκέψης για επέκταση της μέτρησης της πολιτικής πολυφωνίας, πέρα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, και σε πολιτικές και ειδησεογραφικές εκπομπές, αποφασίστηκε η διάθεση χρημάτων για αγορά σύγχρονων μηχανημάτων.
Τέλος, το ΕΣΡ αποφάσισε κάθε βδομάδα να καλεί σε ακρόαση από μία επιτροπή δεοντολογίας των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση