Διαφήμιση
Δευτέρα, 17 Νοέμβριος 2008 13:21

Ετοιμος ο τηλεοπτικός σταθμός RED στη Ρόδο

Το έργο αφορά στη μελέτη, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση εκ μέρους της Ariston BTS. Ο RED είναι ένας σταθμός γενικού προγράμματος, με ιδιαίτερη όμως έμφαση στο δημοσιογραφικό κομμάτι. Αποτελεί ίσως τον πρώτο πραγματικά tapeless σταθμό, σε αυτό το μέγεθος, στην Ελλάδα. Το format εγγραφής είναι XDCAM και ο σταθμός είναι σχεδιασμένος σύμφωνα με το πρότυπο SDI με ενσωματωμένο ήχο.
Ο RED χρησιμοποιεί ευρέως λύσεις VSN (ingest, MAM, Newsroom Automation & Playout, TX Playout) και είναι ο πρώτος σταθμός που χρησιμοποιεί αποκλειστικά APPLE για editing και γραφικά. Το baseband τμήμα του σταθμού είναι βασισμένο στην EVERTZ (πλήρως εφεδρικό router XENON, κονσόλα ροής QMC που ελέγχεται από το MATIC της VSN, SPG, 2MULTIVIEWERS), interfaces της CRYSTAL VISION και studio εξοπλισμό από τη SONY (DFS-800 & DXC-55).
Σχολιάζοντας, ο Γενικός διευθυντής του σταθμού κος Αντώνης Μαρτίνης ανέφερε: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα τηλεοπτικό σταθμό 24ωρης εκπομπής, που να καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου και όχι μόνο της Ρόδου. Το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο κυρίως λόγο των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην πληροφόρηση, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο με τη συνδρομή μας με το REUTERS, όσο και σε τοπικό επίπεδο με ανταποκριτές στα περισσότερα νησιά- αλλά και στην Αθήνα. Επιλέξαμε την ευρεία χρήση αυτοματισμών ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα κόστη λειτουργίας, έχοντας παράλληλα αυξημένη ευελιξία. Για το λόγω αυτό επιλέξαμε αναγνωρισμένους κατασκευαστές (EVERTZ, SONY, VSN) και εμπιστευτήκαμε το έργο σε μια εταιρεία που μπορούσε να το φέρει σε πέρας με επιτυχία όχι μόνο την εγκατάσταση, αλλά και τη παρακολούθηση και συντήρηση του συστήματος.»

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ariston BTS

Επαφή
Ariston BTS, τηλ.: 210 9810030, www.aristonbts.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση