Διαφήμιση
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2023 20:36

Οδηγός επισκέπτη για την ISE 2023

Παρότι η πρώτη έκθεση ISE που έλαβε χώρα μετά την πανδημία ήταν πέρυσι, σηματοδοτώντας και το ντεμπούτο της έκθεσης στη Βαρκελώνη, εντούτοις η φετινή ISE 2023 είναι αυτή με την οποία η διοργάνωση επιστρέφει στην κανονικόητα ως ένα full scale event, ενώ οι προοπτικές για τις επόμενες χρονιές είναι ακόμα πιο αισιόδοξες.

 Το aLive παραθέτει έναν συνοπτικό οδηγό εκδηλώσεων, event και πραγμάτων που αξίζει να προσέξετε, να δείτε και να επισκεφθείτε από κοντά, καθώς τους κυριότερους νεωτερισμούς της φετινής διοργάνωσης. Οσον αφορά τα προϊοντικά highlite, από την ενημέρωση που έχουμε απο τις εταιρίες που θα συμμετέχουν, αναμένεται να είναι πολλά, όμως γι’ αυτά θα σας γράψουμε είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες, κατά τη διάρκεια της έκθεσης…

1.000 εκθέτες και ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον...
Οι διοργανωτές της Integrated Systems Events ανακοίνωσαν ότι περισσότεροι από 1000 εκθέτες θα συμμετέχουν στη φετινή έκθεση, καθιστώντας τη ως τη μεγαλύτερη έκθεση ISE που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχει και άφθονος χώρος και χρόνος προκειμένου η έκθεση να αναπτυχθεί περαιτέρω από το 2024 και μετά.
Είναι σαφές ότι, μετά την εξαιρετική επιστροφή του 2022, η ISE 2023 διαμορφώνεται σε ένα κορυφαίο γεγονός για τον κλάδο, με πληθώρα νέων τεχνολογιών και πρωτοποριακών συνεδριών.

«Πόσο καινοτόμος είναι η βιομηχανία AV;»
Η φετινή κεντρική ομιλία του Fran Chuan της InnoQuotient πραγματοποιείται την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με κεντρικό θέμα «Πόσο καινοτόμος είναι η βιομηχανία AV;» – και μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει και τα αποτελέσματα της έρευνας Culture of Innovation 2023 της ISE, χρησιμοποιώντας το ‘εργαλείο’ InnoQuotient.
Εκατοντάδες εταιρείες συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα, η οποία θα εντοπίσει τα δυνατά σημεία, καθώς και τυχόν κενά στην AV βιομηχανία, προκειμένου να παρέχει καθοδήγηση στον κλάδο ώστε να οικοδομήσει μια πιο ολοκληρωμένη κουλτούρα και να αποτελέσει έναν πιο καινοτόμο οργανισμό...

Η δυναμική των συνεδρίων και η υποστήριξη της Shure…
Η Shure επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της ως Συνεργάτης Audio Conference για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τον Tuomo Tolonen της Shure να εκδηλώνει τον ενθουασιαμό της εταιρίας όχι μόνο ως Platinum χορηγός, αλλά και ως αποκλειστικός Audio Conference συνεργάτης για δεύτερη συνεχή χρονιά, τονίζοντας παράλληλα ότι η ISE είναι η πιο σημαντική έκθεση – συνέδριο στην βιομηχανία AV καθώς συγκεντρώνει όλους τους κορυφαίους του κλάδου και της αγοράς σε μια εκδήλωση. Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε, «κάθε λεπτομέρεια του ήχου πρέπει να είναι τέλεια και να λειτουργεί άψογα, και γνωρίζουμε ότι το Digital Wireless Portfolio μας δεν θα σας απογοητεύσει».

Audio Demo Rooms
Τα Audio Demo Rooms είναι ένα νέο concept της ΙSE. Θα βρίσκονται στο Hall 8.0, και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία για ακροάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε ελεγχόμενους και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κατασκευαστή για όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες ακρόασης.
Οι συμμετέχοντες που έχουν έως τώρα ανακοινωθεί είναι οι AED Group, Coda Audio, d&b audiotechnik, Holoplot, Martin Audio, Pioneer και Void Acoustics. Το πρόγραμμα των ακοράσεων μπορείτε να το δείτε στο site της εταιρίας ώστε να προγραμματίσετε τις επισκέψεις και το χρόνο σας.

Νέα Ζώνη στο Hall 6
Ντεμπούτο θα κάνει φέτος και μια νέα ζώνη στο Hall 6. Πρόκειγια για την Content Production & Distribution Zone που θα περιλαμβάνει μια σειρά από διαφορετικά εκθέματα αναφορικά με την παραγωγή και διανομή περιεχομένου. Εκεί θα παρουσιαστούν όλα τα νεότερα στις τεχνολογίες μετάδοσης, συνδυαστικά με ένα πρόγραμμα συνεντεύξεων. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων, το Content Studio θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Unreal Engine προβάλλοντας «ζωντανή» παραγωγή περιεχομένου και μεταπαραγωγή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Στον εν λόγω χώρο, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν ζωντανά, πώς χρησιμοποιούνται καινοτόμες κάμερες 360 μοιρών αλλά και να δοκιμάσουν οθόνες και διακομιστές πολυμέσων, ακουστικά VR και εικονικά σετ, κάμερες και εξοπλισμό παρακολούθησης, video και production switchers και λύσεις δικτύωσης, καθώς και εξοπλισμό ήχου όπως ηχεία και κονσόλες.

Entry Voucher…
Μια καινοτομία της φετινής έκθεσης είναι ότι η είσοδος στην έκθεση ISE 2023 είναι δυνατή μόνο μέσω της ομώνυης εφαρμογής (ISE 2023 app) της εκδήλωσης που σπονσοράρεται από την KNX (που αποτελεί και Show Partner). Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή για να αποκτήσουν πρόσβαση στο προσωπικό τους ψηφιακό κουπόνι εισόδου, ενώ θα υπάρχουν και σημεία σάρωσης για εκτυπωμένα badge.
Επίσης, οι παρευρισκόμενοι μπορούν να συντονιστούν στο Rise TV για να παρακολουθήσουν τα γεγονότα της ημέρας ή να απολαύσουν τα highlite της έκθεσης. Μεταξύ άλλων λειτουργιών, το Networking tool επιτρέπει στους επισκέπτες να στέλνουν μηνύματα σε άλλους «ενεργοποιημένους» επισκέπτες και να κάνουν συνδέσεις μεταξύ τους.

TECH HUB και διάδραση με την πόλη της Βαρκελώνης
Χάρη σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιεχομένου για την ISE 2023, οι επισκέπτες έχουν πολλά να εξερευνήσουν και έξω από την έκθεση. Πιο συγκεκριμένα, η ISE χρηματοδοτεί το Llum BCN, ένα φεστιβάλ τεχνών, το οποίο λαμβάνει χώρα στην πόλη από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου. Οι παρευρισκόμενοι μπορούν να βγουν έξω μόλις νυχτώσει και να απολαύσουν το θέαμα, καθώς η αστική γειτονιά Poblenou μεταμορφώνεται από προβολές μεγάλης κλίμακας και οθόνες AV που δημιουργούνται από τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες και φοιτητές.

Παγκόσμιο Συνεδριο IOT Solutions World Congress
Από 31 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται το Συνεδριο IOT Solutions World Congress (IOTSWC) που αποτελεί την μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση αφιερωμένη στον μετασχηματισμό της βιομηχανίας μέσω νέων τεχνολογιών. Στο εν λόγω συνέδριο έχουν πρόσβαση όλοι οι συμμετέχοντες στην ISE 2023.
Φέτος, το συνέδριο θα εστιάσει στη νέα βιομηχανία 5.0, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε οι μηχανές να είναι ικανές να εκτελούν διαδικασίες όπως αυτές που εκτελούνται από την ανθρώπινη σκέψη.

Smart Building Conference
Το Συνέδριο Smart Building Conference επιστρέφει στο ISE στις 31 Ιανουαρίου 2023 με μια γεμάτη ατζέντα που περιλαμβάνει τα σημαντικότερα ζητήματα που επηρεάζουν έναν τομέα που διέρχεται από τεράστιες αλλαγές.
Η πανδημία έχει υπογραμμίσει τη σημασία της υγείας και της ασφάλειας στα κτίρια και, καθώς τα κτίρια γραφείων και λιανικής ανοίγουν ξανά, η παροχή ψυχικής ηρεμίας και εμπιστοσύνης σε εργαζόμενους και επισκέπτες αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι εταιρικοί ενοικιαστές αναγκάστηκαν να επανεξετάσουν τον τρόπο λειτουργίας των κτιρίων. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις στην τεχνολογία έξυπνων κτιρίων αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, ιδιαίτερα σε τομείς όπως ο αυτοματισμός και η απομακρυσμένη κατεύθυνση.
«Αν ήμουν integrator συστημάτων, δεν θα έχανα αυτό το συνέδριο», δήλωσε ο Bob Snyder, Πρόεδρος του Συνεδρίου και Αρχισυντάκτης στο Channel Media. «Είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουμε το δομημένο περιβάλλον και πώς αλλάζει. Το να αγνοείς πώς τα γραφεία, τα σπίτια, τα κτίρια, ακόμη και οι πόλεις γίνονται έξυπνα, είναι σαν να πιλοτάρεις ένα αεροσκάφος και να αγνοείς τον καιρό. Υπάρχουν εξαιρετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στις οποίες μπορείτε να πλοηγηθείτε. Και όλα αυτά θα τα ακούσετε από στελέχη που έχουν ήδη κάνει αυτό το ταξίδι».

Επτά (7) ακόμα Συνεδρια
Το Smart Building Conference 2022 αποτελεί μέρος ενός πλούσιου προγράμματος επτά συνεδρίων που πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.
Αυτό περιλαμβάνει επίσης το Digital Signage Summit, Control Rooms Summit, Smart Workplace Summit, Digital Learning Summit, Live Events Summit και Superyacht Technology Summit.

Οκτώ (8) Τεχνολογικές Ζώνες σε 5 Halls
Εκτός όλων των παραπάνω, η κυρίως έκθεση ISE 2023 θα εκτείνεται σε 8 ζώνες τεχνολογίας σε 5 αίθουσες. Στη φετινή εκδήλωση, το ISE και οι συνιδιοκτήτες του AVIXA και CEDIA πρόκειται να προσφέρουν συναρπαστικές λειτουργίες εκπομπής και εμπλουτισμένες ευκαιρίες μάθησης για να δημιουργήσουν ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε τόσο για το κανάλι AV όσο και για τους τελικούς χρήστες. Το ISE 2023, πραγματοποιείται στο Fira Barcelona Gran Via, 31 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2023. Δείτε την αποκλειστική μας συνέντευξη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ISE Mike Blackman εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά θα βρείτε στη σελίδα της ISE… Τα συνέδρεια που θα λάβουν χώρα στα πλαίσια της ISE μπορείτε να τα βρείτε εδώ...

Επαφή
ISE

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση