Διαφήμιση
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2023 17:35

HERCA: ένας πρώτος απολογισμός

Από την Ελληνική Ένωση Εταιριών Ενοικίασης Εξοπλισμού Εκδηλώσεων (HERCA) λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου που μας ενημερώνει για τις έως τώρα δράσεις και τα επιτεύγματά της…

Δελτίο τύπου - HERCA
«Η αρχή του 2023 βρίσκει τον κλάδο της ενοικίασης εξοπλισμού να ανακάμπτει από τη λαίλαπα των τελευταιών ετών και να πιάνει το νήμα από το σημείο που βρισκόταν προ κορονοϊού, με ότι θετικά αλλά και αρνητικά αυτό συνεπάγεται. Η HERCA είναι το new entry στην αγορά που δεν υπήρχε προ κορονοϊού και φιλοδοξεί με σταθερά βήματα και ενέργειες να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί ο κλάδος και να βάλει υγιείς βάσεις.

Η πανδημία ώθησε τις εταιρίες ενοικίασης εξοπλισμού να επισπεύσουν τη δημιουργία συνδέσμου που να υπερασπιστεί συνολικά τον κλάδο και να τον βοηθήσει να έχει ύπαρξη και θέση στην επόμενη μέρα. Και σε αυτό η HERCA, αν και νεοσύστατη, ανταπεξήλθε ουσιαστικά και καίρια - με πληθώρα επιστολών προς όλα τα αρμόδια Υπουργεία για όλα τα θέματα που προέκυψαν και έχρηζαν παρέμβασης, με τηλεδιασκέψεις με υπουργούς και γραμματείς υπουργείων και με σημαντικές πρωτοβουλίες για συνεννόηση και κοινή γραμμή όλων των συγγενών συνδέσμων του ευρύτερου χώρου των events και της ψυχαγωγίας.

Παράλληλα στο διάστημα αυτό, η Ένωση επικύρωσε την ταυτότητα του αντικειμένου ως μέλους του θεματικού τουρισμού με την ένταξή της στον ΣΕΤΕ, ενώ επιδίωξε και κατάφερε τη σύνδεση με τα κύρια επιμελητήρια στα οποία υπάγονται τα μέλη της, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό, έχοντας πλέον δυνατούς συμμάχους στην υλοποίηση των στόχων της.

Έχοντας ως κύριο στόχο το σήμα της HERCA να αποτελέσει σήμα ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν τα μέλη, εξαρχής τέθηκαν κριτήρια για την ένταξη των μελών στην Ένωση, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ότι για να είναι κάποια εταιρία μέλος της θα πρέπει οι σχέσεις της με το κράτος να είναι διαφανείς και να ασπάζεται τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και του ορθού επιχειρείν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εργασιακές σχέσεις και τα θέματα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα για τα εργασιακά, στις πρόσφατες συνομιλίες με το κράτος για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας έγινε για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο ότι οι παθογένειες του συστήματος που κλείνουν το μάτι στη μαύρη εργασία είναι ώρα να διορθωθούν, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η φύση της δουλειάς που επιβάλλει ελαστικότητα πάντα εντός των πλαισίων της νομιμότητας. Οι εταιρίες που αποτελούν τη HERCA είναι στην ίδια πλευρά με τους εργαζόμενούς τους, έχουν τις ίδιες επιθυμίες και απόψεις για την εργασία και την ανταμοιβή της και παλεύουν για το ίδιο ζητούμενο, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των έργων για την ασφάλεια των εμπλεκόμενων μερών, των εργαζόμενων και του κοινού, η HERCA βρίσκεται σε συνομιλίες με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, προκειμένου να υλοποιηθεί ένας κανονισμός που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές ασφάλειας που πρέπει να πληρούν όλα τα έργα. Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου, αφού ενημερώθηκε για τις αρχές και  τους σκοπούς της Ένωσης, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την υλοποίηση του κανονισμού και δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός στο σημαίνον αυτό εγχείρημα.

Στο προσεχές μέλλον, η Ένωση σκοπεύει να συμβάλλει από τη θέση της στην ανάδειξη της χώρας ως δυνατού παίκτη στην προσέλκυση events από το εξωτερικό. Με πρωτοβουλίες και συμπράξεις με άλλους φορείς που κατεξοχήν εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει η πεποίθηση ότι θα πρέπει να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην προβολή των δυνατοτήτων της χώρας στη διοργάνωση και υλοποίηση events μεγάλης κλίμακας και να καλυφθεί το διαπιστωμένο κενό που υπάρχει στην προώθηση τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς με κυριότερο τον ΕΟΤ που δεν εντάσσει σε καμία δράση του αυτό το δυνατό χαρτί του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

 Στα εσωτερικά της τώρα, η HERCA μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο λειτουργίας της, παγιώνει τον αριθμό των εταιριών-μελών που την ακολουθούν, οι οποίες, μέσω των εσωτερικών ζυμώσεων και επαφών, ασπάζονται τις αρχές της Ένωσης και συμπράττουν στην προσπάθεια υλοποίησης του σήματος ποιότητας HERCA, το οποίο αναγνωρίζουν ότι σε λίγο καιρό με τις ενέργειες που ήδη έχουν ξεκινήσει, θα αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις υπηρεσίες τους.

Επιπλέον, έχοντας ολοκληρώσει το σχήμα λειτουργίας της για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που θέλει να προσφέρει στα μέλη και οι οποίες περιλαμβάνουν την καθημερινή λειτουργία γραμματείας για τα αιτήματά τους, καθώς και φοροτεχνικό και νομικό σύμβουλο και έχοντας συγκεντρώσει το απαραίτητο αποθεματικό, το Διοικητικό Συμβούλιο βρέθηκε πρόσφατα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μείωση της συνδρομής για το 2023 της τάξης του 30%.

Η HERCA, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει και με σταθερά και σωστά βήματα να αλλάξει το τοπίο όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα στον κλάδο..

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της HERCA…

Επαφή
HERCA

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση