Διαφήμιση
Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2019 12:18

Avanti(s) Allen & Heath

Η νέα Avantis αποτελεί όπως είπαμε την 3η σειρά ψηφιακών μίξερ της Allen & Heath που βασίζονται στην XCVI FPGA engine της εταιρίας και ήρθε για να καλύψει το κενό μεταξύ της κορυφαίας σειράς dLive και της σειράς SQ. Πρόκειται για μια compact ψηφιακή κονσόλα με εντελώς διαφορετική αισθητική από τις άλλες σειρές της εταιρίας, καθώς διαθέτει νέο σχεδιασμό και χρησιμοποιεί μεταλλικό σασί υψηλής ακαμψίας και ανθεκτικότητας και παράλληλα είναι αρκετά ελαφριά για τον όγκο και την κατηγορία της.
Φυσικά λειτουργεί στα 96kHz και όσον αφορά τις δυνατότητές της σε κανάλια και εξόδους, υποστηρίζει 64 κανάλια και 42 bus πλήρως διαμορφώσιμα από τον χειριστή. Στην επιφάνεια εργασίας κυριαρχούν οι δυο Full HD οθόνες αφής (η ύπαρξη των οποίων, σύμφωνα με τον Andy Bell υπεύθυνο του R&D της Allen & Heath, ‘ξεκλειδώνει’ νέες προοπτικές και δυνατότητες που τους οδήγησαν στην ανάπτυξη του Continuity UI), ενώ παράλληλα η κονσόλα είναι σε ‘ανοικτή γραμμή’ με τη σειρά ναυαρχίδα dLive της εταιρίας, καθώς υποστηρίζει εκτεταμένες I/O δυνατότητες και processing.

Φυσικές τρύπες
Από ‘φυσικές τρύπες’ (ή κατά την ορολογία local I/O), η Avantis εφοδιάζεται με 12 XLR analogue inputs, 12 XLR analogue outputs, θύρες AES (Stereo In, 2x Stereo Out), δυο επιπρόσθετα I/O Ports που επιτρέπουν στην Avantis να έχει πρόσβαση στα πλεονεκτήματα ολόκληρης της γκάμας των εξωτερικών καρτών της dLive συμπεριλαμβανομένων των Dante (64x64 and 128x128), Waves, gigaACE, MADI κλπ.
Φυσικά, η Avantis είναι συμβατή με όλο το προϊοντικό οικοσύστημα της Allen&Heath, όπως τα 48 in / 16 out GX4816 audio expander, η σειρά ME Personal Mixers και IP hardware remote controllers της Allen & Heath, όλη η γκάμα εξωτερικών καρτών της dLive (όπως προαναφέραμε), προκειμένου η κονσόλα να διαμορφωθεί και να προσαρμοστεί εύκολα και άμεσα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες οποιουδήποτε Live ή εγκατάστασης.

Ο χειριστής αποφασίζει πως θα δουλέψει και όχι το μίξερ
Οσον αφορά τη λειτουργικότητα και το αναβαθμισμένο UI της κονσόλας, από την Allen & Heath αναφέρουν ότι «σε λίγα δευτερόλεπτα ο χειριστής της Avantis θα εκτιμήσει την απρόσκοπτη ροή μεταξύ των φυσικών χειριστηρίων και του on-screen software, καθώς μπορεί να χειρίζεται τα gains, τα pans μέσω rotaries και μέσω του αγγίγματος ενός soft key switch να επεμβαίνεις στο EQ ή στα δυναμικά.

Επίσης η κονσόλα υποστηρίζει το πλήρως διαμορφώσιμο FastGrab tab στο δεξί τμήμα κάθε οθόνης αφής, προσφέροντας ακόμα έναν γρήγορο και εναλλακτικό τρόπο πρόσβασης σε aux sends, EQ, compressor και FX στο κανάλι που έχει επιλέξει ο χειριστής.
Η φιλοσοφία της εταιρίας με την εν λόγω κονσόλα, είναι ότι ο χειριστής επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψει, και δεν θα του τον επιβάλλει το ίδιο το μίξερ…

Avantis dPack για ακόμα περισσότερη και εξειδικευμένη επεξεργασία
Η Avantis σε επίπεδο επεξεργασίας είναι ‘φορτωμένη’ με όλα όσα θα ζητήσετε από μια κονσόλα της κατηγορίας της. Ωστόσο, αν ζητάτε ακόμα περισσότερα, μπορείτε να αναβαθμίσετε την κονσόλα με το Avantis dPack προκειμένου να έχετε πρόσβαση σε επιπρόσθετο dLive processing, συμπεριλαμβανομένων των: Dyn8 (εως 16 instances), DEEP Compressors, Dual Stage Valve Preamp,καθώς και άλλων μοντέλων που θα προστεθούν…

Περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες της νέας Avantis θα βρείτε εδώ…
Ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για την κονσόλα, τη διαθεσιμότητά της και την τιμή της, θα σας δώσουν στη Metro Audio Systems…

Επαφή
Metro Audio Systems

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση