Διαφήμιση
Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2019 13:42

Star Wars με L-ISA

Με τη βοήθεια της immersive πλατφόρμας L-ISA της L-Acoustics η συμφωνική ορχήστρα του Colorado έδωσε στο Ντένβερ μια νέα διάσταση στο σάουντρακ του Star Wars και συγκεκριμένα του Episode V - The Empire Strikes Back που έχει την υπογραφή του οσκαρικού συνθέτη John Williams.
Την εγκατάσταση στο 1STBANK Center επιμελήθηκε η Clearwing Productions τόσο για το ηχητικό όσο και για το οπτικό κομμάτι.

Η Clearwing είναι αρκετά εξοικειωμένη με την πολυκαναλική πλατφόρμα L-ISA, αφού ήταν η πρώτη εταιρία στην Αμερική που εγκατέστησε ένα τέτοιο σύστημα. 
Αντίστοιχα, ο Aric Christensen, υπεύθυνος ήχου της συμφωνικής ορχήστρας, είχε κληθεί πρίν από αρκετό καιρό να βιώσει την εμπειρία του L-ISA σε μια άλλη παραγωγή με pop χαρακτήρα κι έτσι πείσθηκε ότι η νέα πλατφόρμα αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό για το πλούσιο μουσικό περιεχόμενο μιας συμφωνικής. Εν συνεχεία η L-Acoustics προσκάλεσε τον Christensen στο L-ISA studio στο Westlake Village, όπου τους εξήγησε τι έχει στο μυαλό του για το πώς πρέπει να ακουστεί μια συμφωνική ορχήστρα σε ένα τέτοιο φορμά.

Το σύστημα αναλυτικά...
Οσον αφορά τον εξοπλισμό που εγκατέστησε η Clearwing αυτός αποτελούνταν από 60 Kara αναρτημένα σε 5 συστοιχίες των 12 Kara έκαστο στο εμπρός τμήμα πάνω από τη σκηνή, με ακόμα δυο εξωτερικές συστοιχίες αποτελούμενες από 12 Kiva II έκαστη.
Οκτώ ακόμα Kiva II, ως double-stacked σε 4 ζεύγη, τοποθετήθηκαν κατά μήκος του πατώματος ως front fills για το κοινό, ενώ ακόμα 4 Kiva II ανά πλευρά χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη του front floor και των πλέον απομακρυσμένων θέσεων. 
Οκτώ KS28 subs, αναρτήθηκαν σε δυο καρδιοειδής συστοιχίες δίπλα στο κεντρικό Kara array, ενώ όλο το σύστημα οδηγήθηκε από LA12XLA8 και LA4X amplified controllers.
Η μίξη έγινε με τη νέα Quantum DiGiCo SD7 στο FOH, με όλους τους μουσικούς (συνολικά 85) να έχουν το δικό τους μικρόφωνο. Επίσης, όσον αφορά τις εισόδους υπήρχαν ακόμα 3 σετ stereo εισόδων για τους διαλόγους, τα ηχητικά effects και τα auxiliary effects κλπ 

Μιλώντας για τον τρόπο και το τελικό αποτέλεσμα της μίξης του, ο Christensen ανέφερε ότι η εμπειρία που είχε ήταν πρωτόγνωρη με το πανόραμα των 7 arrays στο μπροστινό τμήμα να του διευρύνει σημαντικά το πεδίο της μίξης του. 
Επίσης σύγκρινε την εν λόγω συναυλία με μια παλαιότερη που είχε δώσει πρό ενός έτους με την ίδια ορχήστρα (και ίδιο ακριβώς πρόγραμμα) σε ένα εξίσου μεγάλο αλλά 2κάναλο σύστημα, λέγοντας ότι εκεί το μόνο που έκανε ήταν να πανάρει δεξιά και αριστερά τα όργανα και να κρατήσει τα φωνητικά και τα εφέ στο κέντρο. Χρησιμοποιώντας εκείνο το virual soundcheck στο παρών σύστημα και ακούγοντας περπατώντας στο χώρο, βίωσε το πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά από το stereo στο immersive όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για όλους τους θεατές στην αρένα. Επίσης ανέφερε ότι πήρε τα εύσημα από πολλούς ηχολήπτες και ανθρώπους του κλάδου που ήρθαν για να ακούσουν τη συναυλία, αλλά κυρίως από απλούς ανθρώπους και θεατές (ακόμα και νέα παιδιά) που του έδωσαν συγχαρητήρια λέγοντας ότι αυτή ήταν μια πραγματικά διαφορετική συναυλιακή και ακουστική εμπειρία..

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα L-ISA της L-Acoustics θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση