Διαφήμιση
Παρασκευή, 03 Αύγουστος 2018 11:44

Lawo & d&b στο φεστιβάλ της Ravenna

Το διάσημο φεστιβάλ της Ravenna φιλοξένησε φέτος την πλατφόρμα Soundscape της d&b, μαζί με συστήματα της d&b φυσικά, ενώ για τη μίξη χρησιμοποιήθηκαν κονσόλες της Lawo που ως γνωστόν είναι συμβατές με την immersive live audio τεχνολογία της Γερμανικής εταιρίας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος στις αρχές τις χρονιάς και έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες project βασισμένα σε αυτή.
Τα προηγούμενα 3 χρόνια η Ιταλική rental εταιρία BH Audio που ειδικεύεται στην κάλυψη παραγωγών κλασικής και jazz μουσικής, χρησιμοποιούσε τον εν λόγω συνδυασμό d&b/Lawo, πριν η d&b παρουσιάσει την πλατφόρμα Soundscape (στην ISE τον προηγούμενο Φεβρουάριο).

Ο Massimo Carli της BH Audio επέλεξε την κονσόλα mc²36 της Lawo για τη μίξη στο FOH, όπως είχε κάνει προσφάτως και στο Verdi Festival στο Farnese Theater στην Parma. Όπως αναφέρει ο ίδιος, μετά από 3 εβδομάδες πρόβας, οι παραγωγοί ζήτησαν πολυκάναλη ηχογράφηση, κάτι που έγινε εύκολα καθώς δυο εξωτερικά συστήματα ηχογράφησης συνδέθηκαν στην κονσόλα μέσω RAVENNA.
Στη συνέχεια ζήτησαν ενδοεπικοινωνία και δυνατότητα κλήσεις των τραγουδιστών από τα καμαρίνια, κάτι που υλοποιήθηκε εύκολα μέσω του εσωτερικού matrix. Επίσης, μια μέρα πριν τη γενική πρόβα του ζητήθηκε ήχος σε όλους τους χώρους του θεάτρου, αίτημα το οποίο επίσης υλοποιήθηκε χάρη στην mc²36.

Οσον αφορά το set-up εξήγησε ότι μέσω  RAVENNA/AES67 έστειλε από την mc²36, 44 direct outs και 20 post-fader auxes στον επεξεργαστή του Soundscape DS100 μέσω ενός εκ των τριών θυρών RAVENNA/AES67 του μίξερ.
Επίσης δρόμολόγησε τις εξόδους του DS100 στις αντίστοιχες AES/EBU θύρες του Lawo Stagebox για την απευθείας οδήγηση των ηχείων.
Επίσης χρησιμοποίησαν ένα tracking system μέσω δικτύου για τη μεταβίβαση της πληροφορίας της εκάστοτε σωστής θέσης των τραγουδιστών στον επεξεργαστή DS100.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα των Lawo και d&b θα σας δώσουν στην Telmaco…

Επαφή
Telmaco

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση